Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cindy je mladá dívka z Brooklynu. Jejím otcem je italský emigrant a její nevlastní matka využije každé příležitosti, aby Cindy připomněla, že byla počata z hříchu svého otce s jistou lehkou dívkou. Samozřejmě nesmí chybět dvě rozkošné nevlastní sestry. Rodina se přestěhuje do Říma a nevlastní matka Muriel doufá, že se jí s dceruškami podaří proniknout mezi vrstvu římské aristokracie. Ironii osudu, tak jako v pohádce "O Popelce" je to Cindy, kdo potká, aniž by to tušila, pravého prince Mizia. Jeho rodiče samozřejmě jejich lásce nepřejí, ale na konec, tak jako v pohádce, všechno dobře dopadne a Mizio a Cindy mohou být spolu jako Popelka a její krásný princ. (Multivideo)

(více)

Recenze (100)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ottavio Alessi, Carlo Cristallini, Ugo Liberatore, Roberto Malenotti .. S trochou štěstí se zde dá najít opravdu téměř vše, co jsem v dětství viděl.. Tuhle moderní pohádku o Popelce, starou téměř jako moje maličkost, jsem v mládí viděl nespočetně krát. Příběh je typicky krásně romantický, zapletený a v závěru dojemný. No a po celou dobu k tomu ještě hraje velmi krásná hudba. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak tahle moderní pohádka v osmdesátých let vyprodala nejen italská kina a stala se hitem nejen mezi mládeží celé západní Evropy. Československu se zřejmě vyhnula, i když to nemohu pamatovat. (Tak jsem se zase jednou mýlil.) Samozřejmě hlavní deviza - hudba bratří Guida & Maurizia De Angelis! Ti při talentovkách objevili i hlavní hrdinku Bonnie Bianco, která nádherně zpívá, nádherně vypadá, ale, ať se bráním, jak mohu, už tak "nádherně" nehraje. anderson: jsem ještě celkem malý špunt, a když jsem to hodnotil (viděl jsem to na německé MDR), byla tady jen čtyři hodnocení - a o těch (Jalu) jsem si myslel, že to viděli u Poláků. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Cindy ---> Cinderella ---> Popelka. Příběh o chudé, macechou terorizované dívce, která ke štěstí přišla předkládáme dnes především dětem, a to za výchovnými účely, sobě pak v eskapistickém rozpoložení. Dobře víme, že ve skutečnosti to chodí jinak než v pohádkách, složitěji. Přesazení pohádkového příběhu do naší reality je věc ošemetná, odchylky proti zkušenosti přehlížíme a odpouštíme ve světě kouzelných oříšků a dob dávno minulých snáze, než v současném velkoměstě. Středověké bály nelze nahradit tak snadno diskotékou. Takovou změnou prostředí si jen ukážeme, jak moc ztrácíme čas. Poselství Popelky jsme měli vstřebat už jako děti, jako teenageři a dospělí se jen brzdíme, líně se plácáme na místě. Hádám, že je to jednou z podstat eskapismu. Snad má svůj smysl jako příležitost nabrat dech - ale to se mi u díla, jež mě nepřekvapuje, poněvadž příliš lpí na tom prastarém čínském příběhu, nedaří. Slabé **. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Typický popelkovský příběh vsazen do italského hudebního prostředí. Myslím, že tento film musel ve své době působit jako blesk z čistého nebe.....Tři a půl hvězdičky, ale za Bonnie Bianco se přikloním ke čtyřem :)..... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Maškarpóne. Vyumělovaný až hrůza. Občas zpívala, jako by jí na tom někdo stál. Jejich hádky, jejich láska, chování všech zúčastněných - UNBELIEVABLE! Já vím, že to má být pohádka, ale přesto... ááá, to se nedá. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Další film, co milovala moje ségra v přiměřenym věku. A z tohohle se mi dokonce nedělaly mžitky, snad i pro scény typu "tak ty bys chtěl eště střevíček? Tu máš." Ale nevim jak dneska. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Být mi těch deset jedenáct, kdy jsem to viděla prvně, pětkovala bych jak vzteklá a měla jsem k tomu nakročeno, když jsem ten film zahlédla na youtube. Pak jsem podlehla nostalgii a znovu se na to podívala ... a to jsem pro vysoké hodnocení Popelce asi dělat neměla. Cindy se chová ve vztahu ke svému princi jako hysterická, naprosto nesoudná slepice, jo a ještě agresivní jsem zapomněla dodat. On se, pravda, taky při té druhé hádce nechová úplně soudně, ale tam se mi to jeví spíš jako nedostatek logiky (za co by dostala vypovězení ze země? Proč se nezeptal dřív?) Poslední facka a místo toho, aby jí to vrátil (jsem proti násilí na ženách, ale jí bych tu facku s chutí dala sama) ještě schytal ránu botou, poslední klapka, závěrečný song. Ten duet, který se mi dodnes líbí, splachovací princ a přeci jen ta dětská radost ze šťastného konce, to nechávají v mírném nadprůměru, tak nadšená jako v těch deseti ze Cindy už nikdy nebudu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co je Cindy pro Italy, to je Pomáda pro Američany. Naivní příběh, který je zaobalen do vcelku pěkných písniček. Navíc hlavní představitelka je sympatická. Takže 3,5 * zaokrouhluji nahoru. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásné písničky, otřepaný děj, plus film mého mládí, který tehdy shlédnout byla naprostá povinnost. Jinak Cindy je umíněná hysterka, která dělá jen samé problémy. PS: S Miziem prožijí spolu několik málo dní, ale za počet facek co si dají by se nemusel stydět ani Troška v Slunce, seno ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V naondulovaných osmdesátých tohle prostě muselo fungovat a fungovalo. A obzvlášť u nás. Příběh o moderní Popelce - v tomto případě Američance v Itálii zamilující se do chudého chlapíka ze kterého se vyvrbí princ, navíc proložený písněmi měl ideální ingredience pro pubertální zejména dívčí oči. Přiznám bez mučení, že i mne zůstala v hlavě chytlavá melodie ze závěrečné písni na letišti a že i já jsem s napětím sledoval, zda je Cindy v tom rolujícím Jumbu.... Když jsem to však po čase letmo shlédl, musel jsem se usmát. Bonnie je roztomilá, Pierre vypadá jako mladej Vaculda (tuším, že Lukášek jej i daboval), ale celkově ta móda a ty úděsné účesy... Už je to za čarou a navíc nejsem hromony bublající dívka :-). * * ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je taky filmový počin století. Spíš filmový omyl v dějinách kinematografie. Vzpomínám si na ten stupid song...něco jako I love you....tam zazní. No herci byli fakt hrozní a hrozný je to celý.....Pierre Cosso....házím kosu.... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keď film išiel pred ix rokmi v TV, tak som ho vtedy milovala. Zaujímalo by ma, čo by som naň povedala dnes. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bude to působit jako plácnutí holou rukou do závěje sněhu, ale ani proti novějšímu dabingu z roku 1998 (Michal Jagelka, Dana Černá, jednoho z lapků na motorce namluvil Vladimír Čech) tentokrát nic nenamítám, protože mix zvuku je povedený, je z toho cítit atmosféra první poloviny 80´, tehdy ještě nebyly tak tragické dabingové praktiky, jako jsou dnes. Příběh velmi prostý, ale přesazení typické popelkovské story do italského Říma je vtipné a docela se povedlo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvělé písničky, koupil jsem si i kazetu Bonnie Bianco - Lory Bonnie Bianco "True Love" z roku 1988, poslouchatelný pop, občas si ji pustím. Příběh je vystavěný na popelkovském scénáři, povyšuje ho hlavně hudba. A protože mám slabost pro podobné oddechové muzikály, tak stejně jako Flashdance hodnotím ještě za 5. Souhlasím s Pohrobkem, že hraní je u Bonnie až na třetím místě. Pamatuji si, jak jsme na začátku 90. let písníčky z filmu nahrávali na audiokazety... Teď k podívání na http://www.youtube.com/watch?v=BR8NAyfTnsw&feature=related. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pohrobek: "Tak tahle moderní pohádka v osmdesátých let vyprodala nejen italská kina a stala se hitem nejen mezi mládeží celé západní Evropy. Československu se zřejmě vyhnula ...". Ale nevyhla !!! Síce to bolo až po páde železnej opony, no CINDY s geniálnym dabingom LUKÁŠa VACULÍKa (Pierre Cosso) dobyla obrazovky vtedajšej federálnej jednotky (zvanej "objavne" F1). Aj po rokoch pri repríze na ČT musím bez zbytočného nánosu nostalgie konštatovať, že táto snímka je pre mňa prijateľným a sympatickým predstaviteľom subžánru romantický film. Apropo jedná sa o zmodernizovanú rozprávku o Popoluške. (13.7.2005) TECHNICKÁ POZNÁMKA: Asi to bude (tak ako pre mňa) šok, ale pôvodne je CINDY 4-dielny televízny film s dĺžkou cca 171 minút. (13.6.2009) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi dvacet let, než jsem se smířil s Pretty Woman. Takže není vyloučeno, že za nějakou dobu i tomuhle něco v hodnocení přihodím. Zatím ovšem velmi slabý a ukázkově předvídatelný popelkovský příběh, navíc s podtitulkem muzikál s hodně nevýraznou hudbou. Několika dobrými hláškami pobaví akorát Adolfo Celi. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto italo trashe sa pred mnohými rokmi ulietavalo. A ani sa nečudujem. Romantická, rozprávková zápletka, sympatický herci - teda aspoň pre vtedajšiu mládež a pesničkový hit. Kult, jednoznačne. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moderní představa pohádky o Popelce. Cindy se s matkou a jejími dvěma dcerami stěhuje do Říma. Po cestě se potká s opravdovým princem, aniž by tušila o koho jde. Zamilují se do sebe. Jejich rodiče lásce nepřejí. A jak už to v pohádkách bývá, i tady končí vše dobře. Skoro se mi chce říci: "A žili spolu šťastně až do smrti." Film je prošpikovaný výbornou muzikou. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jéžismarjá! už jsem na to málem zapomněl. No jo, popelka pro mladé teenagerky. Sestře se to v deseti letech strasně líbilo. Kdybych byl o dvacet let mladší a ještě k tomu holka, je to určitě za plný počet. ()

Reklama

Reklama