Reklama

Reklama

Dějiny nadávání

(seriál)
  • USA History of Swear Words
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nicolas Cage uvádí pěkně sprostý seriál o historii a dopadech některých z nejznámějších anglických vulgarismů. (Netflix)

Recenze (52)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jelikož nadávám bohužel dost často, ale rád v anglických výrazech, tak jsem se na tuhle netradiční dokumentární sérku vyloženě těšil. Úplně největší radost jsem měl z angažmá Nicka Cage, jehož tvorbu v posledních letech vyloženě proklínám, tady je ale nejen sympaťák a příjemně se poslouchá, ale hlavně vypadá líp než i ve většině postarších, ještě kvalitních filmech. [viděno na Netflixu] ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je absolutní polobůh a tahle zábavná taškařice je jediným logickým a správným vyvrcholením jeho kariéry. Jeho průvodce však v pořadu bohužel hraje třetí housle a zbytek ansáblu nebezpečně atakuje vody průměru. 70 %. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Maximum jsou v tomto případě skutečně jen dvě hvězdy u mě. Jedná za to, že se skutečně něco málo o nadávkách dozvíme a druhá za Nicolase Cage, kterého bych si ideálně pro takové téma představoval po větší čas pořadu. Zbytek je pro mě nezáživná vata a výpovědi herců či lingvistů jsou zpravidla hlouposti. Je zajímavé, že Američané mají pár slovíček a mi pro to máme snad desítky výrazů. Jo a co to tam měla nějaká ta ženská o Sovětským svazu, kde žije? ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tato krátká dokumentární mini-série nás seznámí s dějiny nadávání a sprostých slov. Má to šest dílů, a každý díl se zaměřuje na jedno konkrétní slovo. Je to vtipné, zábavné a i poučné. Dozvíme se historický kontext, a taky jak je dané slovo vnímané dnes. V dokumentu se objeví dost známých hostů a i profesoři lingvistiky. Dokumentem nás provází samotný Nicholas Cage, který si to užívá na maximum. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Netflix už ako klesol keď musí vymýšľať takéto veci. Ako niektoré epizódy sa dali a boli aj celkom fajn. Ale zaujímavé mi to veľmi neprišlo. Za pár pekných scénok z filmov a Nicolasa Cagea tomu dávam tri hviezdy. Zväčšia priemerne epizódy ktorých je však iba šesť a maju dokopy cez 20 minút. Úplne stačilo a človek sa aj niečo dozvie. Len keby tam neboli tie upjaté lgbt ksichty a nekomentovali to. Čakal som určite viac A varovanie, kto nerád nadáva nech to radšej ani nepozerá. Aj keď si myslim že každému nejáka nadávka občas ujde a uvoľní sa. 3* ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Zkoumání historie nadávek zní zábavně - hlavně když je součástí Cage! Od první epizody je ale jasné, že je pouhou návnadou pro širší publikum. Většinu screentime má pár buzzfeedovských pepíků. Pokud vás zajímá, co si o nadávkách myslí podprůměrně inteligentní Anička a proč právě jí slovo "bitch" uráží, směle do toho. Jinak ale radši nemrhejte časem. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Nicolas Cage bol správnou voľbou do podobného typu relácie a dáva tomu šmrnc. V závere je to však stále len krátky seriál, v ktorom sa v každom dieli ide presne podľa šablóny: povieme si niečo málo o histórii nadávky, situáciách kedy ju používame, prepojíme ju s pár známymi filmovými momentami v ktorom bola použitá a končíme. Ako taká oddychovka na nenáročné sledovanie je to fajn a občas sa objaví aj nejaký ten zábavný moment, ale nič viac od toho nečakajte. 60% ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Cage pobavil, ostatní účinkující více méně iritovali, zajímavých informací jsem se dozvěděl minimum. Neříkám, že se tam nenajdou vtipné momenty, ale na komediální a zábavné pořady bývám v hodnocení velmi přísný, proto dvě hvězdy. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Čistě dokumentární pojetí jsem samozřejmě nečekal, za to mnohem více vtipu rozhodně ano. Takže takhle, kdyby se tak pouze jeden z plejády zde vystupujících "komiků" mohl rovnat Nicolasi Cageovi, nebo aspoň kdyby od nich padl jeden povedený vtip. On možná i padl, jenže v sérii zbytečných keců zapadl. Co už, každopádně Cage si to v rámci netrapných hranic užívá, to zase jo. 45% ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Věřím, že lingvisté tento pořad ocení. Za mě to bylo příjemné a vtipné jazykové okénko, s Nicolasem Cagem navrch. :-) ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Videl som prvu cast, a musim povedat ze som cakal viac. Tych ludi co sa vyjadruju nepoznam. Keby tam zavolaju S. L. Jacksona, alebo ineho "fuckera" Jonaha Hilla, tak by to bolo zaujimave aspon kvoli zucastnenym, takto to bolo fajn len vdaka Cageovi a jeho narazkam na seba. Ine casti si mozno dakedy este pustim z dlhej chvile, ale som kus sklamany, lebo som si myslel ze to bude zaujimave. No mozno to ani nema byt cim zaujimave. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Kuriozitka, která nenadchne ani neurazí. Nejde do hloubky, dává přednost názorům pravděpodobně známých komiků a pro korektnost se tu objeví i někteří odborníci na jazyk či psychologii. Ale bylo hezké vidět po dlouhé době Nicholase Cage. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Trapná a nezajímavá dokumentární série, jejíž největším problémem není jen výběr komentujících "celebrit", ale i jeho celkové zpracování, které není vůbec zábavné, nepodává divákovi žádné relevantní informace a působí velice nízkorozpočtově. Jedinou kladnou věcí jsou snad jen sekvence s Nicolasem Cagem, ty jediné nepůsobí stupidně a občas i pobaví. Ostatní účinkující jsou extrémně otravní, jejich přínos do dokumentu, tedy kromě splnění rasové normy, se prakticky rovná nule. Těšil jsem se na oddechovou komediální jednohubku, která mě snad i obohatí o nějakou tu zajímavost, dostal jsem však šest nudných epizod prakticky o ničem a s nulovou vypovídající hodnotou. 1/10. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Nebo snad WTF? Obvykle nehodnotím seriál před dokoukáním celé série, tady k tomu ale nedojde, takže musím... Zajímavý nápad úplně zabitý... (Mně) neznámí komici se trapně hihňají při slově fuck... Cage tomu taky značně nepomohl, ten tragéd si nedokázal poradit ani s takovouto lehkou přihrávkou. A jakmile se v díle o slově Bitch dostávají ke slovu profesorky přes feminismus atd., vypínám. Takže fuck me running, bitches, but I ain't gonna watch this shit! ()

Hank 

všechny recenze uživatele

V díle o "dickovi" si nedělali srandu z Dicka Cheneyho? Jakto? Za to může beztak nějaká politická korektnost! Doufám, že to Mirka Spáčilová prošetří, odsoudí a napíše článek na idnes.cz :D Nicolas Cage deklamují profesorským tónem o pussy, dick, shit, fuck je prostě skvělej. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Koncept tohoto seriálu je tak absurdně surrealistický. Vypadá to jako skeč na youtube ale ne. Tohle je seriózní dokument. Tvůrce tohle muselo napadnout když byl hospitalizovaný po sežrání tablet na čistění bazénů, protože koncept jako je tento musel být vytvořen pouze někým kdo už se chystal projít nebeskou bránou. Samozřejmě průvodcem je Mikuláš Klec který je ve světě dokumentů jako David Attenborough mentálních poruch. Nikdo jiný se do tohoto dokumentu lépe než on. Padne tam jako prdel na hrnec. Kdo jiný by tam mohl být než muž který je fyzické vtělení psychického zhroucení. Sice je to o anglických sprostých slovech ale koho to zajímá. Je to zábavné a je to i informativní. Navíc to vzali vážně a získali informace od skutečných lingvistů. Rozhodně chci víc dokumentů s Nickem. Čtyři kurvy, piči a další sračky ()

Související novinky

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Nicolas Cage nás provede dějinami vulgarismů

Nicolas Cage nás provede dějinami vulgarismů

09.12.2020

Pro skalní fanoušky mnohostranného herce přišly Vánoce o pár dnů dřív, Nicolas Cage se totiž stane průvodcem šestidílného dokumentárního seriálu na Netflixu s názvem Dějiny nadávání. Sám titul mluví… (více)

Reklama

Reklama