Reklama

Reklama

Die Schwarzwaldklinik

(seriál)
Západní Německo, (1985–1989), 55 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gaby Dohm, Sascha Hehn, Christian Kohlund, Hannelore Elsner, Heidelinde Weis, Barbara Wussow, Olivia Pascal, Horst Naumann, Friedrich G. Beckhaus (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(73)

Recenze (2)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Je to možná nejslavnější německý seriál (v Německu) všech dob. V hlavní roli Klausjürgen Wussow (profesor Brinkmann), v Německu pravidelně více než pětadvacet milionů diváků, taky v Maďarsku vedle Dallas asi druhý nejslavnější seriál. Podobně dobrý ohlas měl v té době i Nemocnice na kraji města, ale oblíbenost tohoto seriálu myslím si nedosáhl. Wussow nestačil plnit povinnosti celebrity. Hodně se divím že v Čechách je totálně neznámý (vždyť tady co Němec to je v televizi), na druhé straně díky tomu se drží aspoň na těch 45 procentech (11 hodnotících). 4/5 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Producent Wolfgang Rademann se inspiroval úspěchem Nemocnice na kraji města, která běžela pod německým názvem Das Krankenhaus am Rande der Stadt. Výsledkem byl seriál, který v (Západním) Německu založil tradici jejich vlastních lékařských seriálů. Ve své době to musela být bomba, překrásná krajina v okolí venkovské kliniky, napínavé případy a skvělé obsazení všech generací. Hvězda předválečného filmu Karin Hardt byla i jako sedmdesátnice plná roztomilé energie. Škoda, že se to nejpozději v 90. letech nepovedlo prodat i k nám, protože dnes už k tomu zpětně nelze vybudovat tak pevný vztah. ()

Reklama

Reklama