Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barevný sovětský umělecký film o mladých lidech pracujících na stavbě silnice. Hrdiny příběhu jsou Káťa Golovanová, řidička v brigádě nákladních aut a bagrista Vasja Plotnikov, kteří se na této stavbě sejdou a po několika nedorozuměních společně odjíždějí na novou stavbu. (FILMOVÝ PŘEHLED 40 / 1955) (oficiální text distributora)

Recenze (3)

ripo

všechny recenze uživatele

Barevný film „Seznámení" vypráví o kolektivu mladých lidí, kteří se z různých krajů Sovětského svazu a z různých pracovních prostředí sešli na stavbě silnice. Společná práce, dobré výsledky a každodenní vzájemný styk mají na jednotlivce různý vliv. Zatím co jednoho úspěch povzbudí ještě k vyšším výkonům, druhý ustrne a samolibě přijímá chválu; někdo se nechá odradit prvním neúspěchem, jiný jde přes překážky k cíli. Ale nakonec dobrý kolektiv ovlivní i ty, kteří polevili. Takoví jsou hrdinové filmu „Seznámení", s podobnými jsme se setkali již v mnoha sovětských filmech. — Film „Seznámení" natočil režisér A. Frolov, který spolupracoval na dokumentárním filmu „Přátelství zvítězí" a natočil samostatně divadelní představení „Na dně" a film „Ocelová pěsť". Scénárista L. Maljugin je autorem scénáře k filmu „Dobrodružství v sibiřském expresu" (1948). Kameraman N. Vlasov natočil divadelní představení „Anna Karenina", „Učitel tance", „Svatba s věnem" a film „Srdce čtyř". V. Solověv-Sedoj je jedním z nejoblíbenějších skladatelů zábavné hudby. Složil hudební doprovod k filmům „Dívčí letka", „Ocelová pěst", „Na prahu života" a „Šťastnou plavbu". Filmový přehled 40/1955 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Татьяна Конюхова je mimoradne hezka holka. Jinak jde o romanticky, vesely film, plny zaricich a stastnych pracujicich. ()

Reklama

Reklama