Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Recenze (286)

POMO 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně slušný počin s parádním Carpenterovým soundtrackem, který je až do poslední třetiny dobře vystavěný taky scenáristicky (utajování tajemství kolem továrny). Rozpracování námětu do podoby, v jaké nakonec odkreje karty, a způsob, jakým hlavní hrdina situaci vyřeší, to ale všechno spolehlivě pohřbí. Vzejde z toho prudce pulpová béčkovina k smíchu. Stacey Nelkin vypadala jako Michael Jackson. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Že to vůbec nebylo o Michaelu Myersovi, mi nevadilo. Odklon od Halloween univerza mi přišel sympatický, námět si tykal s tím, co se točilo v 50. a 60.letech, tedy byl patřičně uhozený, ale tím milým, zajímavým způsobem, ale ta jeho filmová realizace je naprosto, naprosto příšerná. Takhle to dopadá, když točí někdo sice s vizí, ale s nulovým filmařským talentem. Zde se spojily nulová produkční hodnota, absence napětí, scény, které nechtěně parodují samy sebe a celé to je nefukčně sestříhané. Utrpěných 97 minut, kde potěšilo aspoň závěrečných pár sekund. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra I. a II. Halloweenu je pryč a to tak nenávratně až je to k zblití...a k tomu zblití vám napomůžou i vyloženě chuťovkové vraždy...které k tomuto druhu horroru patří a je za ně ta jediná hvězda...výzva k přepnutí programu, která se ve zde objeví, je nejlepší nápad z celých bezmála sto minut filmu, který má s původními dvěma díly společné jen datum, kdy se odehrává. Já bych ji jen doporučil praktikovat už ve chvíli, kdy spatříte úvodní titulky... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Střihač prvního dílu sepsal scénář, který si posléze i zrežíroval, aby na pidestalu s názvem Halloween vymodeloval úplně novou mytologii, která jaksi nepočítá s Michaelem Myersem. Odvážný krok, zvláště při přihlédnutí k faktu, že atmosféricky to docela funguje (byť se jedná o nebetyčnou vykrádačku Carpyho postupů), ale dějově to začne padat na hubu už po pár minutách, takže se postupem stopáže rodí jedno z nejpodivnějších pokračování filmového univerza. Sepsat a zrežírovat si to Carpenter sám, byl by z toho stoprocentní zářez do jeho sbírky kultovních béček. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

A nedají si říct a nedají si říct. Jako by chtěli američtí producenti popřít prostý zákon logiky, že z jednoho sáčku čaje neuvaříš 2 nebo více šálků, snaží se snad u každého čtvrtého filmu, který získá jakýs takýs úspěch z nahozeného tématu vyvařit ještě několik pokračování. Ty ale většinou chutnají stejně jako několikátý hrnek čaje stále z jednoho sáčku. Bez chuti, bez zápachu, mdlé, nepodařené. A to jsem ještě použil hodně mírné výrazy. Halloween 3 je sice teprve třetí odvar, ale "chutná" asi jako desátý. Jinak řečeno, je to pěkný hnus. Další díly jsem si už raději nechal ujít - kromě H20. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako doktorovi by sa vám to malo javiť ako veľmi zaujímavé.“ Prvý (a zároveň posledný) film bez Michaela Myersa. Ak necháme bokom nepodstatný detail, že je to ako keby obraz od Picassa nemaľoval Picasso, nie je to najhorší film na svete. Halloweenská atmosféra je ponurá i bez šialenca s nožom v bielej maske a Tom Atkins (Maniac Cop, Hmla, Útek z New Yorku) v titulnej úlohe je fajn. Lenže... Halloween bez Myersa? Na mňa to nefungovalo, to je skrátka ako Predátor bez predátora. Atmosféru to nemalo zlú, ale ako samostatný horor by to bolo lepšie. Ako súčasť série... to vlastne ani nie je súčasť série, ehm. Každopádne, len 2* dávam za priemerný scenár a za to, že to ako celok proste nie je žiadny zázrak. Nie za to, že tento Halloween vlastne nie je Halloween. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hrubě podhodnocený díl, který zariskoval vyjetím z myersovských kolejí a místo slasheru nabídnul konspirační dušičkové mystérium. Je to celé hodně silný trip a jakýsi předchůdce meta-horroru, ve kterém se v tv promítá první díl HALLOWEEN a perverzní výrobce hraček Conal se snaží seškvařit mozky malých pišišvorů jako pomstu za znehodnocení tradic keltského mýtu. Masová manipulace pomocí výnikající halloweenské reklamy na masky připomene pozdější carpenterův opus THEY LIVE a kromě vynikající atmosféry si vychutnejte i jeden z nejlepších carpenterových soundtracků a vynikající kameru Deana Cundeyho. A nonstop vyhroceného Toma Atkinse. Jen to prosím neberte moc vážně. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film je v "černým" naprosto nezaslouženě. Počkal jsem si tak desítku let, abych překousl, že tam není Michael a bral to tak, jak tvůrci podali. A náhodou na svoji dobu to vůbec není špatný! Už samotný zpracování filmu je hodně fajn, zejména kamera, vizual, atmosféra a špičkový gore scény, i když jich je málo. Jinak se jedná o totální psycho-úlet, kterej prostě divákovi "vrtá díru do palice" svoji ujetou, všudypřítomnou znělkou a na starých počítačích zpracovanou TV upoutávkou na Halloweenský svátky. Už to je docela zábava, protože divák docela kroutí hlavou, docela wtf film. Za úplný závěr zvedám ze 3*** na 4****, protože ten masakr s holkou je fakt úžasnej, nečekanej a dokonale provedenej. Je třeba to brát, jaký to je a já jsem moc rád, že jsem dohnal snad svůj největší rest v hororovým světě. Uznávám, že vidět to jako děcko nebo teenager, tak jsem nasranej protože chybí Michael a asi by se mi to proto nelíbilo už z principu. Dnes si naopak myslím, že film je kvalitnější, než některý pozdější díly s vraždícím maniakem ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Ano, Je to hodně cheesy a chápu to naštvání fanoušků, že v Halloweenu není Michael Myers, ale upřímně, má to carpenterovskou atmosféru i hudbu a pěknou kameru a vůbec jsem se i tentokrát solidně bavil. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný horor, bez přízviska Halloween a s trošku větším nadhledem, docela slušné béčko ;-) (čekal jsem o hodně větší hrůzu podle hodnocení) Old School se vším všudy. Největší „chyba“ je totální neúčast M.Myerse. Hudbá je skvělá, jak už bývá zvykem, z těch dílu Halloweenu které jsem prozatím viděl, i zde je opět hodně chytlavá, povedená a účinná. Taky při reklamní znělce z maskami mě znělka hodně zaujala a snad ani nešla vybrat lepší. Celkově slabších 5/10* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že snaha oprostit se od Myerse směrem k sérii Halloweenským svátkem spojených hororových báchorek nevyšla. Za vlasy přitažený a rozkošně blboučký námět i atmosféra fajn (hlavně díky nezapomenutelné, dokola omílané reklamní znělce) a konec působivý, byť je jen variací na konec Siegelovy Invaze lupičů těl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor, ktorý je nepriamym pokračovaním kultových predchodcov. Má celkom zaujímavý príbeh o doktorovi, ktorý sa stane svedkom zvláštnej udalosti a tak sa rozhodne odcestovať na čas do mesta, v ktorom sídli spoločnosť vyrábajúca mimoriadne obľúbené detské masky, ale zistí, že jej majiteľ chce spôsobiť na Halloween veľkú katastrofu, ktorá by stála množstvo životov a tak tomu chce zabrániť. Spracovanie ale nie je moc dobré, celý dej je pojatý príliš nezaujímavo, ešte úvodná dvadsaťminútovka nie je najhoršia, ale príchodom do mesta dej upadne a viac sa rozbehne až v poslednej polhodine, ale najhoršie na tom je, že aj keď sa niečo deje, tak to pôsobí celé dosť hlúpo a naivne. Hlavným kladom filmu je bezpochyby atmosféra, ktorá je výborná, presne v štýle osemdesiatych rokov a hlavne kvôli nej sa dá na film bez problémov dopozerať až do konca. Krvavých scén je tu minimum a ani tie vôbec v ničom nezaujmú, takže tu nie je o čo stáť. Herecké obsadenie je len priemerné, poteší Tom Atkins v hlavnej úlohe, ale okrem neho už nikto výraznejšie nezaujme. Réžia sa dá pochváliť len za tú atmosféru, inak nič a technická stránka je aspoň priemerná. A poteší aj hudba typická pre túto sériu. Určite nebudem tento film kritizovať len za to, že tu nie je Michael Myers, na film sa pozerám ako na samostatný celok a môžem povedať, že tento film zachránila hlavne doba, v ktorej bol natočený. Keby bol natočený v akejkoľvek inej dobe, tak by to bol výrazne podpriemerný horor, ale práve tá všadeprítomná atmosféra osemdesiatych rokov ho udrží aspoň na slabšom priemere. Ale znovu si už tento film nepozriem. Objektívna kvalita filmu- 48%, film sa páči mne na 53%. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Fííííí háááá, tak tohle jsem vážně nečekal. Očekával jsem celou dobu Michaela Myerse, ale že tam nebude a film bude takový bahno mě skoro usmrtilo. Trapný, nenapínavý, chabý… zkráceně: ztráta času… Někdy je vážně lepší podívat se na čsfd a takovým filmům se vyhnout... ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle má u všech čertů být?? Nebo co to být mělo. Jedno z nejhorších pokračování všech dob, ne-li snad úplně nejhorší. Nejen že si nějaký svůj příběh zařadili pod jméno kultovné série, ale ještě ke všemu to vydávají za horor. Mě to spíš přijde jako reklama na masky s nějakým jakodějem kolem. Je to asi stejně napínavé jako zavázat si oči v domnění, že bude tam a vy se budete bát. Jenže se akorát tak zramplujete ze schodů a budete nadávat stejně jako po ztraceném čase u tohodle braku. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Neda mi, aby som sa tohto filmu nezastal. Podla mna je to skvely film, ma všetko čo mal horror v 80. rokoch mat. Ma len jednu chybu, a to že sa vola Halloween. Ak by vyšiel pod iným názvom, ludia by ho aj tu hodnotili inak. ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování, které jednak není opodstatněné (SPOILER! k filmu Halloween II přeci jen Michael Myers uhořel) jednak nesouvisí vůbec s předcházejícími filmy (kdyby to pojali jako restart, dejme tomu, ale pokud se to producenti rozhodli vpustit do světa jako pokračování hororové série Halloween s tím, že to s předchozími snímky nemá nic společného, to už chce velké koule a ještě větší touhu po penězích) a hlavně které je tak nudné a debilní, že se to ani nedá slovy vyjádřit, je prostě čistokrevný odpad. Na tomhle jsem opravdu nenašel nic dobrého a rozhodně je to jedno z nejhorších pokračování ve filmové historii (momentálně má napadá pouze Nekonečný příběh 3, který tomuto "filmu" může konkurovat). 0 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najväčšou vadou tohto filmu je to, že je súčasťou série "Halloween". Tá sa stala jednou z najznámejších a najobľúbenejších vyvražďovačiek. Jej neodmysliteľnou ikonou je psychopatický zabiják Michael Myers. No a ten sa v tomto treťom diely z roku 1982 vôbec nevyskytuje. "Halloween 3" dokonca ani nie je slasher. Jedná sa skôr o technologický sci-fi horror. Írsky podnikateľ Conal Cochran a jeho diabolská firma Silver Shamrock Novelties, sídliaca v malom kalifornskom mestečku Santa Mira, chce pomocou halloweenskych masiek, ktoré vyrába zavraždiť milióny Američanov. Bol by to vcelku priemerný béčkový horror, ale ako som už spomenul jeho najväčšou chybou je že patrí do série do ktorej vôbec tématicky nezapadá. ** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že Ja som do Halloween trojky išiel s jasným postojom odosobnenia. V komentároch som sa dočítal, že sa jedná o jednu z najväčších krívd z pohľadu hodnotenia, respektíve, že sa samotný snímok absolútne odkláňa od osudu hlavnej postavy "M.M.". Ja osobne nebudem hodnotiť postoj iných ľudí, no toto je za mňa jedna veľká ostuda bez akýchkoľvek hororových prvkov. A to sa radšej nebudem vyjadrovať k hereckým výkonom, dialógom, a celkovému námetu, pričom táto vraždiaca kombinácia len prispela k celkovému názoru na tento film, ktorý nemožno označiť inak, ako za TRAGÉDIU. ()

Reklama

Reklama