Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 3“ je zklamání, pokud čekáte, že to bude zase něco jako „Halloween“. Prostě není. Má to mnohem blíže k ulítlejším filmům 80. let, někdy si ani nejste jisti, jestli je to celé zamýšleno vážně, či nikoli. Tommy Lee Wallace natočil něco, co nezapadá do série, ale zároveň něco, co ani příliš nenadchne jako samostatný film. Nečekané zvraty jsou spíše k neprospěchu věci, protože se celkem těžko přijímají. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď na konci druhého dielu Michael Myers zomrel (?), rozhodol sa John Carpenter točiť ´´halloweenovské´´ filmy ďalej. Tentokrát s tým, že každý rok sa natočí HALLOWEEN, ktorý bude stále o niečom inom. Ono vcelku to vyšlo, ale zámer sa pravdepodobne nepochopil. A snímok prepadol a veľké plány zmaril. Film netreba teda vnímať ako pokračovanie ako také, ale ako samostatný film, ktorý sa dokonca neodohráva ani v rovnakom svete, ako prvé dve časti ( prvý HALLOWEEN je tu vysielaní v televízii ) a ktorý ale urobil chybu v tom, že si dal za názov číslovku, resp., že je v názve samotný výraz ,,halloween,, ktorý mýli. Je to priemerný fantasy horor s nadpriemernými ľakačkami a make up trikmi. Za pozornosť ešte stojí geniálna hudba od Johna Carpentera a Alana Howartha ( niekoľko hudobných pasáží silno pripomenie TERMINÁTORA, má Brad Fiedel čisté svedomie? ), tentoraz ale bez známej melódie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hrubě podhodnocený díl, který zariskoval vyjetím z myersovských kolejí a místo slasheru nabídnul konspirační dušičkové mystérium. Je to celé hodně silný trip a jakýsi předchůdce meta-horroru, ve kterém se v tv promítá první díl HALLOWEEN a perverzní výrobce hraček Conal se snaží seškvařit mozky malých pišišvorů jako pomstu za znehodnocení tradic keltského mýtu. Masová manipulace pomocí výnikající halloweenské reklamy na masky připomene pozdější carpenterův opus THEY LIVE a kromě vynikající atmosféry si vychutnejte i jeden z nejlepších carpenterových soundtracků a vynikající kameru Deana Cundeyho. A nonstop vyhroceného Toma Atkinse. Jen to prosím neberte moc vážně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to trash na entú, to bez pochýb. Ale vyčítať filmu, že vytvára iné univerzum, keďže Mike minule akože teda naisto zomrel, je nespravodlivé. Odhliadnuc od tohto faktu mix sci-fi a fantasy zápletiek príliš nefunguje, pretože film nefunguje v jednotlivostiach. Ako celok ma ale zabavil tým spôsobom, akým ma zabavili iné podobné sci-fi hororové fláky z osemdesiatok. Kopírujeme Terminátora, Stepfordské paničky alebo aj Inváziu lupičov tiel, pričom hlavný hrdina je príšerný, dialógy nezmyselné a spôsob, akým náš lekár všetko vyrieši, z ríše kto nevidel, neuverí. Hviezdičkové hodnotenie tak nemá zmysel, tu ide o to povestné previnelé potešenie. 50% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Původně měl režírovat Joe Dante, který požádal Nigela Kneala o napsání scénáře. Dante chtěl příběh, který by se lišil od předchozích dílů, proto Knealovi řekl, aby napsal zápletku, skutečně se týkající svátku Halloween, což se producentům líbilo. Pak ale Dante přešel k režii jiného projektu a film tak spadl do klína Tommymu Lee Wallaceovi. (HellFire)
  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)
  • V jedné scéně se v televizi objeví upoutávka na původní Halloween (1978). (Dreadd)

Reklama

Reklama