Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po vampýrském incidentu se upíři vracejí do amerického maloměsta. Vede je uhrančivá Regina a její zájem je především soustředěn na mladíka Charlieho, zodpovědného za smrt Reginina bratra. Podaří se jí ho kousnout a unese ho do tajuplné vily. Charlie je však připraven bojovat… (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla pro mě kupodivu po těch letech ještě lepší než jednička. Už ne tolik komediální, ale od začátku docela temná, akční, více napínavá, dravá ... Pořád úžasná vizuální stránka filmu, excelentní čerpání z upírského tématu, které je zde skvěle vyjádřeno. Upírů je víc, víc je taky jejich mordů, speciálních efektů, prostě víc všeho ... Kvantita, ale ne na úkor kvality. Navíc 80. léta jak když vyšije, ale v tom nejlepším provedení a "obraze". Prostě tady ta dvoudílná série se povedla, zraje jako víno ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování klasické upířiny nepostrádá nic z toho, co s úspěchem předvedla jednička. Opět se setkáváme s dvojicí lovců upírů Charliem a Peterem, jen je to tentokrát Charlie, kdo potřebuje utvrdit v jejich skutečnou existenci. V tom mu pomůže Vagina, tedy Regina, vyvedená sestřička Jerryho Dandrige. Upírů je tedy více, přibylo i šmakovních speciálních efektů, snad jenom ten humor se časem vytrácí, až to celé finišuje do jakéhosi negradujícího závěru. Dokonce ani Regina neoplývá tím ďábelským charismatem, s jakým minule zazářil Sarandon. Přesto tenhle sequel svému předchůdci ostudu nedělá, pro fanoušky osmdesátých let je tohle jeden z nejtypičtějších zastánců americké, komediálně hororové školy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než jednička, nicméně jak scénář, tak styl se snaží jít ve vyšlapaných stopách svého předchůdce, takže koho první díl hororové komedie oslovil, bude nejspíš spokojený i u pokračování. Osobně mi scházela Amanda Bearse v roli hrdinovy přítelkyně. Narozdíl od jedničky nefunguje snímek ani tak jako horor, jako spíš právě komedie s řadou gagů. Přesně ve stylu úspěšných pokračování, je tu víc všeho, tedy i upírů. Celkový dojem: 55 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil americký režisér a scénarista Tom Holland snímok "Fright Night" (Hrôzostrašná noc). Bol to atmosferický a zároveň i hodne zábavný vamp-horror. O tri roky neskôr, v roku 1988, prebral štafetu Tommy Lee Wallace a zrežíroval vcelku podarené pokračovanie "Fright Night 2" (Hrôzostrašná noc 2), ktoré plynule nadväzuje na prvú časť. Mladík Charley Brewster musí čeliť hnevu mocnej upírky Reginy. Prišla pomstiť smrť svojho brata Jerryho. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Síce tu opäť hrajú postavy z jednotky a dej je znova odľahčený pár vtípkami, nedosahuje to jej kvality. Začiatok je zaujímavý no film si nedokáže udržať napätie a nijako negraduje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měls ji kousnout do krku, troubo!" Velmi nevyvážené pokračování dnes už upírské klasiky. Na jedné straně skvělé masky a mechanické efekty (hlavně proměny v bestie a rozpadávání se a roztékání), na straně druhé pak příliš hluchých scén a zpomalující tempo. Osmdesátá léta byla fajn, ale tenhle snímek poněkud zastaral. Vizuálně hezký byl lehce dekadentní večírek (jako klip z tehdejší MTV) i konec Bozwortha (B.Thompson) milujícího hmyz (odkaz na původního Draculu). Stejně jsem si opět (a možná ještě více) vzpomněl na Polanskiho Ples upírů (1967). Oddechovka, ale dříve bavila více. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Po skvělém první dílu nastupuje bohužel daleko horší pokračování. Film už nemá takovouo jiskru a je místy přehnaně nechutný. Jsou tu sice jisté dobré prvky (houpání kříže apod.), pro mě ale nikdy nepřeročí jedničku ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Typické pokračovanie. Viac monštier (pribudne i vlkodlak), viac krvi, väčší bodycount, stieranie pravidiel prvého dielu ... proste ako nám to rozpovedal Randy v druhom Vreskote. To by bolo všetko fajn nebyť doslova deravého scenára. Absencia deju je nahradená tupými s ničím nesúvisiacimi scénami (napr. Regina vo Fright Night) a až príliš okatým vykrádaním jednotky v rozhodujúcich zvratoch (zrkadlo, svetlo). A viem si predstaviť aj lepšiu hlavnú upírku ako Julie Carmen. Napriek tomu fajn upírsky horor á la 80s. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování kultovní jedničky je to obstojné a jako samostatný horor (horor/komedie) je to velmi slušný film. Až na místy trochu prapodivný střih a pár "wtf" scén (scéna na kolejích) jsem byl více méně spokojen. Snímek se rozjíždí hodně rychle a po chvilce už jsme součástí strhující upíří jízdy. Peter Vincent opět výborný a hlavní upírka Julie Carmen (herečka pro mě známá hlavně z hororu Ve spárech šílenství) se také povedla. Byl jsem spokojen. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne tak vtipné a ani tak hrozivé jako první Fright Night, ale nudu rozhodně nečekejte. Druhé dobrodružství Petera Vincenta a Charlie Brewstera je solidním béčkovým horůrkem, který si užijí hlavně fanoušci žánru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Wallace horory nikdy neuměl. Vždy jeho filmy měly "televizní" aranžmá, sotva průměrnou režii a zcela nenapínavý děj. Tenhle jeho počin není vyjímkou. S ohledem na jedničku to byl propad a to jednička byla otřesná. Wallace zřejmě sám později uznal, že s režií si dvakrát nepotykal a tak s filmováním nadobro skončil. 20% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní postmoderně pojatý upírský horor, který má vynikající pasáže (např. vystoupení performanční "umělkyně" na párty v činžáku s hypnotickým crescendem elektrofonické instrumentálky patří k nejúžasnějším, jaké znám! https://www.youtube.com/watch?v=yXCgzr8Yedw , celkově naprosto skvělou hudbu Brada Fiedela (stejně jako u FN 1., ale tentokrát dokonale sladěnou s dějem) a vůbec se mi zdá ve všem podstatně lepší než původní produkt Toma Hollanda, který je jen průměrný. V roli upírky Reginy snad nemohla být žádná vhodnější než Julie Carmen, ale ani ostatní postavy nemají chybu. Všudypřítomná ironie, tradiční principy, gradace, erotické svádění... Nikoliv ztřeštěné, ale stále svižné tempo, houstnoucí děj, přiměřený (i když trochu akčně a monstrózními efekty poněkud přemrštěný) happy end ... Wallacemu se povedlo vybrousit Hollandovu "předlohu" téměř k dokonalému sladění prvků lehounké parodie a opravdového hororu. Jedno z nejlepších děl tohoto druhu, dle mého názoru zatím nedoceněné. Doporučuji podívat se prvně na tuto Fright night II. a pak až s velkým odstupem na tuctovou jedničku, dále doporučuji v původním znění s dobrými titulky, s českým televizním dabingem z 90. let to není ono. - Poznámka: Málokde se můj názor rozchází s hodnocením většiny jako právě tady...(k 15. 4. 2013: 65% na csfd, na imdb pouhých 55%!) https://www.youtube.com/watch?v=WWBnQY3iQzo ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Viděno již před dávnými časy, ale dodnes si pamatuji některé scény prakticky živě. Tenhle horror na mne udělal ve své době neskutečný dojem. Skvělé masky a velmi svižný děj, který mne nenechával chvíli v klidu. Zkrátka je to skvělá upířina ze staré školy. Vřele doporučuji. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl ve věku, kdy jsem měl o ženách výhradně romantické představy a svůdná Regina mě tak nechávala vcelku chladným. To se pochopitelně časem měnilo a po několika dalších zhlédnutích pokládám Julii Carmen za jednoho z nejlepších filmových vampů vůbec. Svůdná a manipulativní mrcha, navíc s tisíciletými zkušenostmi. Kdo by se nechtěl nechat... ehm, vysát? I po letech jsem se báječně bavil, dokonce víc než u prvního dílu a i ten Roddy  McDovall mi tu už seděl. Výborných nekřečovitých hororových komedií není mnoho, a tak je dobře, že je kam po nich sáhnout. Zpočátku jen jemně, pátravě a až po chvíli... ach, ta  pětihvězdičková Regina. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Dvakrát nevstoupíš do stejné hrobky." A je to tu znova. Sotva se Charlie stihl vzpamatovat z událostí minulého dílu, už na něj scénárista poštval další partičku upírů. I když se tu opět objevuje motiv Okna do dvora tak dvojka jde trochu proti jedničce a některé věci úplně otáčí. Většinu filmu se okolí snaží přesvědčit Charlieho, že upíří existují a né on je. Postava Petera Vincenta už tolik nemluví tím roztomilým přízvukem alá Bela Lugosi a upírů je tentokrát na Charlieho trochu víc, ale zamrzí že nemají tak tuhý kořínek jako Charlieho soused z jedničky. Druhý díl také přináší mnohem více odlehčujícího humoru a větší porci nechutných efektů. Jinak zůstalo všechno při starém. Takže prostě a jednoduše: Jestli se vám líbil první, tak vás zřejmě nezklame ani jeho pokračování, které je přece jen o něco slabší. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už bohužel nedosahuje kvalit jedničky. Začátek není vůbec špatný, ale pak snímek ztrácí na tempu a tím pádem i na kvalitě. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ach jo, osmdesátky. Aneb v jakém jiném období by mohl být v Americe natočený film, ve kterém je naprosto vážně myšlen upír s napomádovaným účesem zabíjející teenagery při jízdě na kolečkových bruslích? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že jsem v mládí nebyl ovlivněn prvním dílem, přistupoval jsem k tomuto pokračování dost obezřetně. Ani jedničku totiž nepovažuji za nějaký klenot hororového žánru, ale „jen“ za lehce nadprůměrnou záležitost. Změna na režisérském postu taky nevzbuzovala příliš velkou důvěru, protože Tommy Lee Wallace rozhodně nepatřil mezi bůhvíjak úžasné režiséry – hlavně tedy v té době, protože měl na svém kontě jen nepříliš kladně přijatý Halloween III: Season of the Witch a mnohem známější It (To) teprve čekal na své stvoření. Wallace vědom si toho, že jednička zaujala diváky především díky svému humornému pojetí a slušně zpracovanými postavami se pokusil napodobit svého předchůdce, ale v tomto případě to skřípalo ještě víc než minule. Humorných či lehce bizarních scén tu bylo docela dost, ale příběh jako celek už tak okouzlující nebyl. K dobru mu však připočítávám to, že se rozhodl více přitvrdit a nechybělo ani nějaké to gore. Díky čemuž se atmosféra držela v rámci přijatelnosti. 50% ()

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama