Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královští potomci, kteří jsou potomky rodiny lovců čarodějnic, pocítí hněv kletby odsouzené čarodějnice Mad Dolly (L.E. Mack), která při upalování na hranici vyřkne své proroctví. Oběti trpí smrtí tak, že jim jsou různými způsoby odřezávány hlavy, končetiny se chytají do zvířecích pastí, jsou řezány noži a používají další metody středověkého mučení. (JasonCZ)

(více)

Recenze (4)

Wade 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nakonec zhlédnul Terror na dvakrát, protože mě film nedokázal vůbec zaujmout a bylo mi vlastně jedno o čem film je. Dám ale přeci jen alespoň 1* a to hlavně za dvě pěkné krvavé ubodání a taky za 2x useknutí hlavy nic víc si z filmu stejně ani nepamatuji. 20% ---- 2/10 IMDb ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že vata v tomto filme je riadne hustá, ´´terror´´ scény a hlavne záver ma ujistili, že ide o nadpriemerného hráča na poli hororu. Neznámeho, prekvapujúceho, odvážneho ( Norman J. Warren zrejme vedel, ako na to ). ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Londýnský béčkař Norman J. Warren natočil poměrně konvenční vyvražďovačku, v níž rodová kletba postupně likviduje příslušníky rodiny, která v 18. století upálila zlou čarodějnici. Terror je raný britský slasher, který není moc svázán pravidly, a tak v jednu chvíli na plátně řádí tajemná postava s nožem, jindy neviditelná entita, nebo prostě jen pohybující se věci po místnosti. Stát se tedy může úplně cokoliv, což docela nabízí rozmanitou škálu hororových scén, ale nedějová vata, která je spojuje, to docela stahuje dolů - spád to příliš nemá. Finální psychedelicky pestrobarevná scéna je ovšem top. Plus Peter "Chewbacca" Mayhew v sice několikavteřinové roli, ovšem s velmi teatrálním entrée. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čarodějnický horor šmrcnutý slasherem má pěknou atmosféru a využívá atributy gotického hororu. Před třemi sty lety byla upálena na hranici čarodějnice, která proklela rod, jejž ji tam poslal. V současnosti se kletba vrací a potomci tehdejšího rodu jsou v ohrožení smrti. A nejen oni. Temný úvod je pěkný a tak trochu zavádějící, když divák zjistí, co vlastně sleduje. A možná proto se prokletí čarodějnice vrátilo. Postavy se potácejí v noční bouři a smrt si brousí kosu nejen na dva potomky. A  je zde vraždiček požehnaně - ubodání a nabodnutí na strom, škrcení strunou a efektní nabodnutí na plot (připomene Fulciho), záludná okenní tabulka (připomínka Argenta), stětí, probodnutí, uvolněný reflektor...je toho dost včetně řádění poltergeista (což je ve skutečnosti čarodějná magie). A létají hlavy. A nechybí klub s nahotou. Celé to připomíná italskou školu, jak už jsem poukázal, a to nejen gore, ale i barvy. Film má švih a spěje k šťavnatému finále. Doporučit lze však především žánrovým příznivcům a milovníkům postarších hororů, páč současný divák by mohl být zklamán. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama