Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Callum Crane je úspěšný právník, který jednou svádí svou asistentku Sophie a napadne ji. Ta mu pak hrozí, že vše prozradí a zničí jeho kariéru i manželství. Mezitím mladý zloděj Nathan zjistí, že právě Crane je jeho otcem a když ho hledá, potká Sophii a zamiluje se do ní. Dramatické setkání s otcem je pro něj šokem - ten totiž není takový, jako si ho představoval. Crane ale neví, kdo Nathan je a nabídne mu peníze za zabití ženy, která ohrožuje jeho postavení - Sophie. Řetěz nečekaných událostí pak udělá z Nathana muže obviněnéhoz vraždy, ale Crane se rozhodne sebe i svého nově nalezeného syna zachránit a vymyslí rafinovaný plán... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě špatně - zamotané krimi thrillery já tuze ráda, záporáky s vizáží Billa Pullmana vlastně též, nešťastné milostné pletky mě lákají a klidně mi navrch můžete přihodit i nějakého toho dosud nepoznaného vlastního synka, proč ne... Jenže čeho je moc, toho je příliš. Těšila jsem se na průměrný odpočinkovější thriller s klasickou zápletkou vlivného muže-parchanta a mladé ženy-ustrašeného neviňátka (nebo klidně i naopak). Místo toho jsem dostala překombinovanou příšernost s nepříliš přesvědčivými hereckými výkony a s tak trapným koncem, že to snad svět neviděl. Jo, pokus o ironii. Aha. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nebývalé množství ironie především v příběhu samotném a konsistentně působící titulní výkon Billa Pullmana povyšují tento thriller lehce nad průměr. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Anthony Waller (NĚMÝ SVĚDEK) umí natočit svižný thriller. OBVINĚN je toho dalším důkazem. Sice se v něm několik dějových nesrovnalostí najde, ale řada akčních a napínavých sekvencí to bohatě vynahradí. V nich vyniká zejména kamera a hudba. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Někdo tam dole mě má rád.." Poměrně provařený příběh se zajímavými motivy ozvlášťnujícími očekávaný vývoj i schémata, jemuž však velmi sluší jeho narativní spletitost, byť zároveň i nečekaná přehlednost, předkládá šikovný režisér Waller jako cynický biják s výbornými hereckými výkony, zejména v tradičně jistém Billu Pullmanovi, a nesmírně invenčním střihem.. Tady Alison Grace zasluhuje absolutorium.. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Polovinu filmu se pořád něco děje, těkáte z jedné postavy na druhou a nakonec druhou polovinu čekáte, kdo a kdy skočí za mřížemi - konec se povedl. Slušný thriller. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý triller. Scenár je plný zvratov a náhod, ktoré by sa v iných rukách javili ako neuveriteľný, ale tu je celá pavučina vedená dômyselne a zdá sa, že na chvíľu stojíme pred skutočnou gréckou tragédiou. 5/10 ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Trošku překombinovaná zápletka, ale film narozdíl od spousty podobných (a přiznejme si - zaměnitelných) drží docela pohromadě. Nicméně Bill Pullman je důvod, proč mě to až do konce nepřestalo bavit a byla jsem zvědavá, jak se říká "jak se z toho vylžou". Celkový dojem - 60% ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkný film, který je natolik na úrovni aby neurazil.Kriminálka, jaká sebou nese fajn nápad, zamotanec a zajímavý konec.Ale mezi tisíci ji nepoznáte. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jen tak na vyplnění času kdy se nechce číst a nic jiného není po ruce.Dobrá zápletka,chvílemi překvapení.Dobrá kamera.Nebývale dobrá. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Jsem asi hodně deformovaná, takže i u thrilleru - aby mělo smysl ho sledovat - je pro mě důležitým kritériem hodnoty stále více opomíjená Morálka, obecně tedy profláklý boj mezi "dobrem" a "zlem". Tento akcemi nabitý a rádoby morálně kritický snímek (soudce-padouch) však byl ve své podstatě s morálkou hodně na štíru a velký otazník mi zůstal viset i nad jednáním relativně "kladného" mladého hrdiny. Závěrečná pointa sice leccos zachránila, ale přece... Onen na první pohled sympatický mladík, jehož si pamatuji z prvního Nezvratného osudu, to u mě nakonec prohrál. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě nadprůměrný thriller. Na zajímavosti hodně bere předvídatelný, jakoby přesně nalinkovaný, děj. Závěr: lze doporučit. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Propletený řetězec událostí a vztahů, které byly vcelku umně pospojované, takže to drželo pohromadě a dávalo smysl. To je ale jediným plusem filmu. Další jsem nenašel - ani ve způsobu práce kamery, který mne nenadchnul, ani v hereckých představeních a vůbec ne v atmosféře, která na mne vůbec nepůsobila, jak by měla. Podle mne jednoznačně špatné naložení s velice dobrým námětem a scénářem. 50%. ()

Reklama

Reklama