Reklama

Reklama

Oko ve zdi

  • USA Eye in the Wall
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle předlohy spisovatelky Ivy Hercíkové s mezinárodním obsazením v čele s Karlem Rodenem a Jürgenem Prochnowem. Stárnoucí manželský pár mohl prožívat laskavý podzim svého života nebýt škvíry ve zdi, která odhalila tajemství, které navždy změnilo jejich životy. Tajemství, které se stalo noční můrou. Tajemství minulosti... Může minulost zabíjet? Milenecká dvojice vstupuje jednoho vlahého a deštivého rána do opuštěného domu, který si ona vybrala jako místo schůzky. Mohlo to být docela obyčejné rande. Při prohlídce vstupují do místnosti, kde je pouze malé okénko a jen jedny dveře. Z ničeho nic se dveře zavírají... škvírou ve zdi je pozoruje oko. To oko nevěstí nic dobrého! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film dokázal vzbudit tolik děsu a účasti, jako budí nechtěného smíchu a trapnosti, jednalo by se o dějinnou událost. Marno jásat nad tím, že Kohout není po vizuální stránce vyložený břídil, když postavy mluví i jednají 80 minut nekoncepčně a zcestně. Ukrutně nudný, uzívaný a utrápený snímek, ve kterém není ani za mák emocí a napětí. Dedikace Hitchcockovi působí jako cynické prásknutí rakví za jedním pekelně nezdařeným funusem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na sanitární techniku nepříliš dobré, jako thriller ještě horší. Kohoutí guláš, jehož kamera a hudba stojí o několik úrovní výše nad zbylými prvky a pointa je natolik hrůzná a nepřesvědčivá, že Hitch musel najít v hrobě poslední zbytky sil, aby s k této "památce" otočil zády.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Horší a rozháranější než vlastně teď už i chvílemi docela žánrově přijatelná Herzova Tma. Slibný námět (rozehrávka v uzavřené koupelně, kde na půdorysu komorního thrilleru na povrch vyplouvají milé i nemilé skutečnosti ve vztahu obyčejného páru + členění na dvě se prolínající a postupně vpíjející roviny), slušné technické zázemí (především kamera a i přes její nepůvodnost hudba) a Karel Roden. Toť 3 potencionální klady, které však ve finále beztak přijdou vniveč, poněvadž ústřední nápad je rozveden do podoby dějového i žánrového paskvilu s tragickým načasováním toporných dialogů a všeobecným zmatkem ohledně rozpracování, atmosférického ladění, řazení, souvislosti či propojení jednotlivých scén (o nepochopitelném zařazení části režisérova krátkometrážního filmu Sen a jiných nesouvisejících snových sekvencích ani nemluvě). Od počátku odhadovaný zvrat je v závěru skutečně použit, ale jak již naznačila klikatá cesta, která k němu vede, namísto rozřešení jen umocňuje navařený guláš. (23. Finále Plzeň - 21.4.10) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně průser. Soňa Valentová není prostě herečka. Mluví neustále stejným tónem a pokaždé v jiné situaci. Sám Karel Roden snímek neutáhne, protože scénař je neuvěřitelně trapný a dementní. A napsat do titulků věnováno památce Alfreda Hitchcocka je docela odvaha a Alfred se musí otáčet v hrobě. Abych jen nekritizoval tak musím pochválit kameru a vizualizaci. To je tak asi vše. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Problémem není herectví Rodena či Catherine H. Flemming, jako spíš to, že ten námět je nebetyčná z prstu vycucaná šulinovina, jaké není rovno, takže (dokonce i!) srovnávat film s Herzovovou T.M.O.U je pitomost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Československá spolupráce a pokus natočit ponurý thriller nedopadl moc slavně a to ani přesto, že do hlavních rolí byly vybrány známé tváře. Jenže ani Roden, Prochnow či Flemmingová nedokázali pozvednout úroveň dost slabého a hlavně snadno prokouknutého scénáře. Místy se sice podařilo natočit ponurou atmosféru, ale to bylo jen pár krátkých záblesků, jinak příběh doslova uspává a po čase začne hrozivě nudit. Jsem opravdu zklamán, že to takhle dopadlo, ale nemůžu dát ani průměrné hodnocení, protože jsem u toho málem usnul. Možná kdyby si to v té koupelce alespoň rozdali…40% ()

sta 

všechny recenze uživatele

i když tahle věta leckoho pobouří, nemyslím si o sobě, že jsem blbej... ale tenhle film jsem prostě nepochopil, resp. nepochopil jsem jeho raison d´etre.. nevím proč tohle takhle je ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi u nás skutečně nejsme schopni natočit pořádný thriller. Budiž výjimkou filmy jako "Ve stínu". "Oko ve zdi" je ale neskutečně promarněná příležitost, kde jsou některé jednotlivé scény skvělé, ale jako celek ten film skoro nikam nesměřuje. Zajímavě vybraní herci se ztrácejí v příběhu, který nemá pořádný průběh. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Ani mezinárodní obsazení a pěkná kamera nemůžou zastřít fakt, že tohle je jeden velký zmatek. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nakonec vám dá tento film nějaký smysl a při troše inteligence pochopíte, o co šlo, ale ono je to tak blbé, že to za tu námahu ani nestojí. Tvůrci film věnovali Alfredu Hitchcockovi. To si prostě někdo myslí hodně vysoko a schopnosti má jako pekařský učeň na matfyzu. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Na tento film sme išli spolu so školou a neviem kto, ale asi učiteľský zbor ho vybral. Neviem čo mám napísať, v roku vydania tohto filmu ma to nebavilo a nuda si ma doberala a dnes mi to prišlo veľmi skľučujúco natočené a absurdné. Réžia je totálne úbohá a film je nelogicky usporiadaný. Roden nestačí, herec takého formátu len blbo prizerá na vlastnú hereckú popravu. Film, v ktorom nič nefunguje a kto silou mocou hľadá niečo, čo by v ňom fungovalo tak ma IQ húpacieho koníka. Čiže dosť veľké...10% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak ,včera vidéno do jedný třetiny,a pak mě přemohl spánek.Ale i těch debilně debilních třicet minut stačí na to,abych tomu dal jednu usmolenou hvězdu.10%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice slabé, hlavně po scenáristické stránce. Karel Roden se to sice snaží držet nad vodou, ale na tohle ani jeho herecký um nestačí, neboť vlastně ani nemá co zde hrát (opět problém pramenící ze scénáře). Takže opět jeden ze snímků, co měl moc velké ambice a skončil někde u dna. 45% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Strašně slabé 2*, a to ru druhou hvězdičku dávám chtě nechtě za snahu (za to věnování Hitchcockovi v titulcích bych to ani nedělal, jelikož režisér musí mít fakt velké ego, když si to dovolí tam napsat), ale zase, kolik českých filmů se odehrává o tom, že jsou lidi zavření v nějaké místnosti a nemůžou se dostat ven? Kromě tohohle si vzpomínám snad jenom na Všichni do jednoho a pak až československé Pasiáns. Bohužel, tohle se nepovedlo, ale vůbec. Oko ve zdi je přímo recept na unudění diváka, i když v nějakých scénách se to celkem snaží, ale i tak, je to nuda neskutečná, pak až na konci to začne nějak fungovat, ale jinak ne. Herecké výkony snad ani nevím, jestli má ohodnotit - mě přišlo, že to bylo snad celé dabované. Aspoň teda v té verzi, kterou jsem měl já. Postavy se chovají nelogicky. Napětí není. Je to prostě jenom nuda, která by chtěla být něco velkého, ale ve skutečnosti není nic. 2* ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Žiaden nápad, žiadne napätie, zle natočené. Videné ešte ako skušobná projekcia na Filmovej škole Zlín 2008. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

minulost,přítomnost - smyčkový guláš,temné,trochu strašidelné prostory,spád děje nic moc.....ale zaujalo mě,jak CatherineH.Flemming chvílema byla opravdu dokonale podobná Soně Valentové za mlada a taky fajn,že Karel Roden přes neutěšenost situace ani příliš nenasazoval svůj oblíbený zamračený,tragický,důrazný výraz... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá milenecká dvojice se oddává svým hrátkám kde může. Tentokrát místo vybrala ona. Jde o starý opuštěný dům, daleko od civilizace. Jenže v domě nejsou sami - ve chvíli kdy se spolu přemístí do koupelny, někdo je v ní zamkne a začne se bavit jejich zoufalstvím. Je to náhoda, nebo má vše hlubší souvislosti? ... Ehm ehm - kdyby tak člověk mohl hodnotit jen na základě textu distributora a vlastním představám, tak by hodnocení některých filmů vypadalo o hodně jinak. A tento je zářným příkladem - herecké obsazení i námět působí hodně zajímavě, a tak jsem se docela těšil. I prvních 15-20 minut vypadalo docela slibně. Jenže pak se to všechno nějak zvrtlo, a jsem na sebe docela pyšný, že jsem dokázal film dokoukat až do konce. Moc se mi nelíbí, když autoři dělají z diváka blbce - po vzoru "Chytrému napověz, hloupého trkni", musí být vše vysvětleno do poslední podrobnosti (co kdyby to náhodou někdo nepochopil). Ach jo, lituju Karla Rodena že se musel upsat něčemu takovému... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda (špatná) propojená s komplikovaným závěrem (docela ujde). Vizuál je na slušné úrovni, herecké výkony nic moc. Český zvláštní úkaz za 30%. ()

Související novinky

Hitchcock Film Festival

Hitchcock Film Festival

05.12.2009

ČSFD a pražské kino Atlas vás zvou na retrospektivu filmů Alfreda Hitchcocka. Festival poběží od 7. do 10. prosince 2009. V nabídce jsou notoricky známé filmy (Psycho, Ptáci), ale i méně hrané snímky… (více)

Reklama

Reklama