Reklama

Reklama

Vítejte na dostihové dráze v Tor di Valle v Římě. Všichni už jsou tady. Paňák, Pomajz, Felice, advokát De Marchis, řezník Masíčko a obrovská spousta jim podobných bláznů. Všem totiž učarovalo jedno jediné - koně. Tedy spíš je fascinuje sázení na ně. Život sázkaře ale není lehký. Před každým závodem musí sehnat co nejvíc peněz a je pro to schopen udělat opravdu cokoliv. A na koho vsadí? Přece NA VÍTĚZE! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty vole, co to bylo za bandu ? Já málem zdechnul smíchy. Takovýhle řízky nám do tohohle filmu poslalo snad samo nebe. To byla skvadra bohů, jeden horší než druhej, totální nuly co měli v hlavě místo mozku minikoně. Samozřejmě téma sázení nabízí mnoho vtipných zážitků, pamatuji si jak jednou v Tipsportu chlapík vyhodil sázkový tiket do koše s tím že mu nevyšel Dortmund a najednou na výsledkovou tabuli přišla oprava zápasu Dortmundu. Ten chlapík skočil do toho velkého koše, kam se sypaly i zbytky jídla doslova šipku a když vytáhl hlavu z koše, tak s odpadky ve vlasech a čerstvě nabraným zápachem nasadil výraz totálního štěstí, v ruce totiž dřímal svůj vítězný sázkový tiket . Výhra mu činila 146 Kč ! Říkaval nám, že nejvíc pěnez si nevydělal sázením, ale za předlohu k filmu Febbre da cavallo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v mnoha směrech horor: v nich také postavy dělají věci, které by soudný člověk neudělal, přestože je naprosto zjevně co mají udělat!!! A pak z tohoto konání mají samozřejmě problémy... :-) V našich televizích na tento film narazit je celkem problém (přes výborný dabing - zejména Postránecký exceluje), takže jsem ho neznal. Tak či tak, není to úplně něco, z čeho bych se úplně vyvrátil, spíš mi to připomínalo pana účetního. A toho taky zrovna moc nemusím. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V 70. a 80. letech byli italské komedie na stejné úrovni jako ty francouzské a tento snímek je jeden z nich. Na režijní stoličce seděl Steno, který má na kontě i mnoho úspěšných snímků s Budem Spencerem, což znamená, že záruka kvality je víc než zřejmá. Nejsilnější na celém konceptu snímku je fakt, že tento italský humor nestárne a dokáže pobavit i dnes. Jeden gag střídá druhý a repliky všichni střílejí jak z kulometu. Není zde tedy jediná nudná minuta, takže o zábavu je skutečně postaráno. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Typická italská komedie, která ale narozdíl od jiných italských komedií naštěstí postrádá vulgárnost. Skvěle vybrané typy (nebo spíš týpci?), z nichž mě vždy spolehlivě dostane manekýn Paňák - od té doby vím, že okouzlující úsměv lze vyrobit šťouráním se párátkem v zubech. A jak už tady bylo několikrát zmíněno - u tohoto filmu doporučuji dabing: že se dá italská kadence předabovat do češtiny a má to smysl a je tomu rozumět, to tedy klobouk dolů. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná, vtipná a velmi bláznivá komedie o dostihových sázkařích a světem kolem dostihového sportu. Je to gejzír skvělého humoru, kde se jazyky herců skoro nezastaví ve svojí kadenci mluvení. Příběh o třech přátelích: Bruno Fioretti, zvaný Paňák (skvěle zábavný Gigi Proietti), Armando Pellicci, zvaný Pomajz (Enrico Montesano a rozhodně nezůstává pozadu) a Felice (Francesco De Rosa, který je ve srovnání s předchozíma dvěma do počtu) milujou koně a zvláště sázení na ně, a aby dokázali schánět peníze na neustálé sázení (i když prohrávání), vymýšlejí nejrůznější triky a podvůdky. Paňák musí neustále udobřovat svoji přítelkyni Gabriellu (Catherine Spaak), Pomajz má zase sestru Giulianu (Marina Confalone), která když dýchne, tak vraždí. Vrcholem je, když Paňák nevsadí Gabriellino vítězné Velké pořadí a v honbě po penězích se spojí s advokátem De Marchisem (Mario Carotenuto), majitelem jediného koníčka. Před nejdůležitějším klusáckým dostihem unesou žokeje největšího konkurenta a tím spouštějí nejzábavnější část filmu. Nádherně bláznivá a velmi zábavná komedie, která si utahuje z dostihových sázkařů, ale tento svět přibližuje přesně a ještě s nádherným nadhledem a humorem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Římě, na koňských závodištích Agnano (předměstí Neapole) a Tor di Valle (předměstí Říma). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama