Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cindy je mladá dívka z Brooklynu. Jejím otcem je italský emigrant a její nevlastní matka využije každé příležitosti, aby Cindy připomněla, že byla počata z hříchu svého otce s jistou lehkou dívkou. Samozřejmě nesmí chybět dvě rozkošné nevlastní sestry. Rodina se přestěhuje do Říma a nevlastní matka Muriel doufá, že se jí s dceruškami podaří proniknout mezi vrstvu římské aristokracie. Ironii osudu, tak jako v pohádce "O Popelce" je to Cindy, kdo potká, aniž by to tušila, pravého prince Mizia. Jeho rodiče samozřejmě jejich lásce nepřejí, ale na konec, tak jako v pohádce, všechno dobře dopadne a Mizio a Cindy mohou být spolu jako Popelka a její krásný princ. (Multivideo)

(více)

Recenze (100)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Jako dítě jsem tuhle pohádku o popelce prostě hltala (že bych se i udusila, chvílema). Hrozně jsem chtěla být na místě Bonnie, abych mohla být po boku Pierreovi:-))) Krásná pohádka se skvělýma písničkama. I dneska se na film ráda podívám, i když už ho nežeru jako tenkrát, tak ho mám pořád ráda:-) ()

Mafian 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie spolu s tím, že jsem Cindy dlouho neviděl (+-10 let) mi zřejmě brání hodnotit objektivně. Ale proč vlastně nedat čtyři hvězdy? Pěkné písně, situace příběhu do Itálie a hezky zmodernizovaný příběh o Popelce, navíc mnohem lepší než ta americká ptákovina s Hilary Duff, vzniknuvší o mnoho let později. Cindy dávám tedy palec nahoru... ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké a naivní, ale zamáčkl jsem nostalgickou slzu. A Bonnie Bianco jako zpěvačka byla opravdu skvělá. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Cindy je povedená romantická oddychovka oděná do kabátu moderního popelčina příběhu s příměsí výborné hudby 80. let a koňské dávky nostalgie. Příběh je kouzelný, i když nepopírám, že pár děr ve scénáři by se našlo, ale o to zde jde až v poslední řadě, protože se především jedná o oddychovku, u které se uvolníte a nemusíte u ní přemýšlet. Legendární duet Stay od Bonnie Bianco a Pierra Cosso, je pro mne nejkrásnějším filmovým duetem vůbec. Jen si dovolím zanadávat na české televizní společnosti, že trestuhodně tento film přehlížejí, což je obrovská škoda! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Maurizio De Angelis a Guido De Angelis jsou géniové. Jejich hudba je senzační, a pokud se celým příběhem brodí takový skvost, malé a nepatrné chybky přejdete. Tahle moderní popelka má v sobě velkou jiskru. Viděla jsem Cindy tolikrát, že mi už ani nepřipadají její nedostatky nijak důležité. Pro mě je to romantika jako bič a ještě k tomu s krásnou hudbou. Úvodní píseň tohoto snímku se stala před lety hitem, co víc si ve filmu přát =) ()

cupito 

všechny recenze uživatele

Težko říci, co na tomto filmu miluji více....hudbu, herecké obsazení nebo Popelčin příběh v moderním pojetí. Řekla bych "Cindy", čili kombinaci absolutně všeho. Další z filmů, který na mě zapůsobil již v raném dětství. Lituji jen, že postrádám toto DVD ve své sbírce... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Kladem je krásná a přesně zpívající Bonnie a účast Vittoria Caprioliho a Adolfa Celiho v jedné z jeho posledních rolí. Záporem otřesný jeliman Cosso a slabé, byť technicky dobře odzpívané písně. Vím, že popelkovská story je stokrát provařená, ale u tohoto zpracování scénář opravdu stojí za starou belu. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi to ohromně líbilo. Ovšem s odstupem času.. Popelka je poměrně často vyhledávaným tématem pro filmaře a ne vždy to vyjde. Neskutečná naivní slátanina doprovázená italským popem. Ty dvě hvězdy jsou z nostalgie. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická pohádka o popelce z 80. let, viděl jsem to jako malý školáček těsně po pádu železné opony a byl to možná první snímeček podobného ražení, který jsem začal hltat. Dnes s odstupem let už je na něm možná příliš podepsán zub času, ale s trochou nostalgie se dá prohlásit za zdařilý slaďáček. Btw. také jsem si uvědomil že je to možná jediný romantický film kdy hlavní hrdinka dostane od svého protějšku i facku...holt italové se nezapřou :-) ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

také jsem podlehla, když to v ČT dávali. Měla jsem originál kazetu (audio). Bohužel, nahrávku na VHS mi známý už nevrátil takže bych uvítala, kdyby se objevilo dvd :-) ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

"Neber si to tak Cindy,stáří začíná až po třicítce..." Ta drzá sedmnáctiletá kamarádka Cindy při cestě z tanečního kurzu uhodila hřebíček na hlavičku.Třicítku mám už za sebou........ :-() Mládí v pr..i,do důchodu čím dál déle.......Ale jinak jsem ten film ve své době docela "žral" .Asi hlavně díky parádní filmové hudbě bratrů de Angelisových. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Vskutku príjemná verzia Popolušky, ktorú z priemeru vysoko vyzdvihujú charizmatický hlavný predstavitelia Bonnie Bianco a Pierre Cosso a ústredná pesnička napasovaná ako perla v strede filmu. Vďaka tomuto sa napriek slabšiemu scenáru zo Cindy stal kult a viackrát pozerateľná oddychovka. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

A znovu, proč ne? Je to infantilní, absolutně osmdesátkové a bezbřeze příjemné. Skvělý soundtrack k tomu, odpočinkovka jako řemen. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Ono by to nebylo zase až tak špatný. Hudba je klasika z 80. let a tu já mám ráda, navíc Bonnie Bianco má překrásnej hlas. Jenomže to je tak jediný, co mi na ní vyhovovalo. Jinak mi totiž byla děsně nesympatická a milý princ zrovnatak. Děj byl někdy překompbinovanej, pak zase děsně nudnej. Je to škoda, potenciál by byl... ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem v dětství viděla nespočetněkrát. A strašně jsem ho žrala :D Klasický popelkovský příběh zasazený do USA/Itálie osmdesátých let. Cindy je drzý spratek a dělá jen samé problémy, princ rebeluje a nezná se ke své rodině. Ale nakonec stejně jako ve všech ostatních Popelkách to dopadne dobře a všechn hlouposti jsou zřejmě odpuštěny. Ve filmu jsou skvělé písničky, sympatičtí hrdinové a všichni jsou od rány :D Český dabing je příjemný. ()

D.Paulus 

všechny recenze uživatele

Já se ptám: "Proč?" Tento film sice opravdu je předobrazem moderních pohádek typu PRETTY WOMAN, AU PAIR, MŮŽE SE TO STÁT I VÁM nebo CESTA DO AMERIKY, ale na to, že si tak moc hraje na parafrázi Popelky, tu moc podobnosti s pohádkovou předlohou není (Cindy není zobrazena jako hodná chudinka Popelka, otročící pro svou macechu a nevlastní sestry, ale pouze jako průserářská fiflena, které se ani pracovat nechce). Možná až úplně na konci prosvitnou některé prvky původní pohádky, v jednom momentu i docela vtipně zparodované. Ale jinak se film po celou dobu potácí mezi zobrazováním nevěrohodných osudů nevěrohodných lidí, humornými vsuvkami, u nichž si nejste jisti, zda jsou humorné schválně a až na výjimky dobrými písničkami 80. let. Relativně velkorysé tři hvězdičky jsou za na svou dobu originální koncept "moderní pohádky" a Cindyinu písničku pro televizi. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Před patnácti lety jsem z toho byl nadšený, než jsem Cindy zhlédl znovu, byl jsem na rozpacích, zda tímto filmem utrácet čas. Poté jsem s potěšením zjistil, že to cenu má... ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Neovlivněn kultovností tohoto snímku, která zde vznikla kolem 90. roku a ovlivněn věkem, rozumem a zkušeností, musím říct, že : herecké výkony jsou neuvěřitelně amatérské (tedy hlavně Cindy, její sestry a jejich matka... kde je vyhrabali? Tuším že někde u ochotníků z Dolomitského podhůří..), scénář musel vzniknout v alkoholovém deliriu kolem třetí ráno, tolik děr a nelogičností jsem už dlouho neviděl, jen ta hudba se celkem nechá. Italsko-americká krátkometrážní telenovela, která dnes zaujme možná ve Venezuele v TV v pondělí těsně po obědě. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Bonnie Bianco a Lukáš Vaculík..:) v osmdesátkovém pojetí pohádky o Popelce. Dnes již poněkud úsměvné, dialogy trošku mimo, ale ústřední píseň nádherná. Kam se hrabe Dirty Dancing.. A Mizzio je prostě k sežrání, nezávisle na orientaci..:)) ()

Reklama

Reklama