Reklama

Reklama

Cena života

  • Austrálie Monsters of Man
Trailer

Obsahy(1)

Robotická společnost se spojí se zkorumpovaným agentem CIA, provádějícím nelegální, neschválenou vojenskou operaci. Shazují čtyři prototypy robotů, které nikdo nebude postrádat, do podezřelé základny vyrábějící drogy ve Zlatém trojúhelníku. Výsledkem chtějí dokázat, že robotická společnost je vhodná pro lukrativní vojenskou zakázku. Šest lékařů je však svědkem brutálního masakru nevinné vesnice. Když se poté stávají novými cíli, jsou nuceni zapojit se do smrtící hry na kočku a myš. (mac000)

(více)

Recenze (38)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $1milión║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo ▐  Strašné béčko, kde sú aspoň dobre trikovo zvládnutý roboti, ináč utrpenie. /25%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, já to protrpěl až do konce. Budiž, roboti jakž takž, ale co ti herci? Tu IT skupinku vzali rovnou z ulice, ne? Strašné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Polodementná strieľačka, oproti ktorej aj počítačová hra z roku 1994 vyzerá reálnejšie. Réžiu, scenár, produkciu a dokonca aj kameru robil jeden muž. Tak ten sa asi zapotil, to je iný brigádnik. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nasilny film o robotech zabijacich ve sve nabobtnale stopazi nedokazal nalezt vybalancovani nezi situacemi a postavami. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je to sci-fi zhruba takového typu a rázu, jako třeba Universal Soldier apod. Když přetrpíte trochu chaotický začátek (aspoň mně tedy zorientování se v ději chvilku trvalo), dostane se vám záživné a nevšední podívané. Kdesi v džungli Zlatého trojúhelníku (točeno ovšem v Kambodži), dojde k výsadku vytuněných vojenských robotů a ti v rámci cvičné akce likvidují každého, kdo jim přijde na oči... tedy na kamery. I partu doktorské mládeže ze Států, božínku, tedy americké občany, kteří mají tu smůlu, že byli ve špatný čas na špatném místě. Ale mají i štěstí, protože v džungli žije jeden bývalý specnaz, vlastně si ani nepamatuju proč, asi že má rád šikmooký ženský. A ten se robotům postaví. Paralelně s tím sledujeme řízení celé supertajné operace bezskrupulózními a pokryteckými hajzlíky. V téhle linii mě nejvíc bavil namakaný vojcl s parádní vrahounskou držkou. A protože roboti jsou fakt dobře udělaní, herci slušní, a ani na scénách v exteriérech se nešetřilo, nečeká vás žádné levné béčko. A když už béčko, tak s áčkovým zpracováním i výpravou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zápletka o tajnej misii v ktorej vláda testuje v nejakej bohom zabudnutej zahraničnej džungli bojové roboty. No a aby sa zbavili svedkov, tak vydajú príkaz všetkých zabiť. Či už miestnych osadníkov, drogových dílerov alebo zahraničných doktorov. Technická stránka je vydarená. Dočkáme sa celkom slušnej porcie akcie, ktorá sa nevyhýba ani poriadne šťavnatým gore scénam. Problém je extrémne prestrelená stopáž. Ďalším problémom sú postavy. Je ich tu príliš a nikto z nich poriadne ničím nezaujme. Ani nevinný dobytok na porážku a ani zloduchovia. Takže vo výsledku je to len ukážka technických schopností zúčastnených, ale ako film to sakra nudí. 4/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nebylo to ani zdaleka tak špatné jak napovídá místní hodnocení.Australani evidentně tyhle nízkorozpočtový jednohubky celkem umí.Ne snad,že by se jednalo o nějaké převratné dílo,ale na film s pár herci v lese a pár roboty zvládnou Monsters of man nabídnout solidní zábavu.Minimálně v rámci béčkových akčňáků určitě.Snad jen ta stopáž je přestřel a víc by tomu slušelo krácení minimálně tak o půl hodiny.Víc jak dvě je na podobný druh filmu zkrátka moc...60% ()

Necron 

všechny recenze uživatele

australskemu 'low budget' scifi na zuby nehledte 😉 neurazi, ikdyz by to mohlo byt po vsech strankach vysperkovanejsi. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Toia chtěl natočit přes dvě hodiny trvající spektákl. Chtěl si půjčit hlavně z Terminátora. I hudba měla chvílema vzdáleně podobnej motiv. Ale peněz bylo málo, tak všechny nasypal do triků a robotů. To nakonec ani tak špatně nevypadalo. A na herce mu zbyla dvacka a párek pro každýho. Budiž. Ale ten příběh začne po hodině nudit.Běhá se v lese sem a tam, občas se objeví rozsekaný tělo. To mě ovšem šokovalo v patnácti. Teď už ne. Resumé.Úmorná dřina dokoukat snahu nesympatickejch herců vás ve dvou hodinách něčim zaujmout.30%. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo špatný, z posteru to ve mně evokovalo tvorbu Blomkampa a jeho vynikajících robotů, ale první záběry filmu zase ukázaly, že to bude béčko jak řemen, což bylo, trochu horší zpracování pohybu robotů a fádní herci, ale vyrovnávala to brutalita robotů, příjemný gore a nebát se toho, zabít dítě, i když mimo obraz. Kdybych byl hodnej, tak je to na hooodně slabý 4* ale jsou Vánoce a já hodnej nejsem, proto 3* a.k.a 59% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Dalo sa to prekusnúť, ale zabijácky je okrem robotov hlavne overtime - 2 hodiny a štvrť! - na videofilm - uspávačka - tuná by som strihal o sto šesť (hlavne v tej bytovej základni - z tých hádačiek o ľudskosti zásahu mi bolo šoufl). Herecké "výkony" podľa toho ako pršalo a obligátne lacné CGI blood efekty... Na druhú stranu - film nemal nejakú extra promo-reklamu, budget a ambiciózne nároky - ako prvotina tak akurvát. Schopnosť dať si REPLAY - nulová. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako nechápu ten hate neříkám, že je to nejlepší , ale na prvotinu to vůbec není špatné, když vezmete v potaz , že si to režisér točil, produkoval, stál za kamerou a napsal k tomu scénář.4 roboti střílejí lidi v vietnamsko/kambodžské džungli do toho se namíchnou američtí lékaři jeden robot se podělá a vzpouří se a ještě tam bojuje proti těm robotům bývalý mariňák. Jediné mínusy jsou stopáž nevím , kterého inteligenta to napadlo, ale 131 minut je prostě moc a postava toho tlustoprda ten mě neskutečně iritoval (aspoň, že dostal co si zasloužil na druhou stranu mělo se mu to stát už tak zhruba v 10 minutě a až v cca 120+-). 80 procent ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak náhodou na prvotinu to vôbec nebolo také zlé. Slušné spracovanie, výprava tak akurát, obsadenie samozrejme no name s výnomkou Neala. Myšlienka obohratá tisíckrát, ale to je už vo filmovom priemysle bežné. Jediné, čo naozaj bolo prepálené, tak to sa zhodujem s ostatnými - stopáž. Cca 30 minút menej a je to na tento typ filmu tak akurát. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

První celkem dobře vypadající dojem byl, Predátor mixnutý s Číslo 5 (v tomto případě č.4) žije. Ten dojem ale klesal s každou půlhodinou co film běžel. A film má přes dvě hodiny… trikově je to natočené skvěle. Vizuálně to žádná garážovka nadšenců sci-fi není - ten cit pro vypiplaný obraz je znát. Scénáristicky to ale garážovka je a brutální. Scénář obsahuje více než malé množství vyloženě debilních scén a rozhodnutí/chování postav. Asi nejčastějším prvkem prozvýšení dramatu je, že někdo upadne. Ne vážně, asi 10x někdo, kdo utíká (ve filmu se pořád před někým utíká) upadne na zem, aby dal pronásledovateli větší šanci. Elitní voják SEALs nechá vedle zašprajcnutého robota ve skále válet funkční zbraň (i kdyby je sám nemohl/neuměl použít, snad se vyplatí ho odzbrojit ne?), roboti reagují na hluk a tak se nonstop řve (logicky)… a tak by se dalo pokračovat i dál. Kapitolou samo pro sebe je závěr (a ta inovace s titulkama - legrační, že podobné má i Predátor). Tedy, Toia si měl zaplatit solidního scénáristu (a ne se s tím plácat sám, soustředit se jen na režii a střihači sebrat prémie - třeba by toho víc vystřihal, aby si za ty prachy ušetřil práci). ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Svými banálními myšlenkami o nebezpečí zahrávání si s umělou inteligencí a prohnilosti armády a zbrojního průmyslu tenhle film zaspal dobu tak o 35 let, ale jako akční sci-fi survival funguje až překvapivě dobře. Efekty, kamera a exteriéry mají poměrně vysokou úroveň, herecké obsazení je příjemně civilní a scénář se žádoucím způsobem vyhýbá archetypizaci kladných postav a podle toho také docela překvapivě zachází s jejich postupným úbytkem (i když humorný stereotyp o nízké životnosti menšin zůstává v retro duchu zachován, hh). Sledováním více dějových linií souběžně se pak vytváří dojem, že se na obrazovce neustále něco děje, a subjektivně mi přes dvě hodiny dlouhá stopáž nikterak nepřekážela. Striktně seriózní tón vyprávění, ve kterém jsou protagonisté posazení do role obětí, které mají šanci přežít jen skrze útěk (a ani to není jisté), pak ústí v poměrně působivé scény explicitního násilí a silná emoční vyznění některých úmrtí. Až mě to celé v pozitivním slova smyslu zarazilo. 3,5/5, přeci jen je ten film myšlenkou a provedením poměrně zpátečnický a žánrově lahůdkových momentů tolik nepřináší, ale proč nezaokrouhlit nahoru, když to tu má tak nízké hodnocení? ()

Reklama

Reklama