Reklama

Reklama

Vítejte na dostihové dráze v Tor di Valle v Římě. Všichni už jsou tady. Paňák, Pomajz, Felice, advokát De Marchis, řezník Masíčko a obrovská spousta jim podobných bláznů. Všem totiž učarovalo jedno jediné - koně. Tedy spíš je fascinuje sázení na ně. Život sázkaře ale není lehký. Před každým závodem musí sehnat co nejvíc peněz a je pro to schopen udělat opravdu cokoliv. A na koho vsadí? Přece NA VÍTĚZE! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty vole, co to bylo za bandu ? Já málem zdechnul smíchy. Takovýhle řízky nám do tohohle filmu poslalo snad samo nebe. To byla skvadra bohů, jeden horší než druhej, totální nuly co měli v hlavě místo mozku minikoně. Samozřejmě téma sázení nabízí mnoho vtipných zážitků, pamatuji si jak jednou v Tipsportu chlapík vyhodil sázkový tiket do koše s tím že mu nevyšel Dortmund a najednou na výsledkovou tabuli přišla oprava zápasu Dortmundu. Ten chlapík skočil do toho velkého koše, kam se sypaly i zbytky jídla doslova šipku a když vytáhl hlavu z koše, tak s odpadky ve vlasech a čerstvě nabraným zápachem nasadil výraz totálního štěstí, v ruce totiž dřímal svůj vítězný sázkový tiket . Výhra mu činila 146 Kč ! Říkaval nám, že nejvíc pěnez si nevydělal sázením, ale za předlohu k filmu Febbre da cavallo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dostihová horečka je neskutečně zábavná a pravdivá komedie o sázení. To mi potvrdí každý, který někdy sázel nebo sází dodnes. Protože to co se v ní vidí a to co se v ní provádí, to jsou trampoty nejednoho aktivního sázkaře i v dnešní době a právě proto je to tak hezké a právě proto se tomu tak směju. Italové tenkrát uměli komedie, stejně jako je na tom tato. Možné také je, že si nakonec po dopsání komentáře dojdu vsadit. Ale nejbližší sázková kancelář je tak půl hodiny cesty pěšky od domu a autem se mi příliš jet nechce, když jsem nedávno naboural. Ale na druhou stranu bych si mohl hodit korunou a říct si že rub bude chůze a líc auto. Tím pádem bude v sázce můj život a uvidíme jak to dopadne. Sázky prostě zábavné jsou. Tahle komedie jo toho zdárným příkladem a že takových filmů není mnoho jen vyvyšuje tuto tak, že na ní jen tak nezapomenu a klidně se na ní znova a s radostí podívám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto odpocinkova a jednoducha zabava, kde nazev je naprosto presnej. Tady nejde o nic jinyho, nez jak banda sympataku neustale sazi na kone, neustale prohravaj a tak neustale shanej dalsi prachy. Takze bud sledujem dostihy a zurivy fandeni a nebo perfektni ochcavky kuli ziskani penez. Takze po case uz to zacne bejt lehce stereotypni, ale zachranujou to perfektni herci v cele s Montesanem. Jednoduse receno, bavil jsem se vic, nez jsem cekal a par scen je fakt ultimatnich, takze spokojenost. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Měl jsem možnost zakoupit a vidět a rozhodně toho nelituji..:-) Steno je zárukou sice trochu místy ustrnulé, však velice humorné atmosféry ve svých filmech. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna moc vtipná komedie, o dostizích a závislích lidech. Film je sice poměrně svěží ale jako celek se děsně táhne a polovina pasáží není ani moc vtipná. Ale konec to poměrně zachraňuje, Steno už má za sebou mnohem, mnohem lepší kousky. Tohle je kus na který rychle zapomenete a asi si to už nepustíte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně se setkávám s pravým Pomajzem. Pomalý rozjezd, ale jenom co tý bandě začnete fandit, velmi dobrá zábava. Původní dabing, jenž by měl být svatý. A taky soudce, který "má pochopení". Ústřední hudební motiv! ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Typická italská komedie, která ale narozdíl od jiných italských komedií naštěstí postrádá vulgárnost. Skvěle vybrané typy (nebo spíš týpci?), z nichž mě vždy spolehlivě dostane manekýn Paňák - od té doby vím, že okouzlující úsměv lze vyrobit šťouráním se párátkem v zubech. A jak už tady bylo několikrát zmíněno - u tohoto filmu doporučuji dabing: že se dá italská kadence předabovat do češtiny a má to smysl a je tomu rozumět, to tedy klobouk dolů. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 19.5.1979+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 26.4.2011, réžia českého znenia (ÚPF 1978) = PAVEL BLUMENFELD - Priemerný film zachraňuje iba pôvodný český kinodabing. (Vyšiel našťastie aj na DVD.) (26.4.2011) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Především Gigi Proietti je neskutečný v tom, s jakou kadencí dokáže střílet jednotlivé monology. To je krása poslouchat. Hlavně tu kadenci, ale i to, že dokáže dát těm větám skutečně smysl. Navíc má film skvělé tempo a skoro celou dobu se nezastaví. Dobrá italská komedie, která vás dovede rozesmát. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal, že existuje Italská komedie takového kalibru o které bych nevěděl. A ono jo a díky radě jednoho kamaráda, jsem se dnes ve vlaku, při cestě ze služebky, málem počůral smíchy. Jednoznačně doporučuji všem oblíbencům :-) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Co jiného, než si pustit v tomhle teplém obobí, než komedii ze slunné Itálie.Dobře jsem se bavila s trojicí kamarádů, nadšených sázkařů na koníčky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......absolútna klasika talianskej komédie rokov minulých....zlaté 80-te roky....herci - scenár - exteriéry....všetko super. Výborný český dabing rokov minulých.Moja  3000 recenzia. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna treti najlepsi film od Stena po filme Policajt Drabem a po filme Mio Figlio Nerone. Tuna ide o taliansku komediu, konkretne o dostihy, okolo ktorych sa vsetko toci. Da sa zasmiat, len chcelo by to par zaujimavejsich momentov, pripadne lepsie tempo. 74 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No na můj vkus až moc ukecaný. Bylo to zábavný ,ale zase né až tak moc. Prostě klasická italská komedie podtržená chytlavou melodií.. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná, vtipná a velmi bláznivá komedie o dostihových sázkařích a světem kolem dostihového sportu. Je to gejzír skvělého humoru, kde se jazyky herců skoro nezastaví ve svojí kadenci mluvení. Příběh o třech přátelích: Bruno Fioretti, zvaný Paňák (skvěle zábavný Gigi Proietti), Armando Pellicci, zvaný Pomajz (Enrico Montesano a rozhodně nezůstává pozadu) a Felice (Francesco De Rosa, který je ve srovnání s předchozíma dvěma do počtu) milujou koně a zvláště sázení na ně, a aby dokázali schánět peníze na neustálé sázení (i když prohrávání), vymýšlejí nejrůznější triky a podvůdky. Paňák musí neustále udobřovat svoji přítelkyni Gabriellu (Catherine Spaak), Pomajz má zase sestru Giulianu (Marina Confalone), která když dýchne, tak vraždí. Vrcholem je, když Paňák nevsadí Gabriellino vítězné Velké pořadí a v honbě po penězích se spojí s advokátem De Marchisem (Mario Carotenuto), majitelem jediného koníčka. Před nejdůležitějším klusáckým dostihem unesou žokeje největšího konkurenta a tím spouštějí nejzábavnější část filmu. Nádherně bláznivá a velmi zábavná komedie, která si utahuje z dostihových sázkařů, ale tento svět přibližuje přesně a ještě s nádherným nadhledem a humorem. ()

Reklama

Reklama