Reklama

Reklama

Semena zla

(neoficiální název)
  • Velká Británie Inseminoid (více)

Obsahy(1)

Skupina vědců objeví na vzdálené planetě mimozemskou formu života, která se netváří příliš přátelsky. Při jednom z mnoha výzkumů podivné jeskyně je napadena astronautka neznámým tvorem, který ji oplodní mimozemskými vajíčky. Žena se zdá být v pořádku, ale opak je pravdou - sama se začíná měnit ve vraždící stroj a to, co roste uvnitř jejího těla, se již chystá ukázat ve své plné kráse ... (Chupacabre)

(více)

Recenze (39)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Silné na filmu „Inseminoid“ je to, že je zde spojení těhotenství, sexu, a to v konfrontaci s násilím a nechutností. Díky tomu je to silné a má to svou výpověď. Není to vyloženě samoúčelné. Britové ukázali, že mají na to, aby natočili snímek, který nebude vykrádačkou „Vetřelce“, bude trochu svůj a bude navíc trikově celkem povedený. A „Inseminoid“ tohle zvládnul. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totálně nezvládnuté béčko. Vědátoři tam stále zmateně běhají po základně, přičemž nelze identifikovat, co vlastně dělají, nebo jaký má jejich jednání vlastně účel. Nejlíp to vystihuje scéna, kdy jedna vědkyně uvízne a nemůže se vrátit na základnu. Navíc jí přestane fungovat vyhřívání skafandru, takže brzo zmrzne. Místo aby jí šli ostatní na pomoc (jsou tam dokonce i členové venku) tak řvou že to nejde, ale neřeknou proč. Poradí jí tedy, ať spojí modrý a žlutý drátek, čímž si opraví vyhřívání. Ona ale hystericky řve, že to prostě nedá a místo toho si začne neúspěšně řezat nohu. WTF? Pak je asi nejlepší moment filmu, jakási surreálná scéna inseminace jedné z hrdinek. Přičemž není moc jasné, co se vlastně děje a jestli se jí to třeba nezdá. Mno každopádně se z ní pak stane vraždící maniak a je to neuvěřitelně nudné. Titulní příšerka se objeví až v 72. minutě a udělá naprostý HOVNO. Což považuji za velký podvod na divákovi. Veškeré mordy spadají na vrub zmíněné blondýny tzn. tenhle film je ignorováníhodná sračka. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád naivní hororová sci-fi béčka ve stylu Creature (1985), s tímhle flákem by mohl být celkem spokojen. Kvalitativně jsou na tom totiž podobně, a to celkem bídně. Osobně vůbec nic nemám proti brakům, takový Forbidden World mě docela slušně bavil, ale musí to mít trochu spád, tempo. Inseminoid to postrádá. Hrdinka se sice snaží šklebit do kamery, jak to jen jde, a potěší i těch pár gore momentů, ale celou zdejší atmosféru ničí strašlivě monotónní, syntezátorová hudba. Papundeklové interiéry a slaboučká vizáž alienů mají ale svoje kouzlo. Pro to malé plus. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Jóóó, ty feministky, jejichž eseje jsem byla nucena číst do žánrových studií, by si na tomhle smlsly. "Monstrous feminine", "evil mother", "castration anxiety" - aj, zmocňuje se mě akademická nostalgie. "Mateřství vás změní", jak se říká - autor scénáře horlivě přitakává a jedním dechem dodává "...v monstrum". 'Inseminoid' je docela funkční a koukatelný SF horror s několika velmi dobrými momenty a překvapivě efektním zabijákem, nicméně na víc než na jedno použití asi nebude (pokud tedy nejste zatíženi na psychoanalýzu či osmdesátky, eventuálně na obojí). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný sci-fi horor, na který se stačí podívat jen jednou. Tvůrci sice přišli s docela zajímavým nápadem, ale v určitých situacích doslova vyhořeli. Co se týká prostředí a jisté dávky napětí, tak nemůžu snímku vytknout skoro nic, jenže ve chvíli kdy se na scéně objeví uvřeštěná Sandy, která holýma rukama začne bojovat se svým protivníkem, tak je po srandě. Kromě svého poprsí totiž Judy Geeson předvedla už jen otřesný výkon (neustále čuměla do kamery, přehrávala až běda, atd...). Musím pochválit ještě hudební doprovod, který se mi opravdu hodně líbil. 5/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zazní zvuk, který je od roku 2014 pouzíván v herní sérii „Five Nights at Freddie's“. (hrnpol)
  • Původně chtěl Norman J. Warren orchestrální zvuk, ale z důvodu malého rozpočtu se rozhodl pro elektronické syntezátory. (Lajty)

Reklama

Reklama