Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (92)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se jeví spojení vlkodlačího hororu s norskou produkcí jako velice lákavé, po zhlédnutí však musím říct, že byl pro mě Vlk viking zklamáním, které zavánělo mrtvolným pachem trestuhodně nevyužitého potenciálu. Intro mě hezky navnadilo, abych pak přibližně polovinu stopáže čekal, než se vlastně vůbec zjeví nějaký vlkodlak, který při trhání lidí a zvířat nejspíš rozšmelcoval zručnější trikaře a i lepší variantu scénáře. Místy mi totiž snímek přišel hodně nedotažený a nesmyslný (v tomto směru vedla linie s lovcem vlkodlaků). Vedle toho bylo těžké sympatizovat s hlavní hrdinkou, která se vehementně snažila, aby si ji divák neoblíbil. Skrze sledování postupné proměny, která byla lepší než samotný vlkodlak, a sesterského vztahu se nabízí porovnání s Moje sestra vlkodlak - ta měla však děsuplnější atmosféru i vizuál. Škoda - při produkci filmu byla nejspíše špatná konstelace úplňku! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zdařilá norská popkulturní pohádka o vlkodlacích. Se zajímavými herci s civilním hereckým projevem, se zádumčivou atmoškou a přitom vcelku akčním dějem, slušně krvavá a stoprocentně braková, ačkoliv se snaží o realistickou věrohodnost. Holka v hlavní roli sice ve skutečnosti není heterochromická, ale na rozdíl od většiny teenagerů v amerických filmech je určitě sympatická. Jenom tu její "dojemnou" hluchoněmou sestřičku si mohli tvůrci odpustit, ale to už je holt Netflix, že ano. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Bezproblémov znesiteľná vlkolačia jednohubka, ktorá získava body hlavne na tom, že sa odohráva v pútavom prostredí Nórska, niečo málo si požičiava z nórskej mytológie a hlavne keď Nóri točia horor, tak sa skutočne neboja aj pár brutálnejších, explicitných záberov na odhryznuté končatiny. Príbeh je síce iba variáciou na dvadsať rokov starý film Moja sestra je vlkolak, no minimálne prvú hodinu si drží dostatočnú pútavosť. Celé sa to však rozpadne v záverečných 30 minútach kedy má prísť na rad nejaké to akčnejšie, hororovejšie dianie a na scénu nastúpi fakt otrasné CGI (vlk akoby vypadol z Twilightu), nastúpi retardované chovanie postáv a do kopru ide aj akýkoľvek náznak atmosféry, ktorú dovtedy film ako tak budoval. Škoda toho záveru ako z Céčkového braku, kde film rýchlosťou blesku klesne zo slušného priemeru do silného podpriemeru. CELKOVO: 5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vzít takhle skvělý werewolf žánr, ve kterém je už roky sucho, a vyplodit takhle nenápaditou storku bez jakýchkoli ambicí, to chce talent. Sever plus spojení zdejší mytologie a vlkodlaků dávalo najevo, že by se mohlo jednat o jackpot, ale opak je pravdou a výsledek je strašně sterilní prkotina bez významu či odvahy šokovat nebo jednoduše zabavit diváka. Je to nudné, z nápadu film nevytěžil ani z části a celé je to děravé jak ementál, logické nedostatky bijou do očí a ke konci už jsem ztrácel zájem nad čímkoliv přemýšlet. Nepodařený sever. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Že umí Seveřani točit kriminálky, to jsem věděl, ale že s noblesou zvládnou i horor, to mě překvapilo. Vlk viking začíná komorně a plyne lehce tajemným a temným tempem. Následně se však přerodí ve velmi povedený vlkodlačí horor s hutnou atmosférou a spoustou mrtvol, krve a vnitřností. Já jsem rád za každý vlkodlačí horor, který vznikne a ještě raději jsem, když se povede a Vlk viking mezi ty povedené patří. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený v nórskom meste Notodden. (Arsenal83)
  • Časti dialógu v scéne pitvy sú priamo prepísané z pitvy Chrissie vo filme Stevena Spielberga Čeľuste (1975). Pocta tomuto filmu sa objaví ešte niekoľkokrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama