Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Catherine Yorke (Candace Glendenning) vyráží společně se svými rodiči za strýcem Alexandrem (Michael Gough), jehož doposud nikdy dřív neviděla, ještě ani zdaleka netuší, jak ošklivě a náhle jejich cesta skončí. Během tragické autonehody oba její rodiče podléhají zraněním. Dívka se krátce nato ocitá v ochranitelských rukou pro ni záhadného strýce Alexandra, který s oddanou Frances (Barbara Kelleman) a synem Stephenem (Martin Potter) žije v překrásném na první pohled pohádkovém domě. Catherin zde zakouší další zklamání, když seznává, že Stephen jejímu půvabu nevěnuje pražádnou pozornost. Cítí se být přehlíženou a propadá osamělosti. Brzy se ovšem začínají kolem ní dít podivní věci. Objevují se u ní prapodivné halucinace s pokřivenými přeludy, které si doposud ani náznakem nespojuje s podivným životem v novém domově. S postupem času se jí Frances svěřuje se záměrem, který si pro ni její strýc se synem přichystali. Oním záměrem není nic menšího než vykonání oběti k poctě jednoho jejího prastarého předka, Camilly York. (Conspi)

(více)

Recenze (8)

Han22 

všechny recenze uživatele

Satanův otrok nabízí dvě poměrně hezké snové sekvence, které nemají s příběhem nic společného, jednu výbornou scénu ve výtahu (také nemá s příběhem nic společného), pár totálně odhalených žen a dvě luxusní vraždy. Pro tyhle scény dávám dvě hvězdičky, zbytek je totiž naprosto příšerně natočená, mizerně zahraná a nudná slátatina o dívce, která přijíždí na staroanglické sídlo, kde se "něco děje" (čti neděje se nic a budeš u toho chcípat nudou). Pravda poslední třetina je už celkem slušná, ale zase je zabitá nesmyslným koncem. A samotný název zní krásně, leč s filmem nemá nic společného, ve filmu jde o nekromancii, nikoliv satanismus. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zkrátit stopáž (tak dvacet minut) a ubrat kupu keců (dobrou polovinu), byl by to docela fajn okultistickej horůrek. Jenže nestalo se. Místo toho se musíte prokousat hodinou usoplený vaty, aby se až v poslední třetině začalo něco dít. Úplnej závěr je poměrně blbej a střihačsky nemilosrdnej, ale pochválit musim zajímavý mordy: všechna ta řezání, bodání do očních bulv nebo napichování na dveře skrz hubu na mě rozhodně udělalo dojem: na poměry tehdejší puritánský Anglie je to totiž až nečekaná tendence brutality. Škoda, že s ní tvůrci nepřišli o trochu dřív. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost, ale chápu, že pro fanoušky přímočarých hororů tohle moc nebude. Vpodstatě psychologické drama jen lehce šmrcnuté satanismem a gothikou. Když Catherine přijede na návštěvu ke strýčkovi, ztrácí oba rodiče, kteří uhoří v autě, strýček je zdá se někým jiným a jeho syn...pošahaný maniak. Divák hned od začátku tuší, že na Catherinu nalíčili past, a tak jen čeká, kdy to zjistí i ona. Nahotou se nešetří, krví rovněž. Gore sice není šokující, ale dojde na krvavé bičování, pálení železem, rozřezávání i efektní přibití na dveře. Tvůrci mohli jistě přitvrdit (třeba bolest hlavy bez krve? alespoň že pád byl efektní), ale jim šlo zřejmě o psychologickou studii dívky v zajetí pomatenců. Ostatně není ani jisté, zda čarodějnické rituály opravdu fungovaly, nebo si to jen jejich aktéři mysleli. Za konec přidávám čtvrtou *. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Jak už napovídá název filmu, tedy "Satanův otrok" jde o jedno z mnoha zpracování Satanistického tématu, toliko oblíbeného v 70. letech. Děj filmu se točí okolo mladé Catherine, která jede navštívit se svými rodiči strýčka. Při příjezdu na honesné sídlo ovšem dochází k nehodě a Catherininy rodiče umírají. Dívka tak zůstává sama ve společnosti příbuzných, s kterými není něco v pořádku....Tento poměrně neznámý horror velice zdatně připomíná filmy od společnosti Hammer a také se vyznačuje velice podobnou atmosférou. Film tedy nevyniká nějakou exceletní audio-vizuální stránkou, spíše je kladen důraz na detaily a dobré herce. Na druhou stranu, ale musím uznat, že vraždy byly na anglickou produkci stvárněny velice dobře (prim v té době hráli Italové) a dokázaly navodit tu správnou atmosféru. A proč tedy dávám tak průměrné hodnocení? No je to hlavně z důvodu nudnější prostřední části, kdyby byl film citlivě zkrácen nejméně o půl hodiny, neváhal bych jít daleko výše. PS: Konec filmu je vynikající a hlavně kvůli němu bych doporučil jeho shlédnutí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Satan’s Slave“ e hezkou ukázkou satanského hororu, která nepřináší nic výrazně nového, ale má to, co chcete v podobném hororu mít – nevinné dívky, nebezpečné starce a nakonec i velmi dobré krvavé scény, kdy probodnutí nožem skrz ústa je tu velmi dobře zabráno. Z mého pohledu se jedná o film, který naplno splnil moje očekávání, a to i přesto, že originality moc nepobral. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Režisér Norman J. Warren je podle mého názoru žabař a Troška. Shlédl jsem jeho dva filmy (+ Bloody New Year, 1987), které mě vůbec nenadchly. Režírovat to Jesus Franco, tak bych měl alespoň zájem. Neslané, nemastné, plytké, psychedelické náčrty něčeho, co si má divák představit ve své fantazii a buď se dokáže ztotožnit s režisérovou představou nebo nikoliv. U mne však ani omylem. Nedivím se tedy ani, že zemřel neznámo kde. ()

Felsenberg 

všechny recenze uživatele

Mám rád anglickou atmosféru. Žádné drama ani erotika se nekonají. Se Satanem to také nemá nic společného. Takže v podstatě klidný anglický venkov s malým melodramatem. Za koukání to nestojí. ()

Reklama

Reklama