Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cindy je mladá dívka z Brooklynu. Jejím otcem je italský emigrant a její nevlastní matka využije každé příležitosti, aby Cindy připomněla, že byla počata z hříchu svého otce s jistou lehkou dívkou. Samozřejmě nesmí chybět dvě rozkošné nevlastní sestry. Rodina se přestěhuje do Říma a nevlastní matka Muriel doufá, že se jí s dceruškami podaří proniknout mezi vrstvu římské aristokracie. Ironii osudu, tak jako v pohádce "O Popelce" je to Cindy, kdo potká, aniž by to tušila, pravého prince Mizia. Jeho rodiče samozřejmě jejich lásce nepřejí, ale na konec, tak jako v pohádce, všechno dobře dopadne a Mizio a Cindy mohou být spolu jako Popelka a její krásný princ. (Multivideo)

(více)

Recenze (100)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jak je tady už psáno, jedná se o obrovský hit roku 1984. Západoevropská kina praskala ve švech, písničky obsadily první místa hitparád a Bravo přinášelo plakáty hlavních představitelů, které potom krášlily nejeden pokojíček. Nevím proč, ale cenzor k nám ten film nepustil. Ale aspoň se daly vidět videoklipy v premiéře na ORF (rakouská TV) a tak za dva roky po premiéře v kinech se daly shlédnout ve vysílání západních televizí (opět jsem viděl na ORF). Po pádu železné opony film ale uvedla naše veřejnoprávní jednička. Nevím, jaká byla tehdy sledovanost, ale já teda se díval a nahrával na VHS. Jak dabing rád nemám, tady se skutečně díky televizi povedl. Škoda, že nikdo z distributorů film nevydal ani na DVD! Prostě a jasně - tahle moderní písničková verze Popelky se fakt povedla! 21.5.2009 doplňuju komentář: V trafice jsem dneska ráno málem spadl - CINDY v pytlíku na DVD za Kč 49,- a dokonce s původním dabingem. Jenom tam ale není originální zvuk. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ze svého dětství si už mnoho věcí nevybavuji, ale vidím přímo před sebou, jak mi maminka nahrávala na videokazetu krásnou moderní pohádku o Popelce, která uměla nádherně zpívat. O "Cindy" už jsem neslyšela mnoho let, ale když jsem zjistila, že ji prodávají v trafice jako jedno z levných DVD, hned jsem pro ni běžela. Po dalších letech mě ale čekalo zklamání, protože dětskou optikou jsem pochopitelně nevnímala "detaily", jako že Cindy byla vlastně docela rozmazlený drzý fracek... ale z nostalgie prostě níž jít nemůžu. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Výborný romantický film se skvělou hudbou.Jako mladá jsem tento film dosti žrala.Romantika , která chytí za srdce každou mladou slečnu.Mohli by tento film vydat na DVD bylo by to fajn. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cindy mi byla tak nesympaticka, ze jsem mel namale, abych nesympatizoval s jeji macechou. Dve hvezdy tak davam jen za celkem slusnou dejovou linii s pohadkovou popelkou, hezke pisnicky a ucebnicovou kycovitost osmdesatych let. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Popoluške bol prerobený mnohokrát, ale kde tento film uspel, je skvelá hudba. Každý milovník pop music z osemdesiatych rokov bude milovať melódie v tomto filme. 6/10 ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, za čo tú jednu hviezdu dávam... Asi len za tú detskú nostalgiu a za Miziove obočie... Cindy bola tak hrozná a nesympatická, že som mala sto chutí hodiť jej tú črievičku do hlavy... Ich prvá hádka, akože WTF?? Proste si asi niekto zo mňa a z Popolušky urobil srandu. Strašne som sa tešila záverečným titulkom. Ani sa nečudujem, že má holka problémy, keď sa chová ako slepica... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Popelka po italsku a osmdesátky na druhou. Americká micka Cindy nabalí kocoura Miciho a pokud je nikdo neutopil, mňoukají a mrouskají spolu dodnes. Doufám, že bratři Grimmové po nocích chodí strašit všechny prznitele jejich klasické pohádky. Dabing je hrozný, písničky už dávno ztratily i to laciné pozlátkové kouzlo, co (možná) měly v době vzniku, vyzdvihnout musím pouze herecký koncert Pierra Cossy, protože tupost jeho postavy a vytrvale skelný pohled vskutku brilantně zachycují, jak moc může příslušník patricijské kasty zdegenerovat. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po cca 30 letech (šmarjáááááá) podívala na film znova. Příběh Popelky může být zpracován tisíci způsoby, tohle bude ale zaručeně nejvyčnívající. Hudba stejně chytlavá, jako tehdy. Dokonce i ten dabing si pamatuju :) Je to takové italsky třaskavé, ale ne tak uječené jako Troškovy pohádky. Tehdy mi to tak nepřišlo, v dnešní době #meetoo si nedovedu představit životnost tohoto zpracování. Manžel se chystá vrhnout na manželku a začne ji v náznaku hádky "škrtit", když je Popelka drzá, tak jí klidně princátko Mizio vrazí facku a ona se mu ji nebojí před svědky na plese vrátit, když zjistí, že ji lhal .... unbelievable :-D No, ráda jsem se vrátila do dětství, a že bych z toho měla traumata, nebo mě to snad poznamenalo, to rozhodně teda ne ;o) Když si teď googlím Pierra Cossa, ten chlapec nám vyrostl do krásy ;o) ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Příběh je taková pohádka, dialogy musíte přežít, je to místama i vtipné, ale ta HUDBA, ta HUDBA si zaslouží 10 hvězdiček ..... 4 je kompromis:) ()

elle 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to chtěla vidět znovu a už to není ono. Oba hlavní představitelé jsou hodně hodně moc z let 80. a pro mě tam zůstávají. Jejich chování stejně jako šaty je poplatné době. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem to zas tak hrozně nebrala. Byly tam hezký písničky, sympatická hlavní dvojka a pěkný happy end. Když jsem se ale na to po několika letech nedavno podívala, už jsem z toho zas tak moc nadšená nebyla. Hlavně teda ten český dabing byl dost naprd, macecha šílená (buď to skvěle hraje, nebo potřebuje Chocholouška), ono vlastně i ten otec je trošku na hlavu a princ už ne tolik sexy jako dřív. Hlavně teprv až tady na ČSFD se dozvídám, že to má být jakási popelka 80. let? Nefunguje to tolik jako tehdy, ale jisté kouzlo tam zůstává.. ()

Ewey 

všechny recenze uživatele

Byla jsem znechucená, když tento film přinesly moje spolužačky na hodinu hudební výchovy, a já se na něj musela povinně dívat. A i když jsem ho nesledovala s velkým nadšením, musím uznat že hudba byla velice dobrá. A i když byl příběh hloupoučký až hrůza, není hloupější než většina soudobých muzikálových výtvorů tohoto typu, spíše naopak. Přesto můj šálek kávy to tedy není. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Popová filmová ikona osmdesátých let se vším všudy, tedy hlavně s "hezkými písničkami" a "hezkou láskou". Ač je tento film ve skutečnosti škvárem, dávám tři hvězdičky, protože osmdesátá léta zpodobňuje docela věrně. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem ten film viděl někdy ve dvanácti (osmdesátá léta) a můj divácký charakter coby prakticky dětského diváka ještě nebyl narušen mnohými filmy, které pro mě v tom věku byly absolutně nemyslitelné. Takže si myslím, že tento kvalitní romantický film bude pro dnešního puberťáka znamenat něco úplně jiného než pro mě v době reálného komunismu. Tehdy jsme byli rádi za každý zahraniční film. A jako dvanáctiletému klukovi mi toto ke štěstí stačilo. I když jsem u známého na videu viděl např. "Commando" nebo nějaké karate filmy. Ale na druhé straně nebyla doba internetu a počítačů, a tak jsme většinu času trávili blbnutím venku. A sem tam nějaký takový film byl alespoň pro mě příjemným osvěžením a v mých telecích letech potvrzením toho, že láska je mocná. ()

EvaM 

všechny recenze uživatele

Obraz tragický, Vaculík jako vždycky vynikající, ale k ní se ten hlas nehodil. Byla moc ukňouraná, když se to srovná s tím zpěvem. Obsah se mi líbil, krásné písničky a hudba. Mám ráda pohádky, ve kterých všechno dobře dopadne. Milý odpočinkový film. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

shlédnuto z donucení - možná snad, v době svého vzniku to mohlo mít svoje diváky a snad se to mohlo i někomu líbit, ale dnešníma očima je to nesnesitelné - herecké výkony neexistují, hudba je příšerná, scénář pluje na vodě...kdyby se to aspoň dalo brát jako parodie... ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Tento film spíše ukazuje jaká byla Bonnie Bianco skvělá zpěvačka (a hezká holka), jaké hezké songy pro ni bratři Angelisovi zkomponovali a že ta známá píseň "Stay" v duetu s Pierrem Cossem je z tohohle filmu. Jinak je to ve stejném pytli jako Flashdance a Dirty Dancing (myšleno v dobrém) :-) ()

Reklama

Reklama