Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V podstatě westernový remake filmu Lives of a Bengal Lancer (1935), jehož hlavním tématem je poněkud složitý vztah mezi mrzutým generálem kavalerie Steelem (Ralph Morgan) a jeho synem, čerstvě povolaným podporučíkem z vojenské školy (William Henry). Chlapce si pod svá křídla vezme laskavý kapitán Starrett (Preston Foster), který má rovněž za úkol mírumilovnou cestou ukončit řádění odpadlého indiánského bojovníka Geronima. Snahu o smír však komplikuje zrádný pašerák zbraní Gillespie (Gene Lockhart), který za úplatu zásobuje indiány zbraněmi a pomáhá tak decimovat místní bělošskou populaci. (OG_Swifty)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Dobové zasazení filmu a dopadení Geronima (Thundercloud) se v tomto snímku odehrává o celou dekádu dříve, než tomu bylo ve skutečnosti. Ve filmu je mladý Steele (Ralph Morgan) povolán prezidentem U.S. Grantem (1869-77), ačkoliv v době kapitulace Geronima (4. 9. 1886) zastával prezidentský úřad Grover Cleveland (1885-89). (OG_Swifty)
  • Geronimo byl zamýšlený jako westernový velkofilm studia Paramount, avšak náklady na jeho vznik odpovídaly průměrným nízkorozpočtovým snímkům, což se nakonec na kvalitě snímku zásadně podepsalo. Velká část bojových scén byla použita ze snímku The Plainsman (1936) a samotný příběh byl částečně převzat z dalšího klasického filmu studia Paramount - Lives Of A Bengal Lancer (1935). (OG_Swifty)

Reklama

Reklama