Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní dějovou linkou filmu je milostný vztah mladého studenta a starší frustrované ženy nespokojené se svým manželstvím. Jednadvacetiletý Oliver je poslán do internátní školy pro děti z „lepších" rodin, aby zde dokončil své neúplné vzdělání. Na malém městečku, kde se škola nachází, se setká s krásnou Verenou, která je nespokojená v manželství se starším mužem. I když je mezi Oliverem a Verenou věkový rozdíl, tak se do sebe vášnivě zamilují. Jenže takovému vztahu jejich konzervativní okolí nemůže přihlížet a jejich vztah prochází těžkými zkouškami. (topr harley)

(více)

Recenze (4)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaný Simmel adaptovaný na úroveň x-tej limonády o zakázanej láske. Psychológia, motívy a historické súvislosti vyškrtnuté a torzo, čo z toho zostalo, stráca všetko z pôsobivosti predlohy. Škoda je len solídneho obsadenia. ()

M.Gift

všechny recenze uživatele

Možná lehce mimo mísu, ale nejnovější zpracování německého Liebe ist nur ein Wort od Simmela jsem tu nenašla. To ovšem vřele doporučuju. Lehce jsem se toho bála, protože kniha je báječná a dnešní filmoví producenti mají tendence si texty upravit podle mainstreamu, ale byla jsem příjemně překvapená. Vlastně víc jak to. Možná to bude tím, že atmosféra byla tak výborně vystižena. Až mi z toho běhal mráz po zádech. ()

Reklama

panPsax

všechny recenze uživatele

Pro mne se Liebe ist nur ein Wort prostě zfilmovat nedá. Kniha mi více než vyrazila dech, po přečtení jsem ji sklesle zavřel se slovy "Liebe ist nur ein Wort "... Možná se na nějakou adaptaci podívám, ale budu na to koukat jako na úplně jinou věc.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jednadvacetiletý student Oliver Mansfeld (Malte Thorsten) je synem zkorumpovaného velkoprůmyslníka. Z protestu vůči svému otci promešká maturitu. Aby ji však konečně nějak složil, začne navštěvovat jeden frankfurtský internát. Tam se zamiluje do jednatřicetileté, vdané Verany Angefort(Judy Winter), která je frustrovanou manželkou bankéře(Herbert Fleischmann) , jenž je pochybným obchodním partnerem Oliverova otce. Verana Oliverův zájem opětuje a začíná si s ním poměr. Avšak uprostřed vší závisti, bezskrupulóznosti a vylhané morálky nemůže mít tak rychle nabyté štěstí dlouhého trvání...Scénář Manfreda Purzera vychází z bestselleru "Liebe ist nur ein Wort" Johanna Maria Simmela, jehož romány jsou většinou zakotveny v high society 70. let, v prostředí smetánky utvořené hospodářským zázrakem. Bývají přeplněny intrikami, zločiny, často i vraždami. Ve své době velice úspěšný film ještě dnes patří k nejlepším Simmelovým adaptacím. Herec Malte Thorsten za něj v roce 1972 obdržel Bundesfilmpreis Filmband in Gold pro nejlepšího "dorosteneckého" herce. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Malte Thorsten obdržel za své přesvědčivé ztvárnění Olivera Film Award in Gold pro nejlepšího mladého herce. (topr harley)
  • Film je povedenou adaptací stejnojmenného bestselleru Johannese Maria Simmela. (topr harley)

Reklama

Reklama