Reklama

Reklama

Semena zla

(neoficiální název)
  • Velká Británie Inseminoid (více)

Obsahy(1)

Skupina vědců objeví na vzdálené planetě mimozemskou formu života, která se netváří příliš přátelsky. Při jednom z mnoha výzkumů podivné jeskyně je napadena astronautka neznámým tvorem, který ji oplodní mimozemskými vajíčky. Žena se zdá být v pořádku, ale opak je pravdou - sama se začíná měnit ve vraždící stroj a to, co roste uvnitř jejího těla, se již chystá ukázat ve své plné kráse ... (Chupacabre)

(více)

Recenze (39)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len co som si precital, ze planeta  s mimozemskymi formami zivota a ze akysi tvor oplodnil zensku mimozemskymi vajickami - hned mi bolo jasne, ze ide o variaciu na Aliena 1979. To som vdel uz pri registracii ze natrafilm na lacne kopirky kultovych filmov. Lacne a nezname -  akoa vidim aj hodne, hodne plane   : 5 % ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Už dávnejšie ma tento horor zaujal, ale k jeho projekcii som sa dopracoval až teraz. Príležitostne som si na neho spomenul a bol plný očakávania, či mi spracovanie tejto témy bude vyhovovať. Keďže som vopred vedel iba to, že sa jedná o hororovú sci-fi klasiku starej školy a videl iba výborný VHS cover , tlmil som svoje očakávania. Inseminoid ma ale veľmi príjemne prekvapil. Osobne som čakal uslintaného gumeného aliena, ktorého prítomnosť, podobne ako aj akt oplodnenia, sú to zobrazené však len v nevyhnutnom množstve. Evidentne Normanu J. Warrenovi nešlo o nejaký ten mimozemský sex, účelnú nahotu pre potešenie očí, ani o nemotorného gumáka likvidujúceho posádku. Norman na to našťastie išiel s istou dávkou seriózneho prístupu. Do hlavných ženských úloh sa podarilo vybrať celkom pekné slečny, ktoré by bola radosť oplodniť aj na Zemi svojim druhom :) (herecký prejav tiež na nadpriemernej úrovni v rámci žánru), a taktiež nezaostáva ani hudba len podtrhujúca už aj tak obstojnú atmosféru, či štýl kamery. Horor tam je, mimozemský šmejd takisto, a navyše všetko spolu funguje. Ja som bol veľmi spokojný s výsledkom. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod značne pripomenie svoj slávny predobraz, avšak snímok sa nevydá celkom rovnakou cestou. Drží sa vlastnej línie a po celý čas vás necháva v príjemnom napätí a očakávaniach. No nemusíte sa obávať, žeby sa vo filme neobjavili podobné prvky, aké sú v tomto žánri obvyklé. Osobne toto dielo považujem za jedného z najkvalitnejších zástupcov tématickej vlny, ktorú zodvihol VOTRELEC. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Britský pokus béčkaře Normana J. Warrena o rip-off legendárního Vetřelce. Zde ovšem na toho „vetřelce“ zřejmě nebylo dost peněz, a tak tu členy vesmírné posádky kosí jen jejich vlastní blbost. A opravdu, takhle zoufale neschopný ansámbl postav jsem dlouho neviděl. Titulní inseminoid se sice přeci jenom objeví a zapříčiní jednu psychedelicky oplzlou scénu, ale bylo to málo, velmi málo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Inspirace Vetřelcem jen v náznacích, což byla nakonec škoda. Posádka výzkumné laboratoře na neznámé planetě pátrá po skrytých formách života, současně je zde umístěno zařízení těžařské společnosti. Místy napínavý příběh, krví se nešetří. Průšvih nastává, když si všichni uvědomí, že Sandy (J.Geeson, co vypadá jako mix J.Paulové a J.Brejchové) je infikována mimozemskou formou života a začíná ohrožovat životy celé posádky. Dvojnásobný průšvih filmařský se dostaví záhy - ač si jsou vědci vědomi, že Sandy je mnohonásobně silnější než kdokoliv z nich, snaží se ji zastavit. Z napínavého horroru se tak stává komedie, kdy postavy se chovají hovadsky a jsou za to neúprosně likvidovány... Škoda, jen závěr vše trochu vylepšil na třetí malou*. Slušná kamera, naprosto děsivá a nevhodná hudba (ano, každý není J.Goldsmith, ovšem ty úpící klávesy byly otřesné), laciná výprava (namalované ovládací pulty jsem neviděl ani v první řadě StarTreku ze 60. let) a mizerné triky. Roztomilá práce se zaseknutou nohou, otevření břišní dutiny či ...porod. Na jedno podívání pro fanoušky žánru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zazní zvuk, který je od roku 2014 pouzíván v herní sérii „Five Nights at Freddie's“. (hrnpol)
  • Původně chtěl Norman J. Warren orchestrální zvuk, ale z důvodu malého rozpočtu se rozhodl pro elektronické syntezátory. (Lajty)

Reklama

Reklama