Reklama

Reklama

Cena života

  • Austrálie Monsters of Man
Trailer

Obsahy(1)

Robotická společnost se spojí se zkorumpovaným agentem CIA, provádějícím nelegální, neschválenou vojenskou operaci. Shazují čtyři prototypy robotů, které nikdo nebude postrádat, do podezřelé základny vyrábějící drogy ve Zlatém trojúhelníku. Výsledkem chtějí dokázat, že robotická společnost je vhodná pro lukrativní vojenskou zakázku. Šest lékařů je však svědkem brutálního masakru nevinné vesnice. Když se poté stávají novými cíli, jsou nuceni zapojit se do smrtící hry na kočku a myš. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Israha 

všechny recenze uživatele

Svými banálními myšlenkami o nebezpečí zahrávání si s umělou inteligencí a prohnilosti armády a zbrojního průmyslu tenhle film zaspal dobu tak o 35 let, ale jako akční sci-fi survival funguje až překvapivě dobře. Efekty, kamera a exteriéry mají poměrně vysokou úroveň, herecké obsazení je příjemně civilní a scénář se žádoucím způsobem vyhýbá archetypizaci kladných postav a podle toho také docela překvapivě zachází s jejich postupným úbytkem (i když humorný stereotyp o nízké životnosti menšin zůstává v retro duchu zachován, hh). Sledováním více dějových linií souběžně se pak vytváří dojem, že se na obrazovce neustále něco děje, a subjektivně mi přes dvě hodiny dlouhá stopáž nikterak nepřekážela. Striktně seriózní tón vyprávění, ve kterém jsou protagonisté posazení do role obětí, které mají šanci přežít jen skrze útěk (a ani to není jisté), pak ústí v poměrně působivé scény explicitního násilí a silná emoční vyznění některých úmrtí. Až mě to celé v pozitivním slova smyslu zarazilo. 3,5/5, přeci jen je ten film myšlenkou a provedením poměrně zpátečnický a žánrově lahůdkových momentů tolik nepřináší, ale proč nezaokrouhlit nahoru, když to tu má tak nízké hodnocení? ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo špatný, z posteru to ve mně evokovalo tvorbu Blomkampa a jeho vynikajících robotů, ale první záběry filmu zase ukázaly, že to bude béčko jak řemen, což bylo, trochu horší zpracování pohybu robotů a fádní herci, ale vyrovnávala to brutalita robotů, příjemný gore a nebát se toho, zabít dítě, i když mimo obraz. Kdybych byl hodnej, tak je to na hooodně slabý 4* ale jsou Vánoce a já hodnej nejsem, proto 3* a.k.a 59% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak náhodou na prvotinu to vôbec nebolo také zlé. Slušné spracovanie, výprava tak akurát, obsadenie samozrejme no name s výnomkou Neala. Myšlienka obohratá tisíckrát, ale to je už vo filmovom priemysle bežné. Jediné, čo naozaj bolo prepálené, tak to sa zhodujem s ostatnými - stopáž. Cca 30 minút menej a je to na tento typ filmu tak akurát. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako nechápu ten hate neříkám, že je to nejlepší , ale na prvotinu to vůbec není špatné, když vezmete v potaz , že si to režisér točil, produkoval, stál za kamerou a napsal k tomu scénář.4 roboti střílejí lidi v vietnamsko/kambodžské džungli do toho se namíchnou američtí lékaři jeden robot se podělá a vzpouří se a ještě tam bojuje proti těm robotům bývalý mariňák. Jediné mínusy jsou stopáž nevím , kterého inteligenta to napadlo, ale 131 minut je prostě moc a postava toho tlustoprda ten mě neskutečně iritoval (aspoň, že dostal co si zasloužil na druhou stranu mělo se mu to stát už tak zhruba v 10 minutě a až v cca 120+-). 80 procent ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Toia chtěl natočit přes dvě hodiny trvající spektákl. Chtěl si půjčit hlavně z Terminátora. I hudba měla chvílema vzdáleně podobnej motiv. Ale peněz bylo málo, tak všechny nasypal do triků a robotů. To nakonec ani tak špatně nevypadalo. A na herce mu zbyla dvacka a párek pro každýho. Budiž. Ale ten příběh začne po hodině nudit.Běhá se v lese sem a tam, občas se objeví rozsekaný tělo. To mě ovšem šokovalo v patnácti. Teď už ne. Resumé.Úmorná dřina dokoukat snahu nesympatickejch herců vás ve dvou hodinách něčim zaujmout.30%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (3)

  • Na financování filmu se podíleli fanoušci z celého světa. Někteří tak dle výše příspěvku mohli získat digitální kopii filmu, digitální scénář, spořiče obrazovky anebo také své jméno v závěrečných titulcích filmu. (DJMaroko)
  • V čase 01:28:00 pronese jeden z robotů výrok: „Catch me if you can“ („Chyť mě, když to dokážeš“). Odkazuje tím na stejnojmenný film z roku 2002. (Nathaniell)
  • Cca 6 minut po zničení robota BR1 se řídící tým baví o tom, že lokalizovali BR1 a BR2, a na monitoru hlavního programátora je živý přenos z kamer všech 3 robotů s modulem. (Pavian)

Reklama

Reklama