Reklama

Reklama

Cena života

  • Austrálie Monsters of Man
Trailer

Obsahy(1)

Robotická společnost se spojí se zkorumpovaným agentem CIA, provádějícím nelegální, neschválenou vojenskou operaci. Shazují čtyři prototypy robotů, které nikdo nebude postrádat, do podezřelé základny vyrábějící drogy ve Zlatém trojúhelníku. Výsledkem chtějí dokázat, že robotická společnost je vhodná pro lukrativní vojenskou zakázku. Šest lékařů je však svědkem brutálního masakru nevinné vesnice. Když se poté stávají novými cíli, jsou nuceni zapojit se do smrtící hry na kočku a myš. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je to sci-fi zhruba takového typu a rázu, jako třeba Universal Soldier apod. Když přetrpíte trochu chaotický začátek (aspoň mně tedy zorientování se v ději chvilku trvalo), dostane se vám záživné a nevšední podívané. Kdesi v džungli Zlatého trojúhelníku (točeno ovšem v Kambodži), dojde k výsadku vytuněných vojenských robotů a ti v rámci cvičné akce likvidují každého, kdo jim přijde na oči... tedy na kamery. I partu doktorské mládeže ze Států, božínku, tedy americké občany, kteří mají tu smůlu, že byli ve špatný čas na špatném místě. Ale mají i štěstí, protože v džungli žije jeden bývalý specnaz, vlastně si ani nepamatuju proč, asi že má rád šikmooký ženský. A ten se robotům postaví. Paralelně s tím sledujeme řízení celé supertajné operace bezskrupulózními a pokryteckými hajzlíky. V téhle linii mě nejvíc bavil namakaný vojcl s parádní vrahounskou držkou. A protože roboti jsou fakt dobře udělaní, herci slušní, a ani na scénách v exteriérech se nešetřilo, nečeká vás žádné levné béčko. A když už béčko, tak s áčkovým zpracováním i výpravou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nebylo to ani zdaleka tak špatné jak napovídá místní hodnocení.Australani evidentně tyhle nízkorozpočtový jednohubky celkem umí.Ne snad,že by se jednalo o nějaké převratné dílo,ale na film s pár herci v lese a pár roboty zvládnou Monsters of man nabídnout solidní zábavu.Minimálně v rámci béčkových akčňáků určitě.Snad jen ta stopáž je přestřel a víc by tomu slušelo krácení minimálně tak o půl hodiny.Víc jak dvě je na podobný druh filmu zkrátka moc...60% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

První celkem dobře vypadající dojem byl, Predátor mixnutý s Číslo 5 (v tomto případě č.4) žije. Ten dojem ale klesal s každou půlhodinou co film běžel. A film má přes dvě hodiny… trikově je to natočené skvěle. Vizuálně to žádná garážovka nadšenců sci-fi není - ten cit pro vypiplaný obraz je znát. Scénáristicky to ale garážovka je a brutální. Scénář obsahuje více než malé množství vyloženě debilních scén a rozhodnutí/chování postav. Asi nejčastějším prvkem prozvýšení dramatu je, že někdo upadne. Ne vážně, asi 10x někdo, kdo utíká (ve filmu se pořád před někým utíká) upadne na zem, aby dal pronásledovateli větší šanci. Elitní voják SEALs nechá vedle zašprajcnutého robota ve skále válet funkční zbraň (i kdyby je sám nemohl/neuměl použít, snad se vyplatí ho odzbrojit ne?), roboti reagují na hluk a tak se nonstop řve (logicky)… a tak by se dalo pokračovat i dál. Kapitolou samo pro sebe je závěr (a ta inovace s titulkama - legrační, že podobné má i Predátor). Tedy, Toia si měl zaplatit solidního scénáristu (a ne se s tím plácat sám, soustředit se jen na režii a střihači sebrat prémie - třeba by toho víc vystřihal, aby si za ty prachy ušetřil práci). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak náhodou na prvotinu to vôbec nebolo také zlé. Slušné spracovanie, výprava tak akurát, obsadenie samozrejme no name s výnomkou Neala. Myšlienka obohratá tisíckrát, ale to je už vo filmovom priemysle bežné. Jediné, čo naozaj bolo prepálené, tak to sa zhodujem s ostatnými - stopáž. Cca 30 minút menej a je to na tento typ filmu tak akurát. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka toho, jak peníze a zkorumpovaní úředníci jsou beztrestní. Dejte si tam jména globalizátorů a té politické nšpíny USA nebo EU a jste doma. Za tohle si film uznání zaslouží, za zbytečnou stopáž už ne. A ti dobroseři, co mají doma bezdomovce, latinoameričny, co nemají pojištění a strádají, tak jdou zachraňovat kohosi kamsi do Asie? Mé sympatie nemají. Kamera slušná, lokace dobré (vidíme Siam rep?), hudba neurazila. Herci neokoukaní a to na 60% stačí ()

Galerie (98)

Zajímavosti (3)

  • V čase 01:28:00 pronese jeden z robotů výrok: „Catch me if you can“ („Chyť mě, když to dokážeš“). Odkazuje tím na stejnojmenný film z roku 2002. (Nathaniell)
  • Na financování filmu se podíleli fanoušci z celého světa. Někteří tak dle výše příspěvku mohli získat digitální kopii filmu, digitální scénář, spořiče obrazovky anebo také své jméno v závěrečných titulcích filmu. (DJMaroko)
  • Cca 6 minut po zničení robota BR1 se řídící tým baví o tom, že lokalizovali BR1 a BR2, a na monitoru hlavního programátora je živý přenos z kamer všech 3 robotů s modulem. (Pavian)

Reklama

Reklama