Reklama

Reklama

Vítejte na dostihové dráze v Tor di Valle v Římě. Všichni už jsou tady. Paňák, Pomajz, Felice, advokát De Marchis, řezník Masíčko a obrovská spousta jim podobných bláznů. Všem totiž učarovalo jedno jediné - koně. Tedy spíš je fascinuje sázení na ně. Život sázkaře ale není lehký. Před každým závodem musí sehnat co nejvíc peněz a je pro to schopen udělat opravdu cokoliv. A na koho vsadí? Přece NA VÍTĚZE! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

I když jsem čekal trošku větší roli u Adolfa Celiho, nebylo koukání na tento film vůbec marné, právě naopak. Skvělá komedie ala sedmdesátá léta, při které se pobavíte třeba jako u filmů s Budem Spencerem a Terencem Hillem. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Já sice nesázím, ale koně a dostihový sport mám ráda. Při sledování tohoto filmu mě napadlo, že o mnoho přicházím, pokud je sázení jen z poloviny taková legrace, jako v této svižné italské komedii. Musím přiznat, že jsem se už dlouho tak nepobavila. Sympatičtí herci, jednoduchá zápletka o honbě za penězi, aby bylo co vsadit a skvělé dialogy podtržené precizním dabingem. Člověk neodolá a drží pěsti těm potrhlým sázkařům, aby už konečně něco vyhráli. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v mnoha směrech horor: v nich také postavy dělají věci, které by soudný člověk neudělal, přestože je naprosto zjevně co mají udělat!!! A pak z tohoto konání mají samozřejmě problémy... :-) V našich televizích na tento film narazit je celkem problém (přes výborný dabing - zejména Postránecký exceluje), takže jsem ho neznal. Tak či tak, není to úplně něco, z čeho bych se úplně vyvrátil, spíš mi to připomínalo pana účetního. A toho taky zrovna moc nemusím. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa doteraz úplne neznáma komédia, pri ktorej som ale toľkokrát vybuchol smiechom, že sa takmer vyrovná Fantozzimu, Bažantom, Četníkom a podobným kúskom. Sranda ako hrom. Takáto skupinka dostihových maniakov určite nedá pokoj vašej bránici. Jednoznačne plný počet! Ja síce nechodím stávkovať, ale toto bol humor ako hrom. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Italský temperament a láska pár "postižených" ke koníčkům v komedii, která nestárne. Podtrženo opravdu excelentním českým dabingem, zvláště pak duo Postránecký a Frej. Výtečným způsobem film zobrazuje talošskou náturu a gesta. Být sázkařem uvažoval bych o další hvězdičce. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V 70. a 80. letech byli italské komedie na stejné úrovni jako ty francouzské a tento snímek je jeden z nich. Na režijní stoličce seděl Steno, který má na kontě i mnoho úspěšných snímků s Budem Spencerem, což znamená, že záruka kvality je víc než zřejmá. Nejsilnější na celém konceptu snímku je fakt, že tento italský humor nestárne a dokáže pobavit i dnes. Jeden gag střídá druhý a repliky všichni střílejí jak z kulometu. Není zde tedy jediná nudná minuta, takže o zábavu je skutečně postaráno. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Talianska komédia z roku 1976 je o bláznovstve stávkovania na dostihoch. Režisér Steno (veľa komédií s Budom Spencerom) natočil sviežu komédiu o trojici priateľov, ktorí pre stávkovanie urobia čokoľvek. "Panák" Bruno Fioretti (Gigi Proietti) je herec a manekýn, "Pomajz" Armando Pellicci (Enrico Montesano) je odborník na kone, vlastniaci licenciu jazdca, ale stále v dlhoch, tretím do partie je mladý Felice (Francesco De Rosa). Všetci sú ochotní pre získanie peňazí vymyslieť podvody, zapredať dušu, len aby si mohli staviť na víťaza. Problémy sa nabaľujú, vydajachtivej priateľke Panáka Gabriele (Catherine Spaak) dochádza trpezlivosť, veritelia sa množia, skupina bláznivých stávkujúcich a majiteľov koní však svoj život a svet nevymení za nič na svete. Ako dopadne súd o podivnom podvode ovplyvniť veľkú cenu? ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní titulky s lehce zadýchaným klusáckým motivem prozrazují že nepůjde o žádnou šíleně nemožnou komedii(tím myslím s dávkami sci-fi),ale také prozrazuje že nepůjde o žádný poklidný film,ale bláznivou komedii.To co si divák od "Dostihové horečky" už od začátku myslel se rozhodně splnilo.Neuvěřitelně skvělá a bláznivá komedie o sázkařích na "koníčky".Nemám co vytknout neboť se tento film řadí na italskou komediální "extratřídu" a nevím zda tento film není snad nejlepší italská nenáročná komedie(vcelku potom asi ne,neboť filmu silně konkurují komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem).Dostihová horečka je film o velké lásce k sázení a celek děje je jednoduchý,neboť vypráví pouze o tří přátelích "Paňákovi,Pomajzovi a Felicovi",kteří si chtějí vydělat.Hudbu tentokrát neskládali italští bratři Guido e Maurizo de Angelis,ale méně známí přátelé Fabio Frizzi a Franco Bixio. Jejich hudební motivy se v podstatě skládají jen ze tří písní,takže ne nějak náročné hudební motivy,ale na druhou stranu se stále opakují skvěle a nezaměnitelné a především velmi originální hudební motivy.Proto všechno jsem si film "Dostihová horečka" velmi oblíbil a když k tomu přičtete skvělý český dabing,vznikne nezapomenutelná itaslká "extratřída". ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Naprosto nadčasová komedie o sázení které tu bylo, je a vždycky bude. Skvělé výkony herců a též skvělý italský humor a dokonce i český dabing exceluje (zvláště Postránecký). Pro mě nezapomenutelná sranda a v mém žebříčku jedna z komediálních klasik. ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Velká legrace, výborné postavy: Paňák, Pomajz, Advokát i Masíčko. A výborný dabing V. Postráneckého a L. Freje. ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie o partě týpků, co jsou pořád švorc a poslední peníze vsadí pokaždé na nesprávného koně. Hodně dobrá komedie plná italského slunce. ()

DEAR303 

všechny recenze uživatele

Všeci se mě dokola ptají jestli neznám nějakou komedii u které se budou válet smíchy celou dobu ... to je přesně případ dostihové horečky .. Paňák, Pomajz, Felice jsou nejlepší kamarádi a mají slabost (jako ostatně všichni v jejich okolí) pro sázení na koníčky ... bohužel ale vysledek si všichno asi dokažeme představit .. k tomu jednomu nestojí když prohraje což jeho přítelkyni dvakrát do kroku nepřidává .. druhej dluží kde se dá a nahai ho pulka italie ... Jednou se rozhodnou že štěstí napomůžou a unesou žokeje hlavniho zavodu protože je podobný jednomu z nich a nastrčí sebe místo něho ... závod je v plnem proudu a jediný co musí udělat je prohrát .. jenže když prohravate celý život a konečně se blížíte k cíli jako vítěz těžko se vítězství vzdáte ... no prostě 100 minut nefalšované italské zábavy s perfektním starým dabingem za který bych dal panu Postraneckému cenu .. *****/***** ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Mně jako sázkaři, který rovněž neustále prohrává se to líbit prostě muselo. Čekal jsem nějakou trapárnu ve stylu Villagia a spol., ale tohle mělo koule a tah na branku (nebo bránici)? Žádné veledílo, ale rozhodně zábavná a vtipná podívaná. ()

Reklama

Reklama