Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jej do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodě s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně… (Falcon)

(více)

Recenze (144)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

Marta Ferencová nikdy nebyla režijní superstar a cokoliv zatím vzniklo podle knih Evy Urbaníkové bylo takové divácké předpeklí.V tomhle případě se ovšem obě ženy překonaly a V létě ti řeknu jak se mám je regulérní divácké peklo.Dějově je to klasický vztahový propletenec, kde se každý nějak zná s každým, někdo s někým spí, někdo zase ne, řeší se nějaké problémy tu menší, tu větší a nakonec jsou všichni happy. Tady je to navíc tak super, že ani po půl hodině sem neměl tušení kdo je kdo a s kým, některé postavy se mi úspěšně pletly a nejhorší na tom bylo, že mi to bylo úplně jedno. Korunu tomu pak nasazuje technická stránka, která je úplně zoufalá a studentské filmy, či dokonce videa na youtube jsou na tom mnohem lépe. Nevím kdo tady měl na starosti postsynchrony, ale něco tak zoufalého sem nikdy neslyšel. Měl sem to "štěstí" že jsem viděl slovenskou verzi, takže mi uteklo předabování slovenštiny do češtiny, ovšem žádná výhra to rozhodně nebyla.Slovenská verze jde opačnou cestou a předabovává české herce do slovenštiny a takový slovensky mluvící Sokol je fakt zážitek.Perličkou je, že tak nečiní u všech herců a třeba Tereza Kostková nebo Martin Hofmann "mluví" sami sebe jenže i to je stejně zoufalé, protože to působí jako že se celý film natáčel bez zvuku a dialogy se namlouvaly až ve studiu.Ani herci mluvící sami sebe se tak pořádně nestrefují do vlastní pusy a to je teprve bizarní zážitek.Viděl sem za poslední roky hodně špatných filmů a nejen těch česko-slovenských, ovšem tohle ve své amatérské demenci jasně vede... -20% ()

Rimsy odpad!

všechny recenze uživatele

V příštím filmu se už možná dočkáme i návštěvy z Pobaltí, protentokrát si však musíme vystačit s česko-slovensko-rumunským obsazením. Těžko říct, jaká byla motivace Terezy Kostkové, Ondřeje Sokola, Jaroslava Plesla a Martina Hofmanna k účasti na tomto projektu, každopádně je chvályhodné, že se snaží deklamovat zjevně nesmyslné věty se stopami hereckého fištrónu. Mezinárodní obsazení si stejně jako v předchozích filmech vybralo daň v podobě nutnosti předabování postav, ovšem postsynchrony tahají za uši tak bolestivě, že až do konce filmu není možné si na ně zvyknout. A dadaistické proklamace jako „Moje postel, vaše postel, tvůj rozvod, náš rozvod!“ tomu rozhodně nepomáhají. Prostě plnotučný odpad, nic jiného. Více zde. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když mohl být v Česku premiér Slovák, tak proč by nemohl být na Slovensku premiér Čech? Řekla si Ferencová, popadla blábol od Twardzik a začalo peklo. Propojení rozvodu průměrného páru a vrcholného politika je fakt bizár. Humor nefunguje vůbec a postsynchrony jsou jen pro labužníky. Jedna za Rumunky. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle další mastrštyk ,,režysérky'' Ferencové je výjimečný v podstatě jen třemi věcmi. Za prvé - je plný naprosto nesympatických herců. A tím myslím i herce, kteří mi do dnešního dne sympatičtí byli, třeba Hofmanna, Sokola a Plesla. Teď už mi sympatičtínejsou... Za druhé  celý film je dabovaný, což je něco šíleného. A za třetí ač je to komedie, je to naprosto bez humoru. A pokud tam nějaké záchvěvy jsou, jsou naprosto trapné. U ohňostroje jsem bylkr§ček od vypnutí.  Naprosto nechápu kdo do tohohle dal prachy a jestli byl s tím co se za ně natočilo spokojený. Já osobně bych je chtěl zpátky doposlední Koruny a Eura. - ODPAD ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V létě si toho moc neřekneme. Milovat a rozvádět se budeme v zimě a na podzim, na  jaře uděláme politickou kampaň s lidskou tváří a na konci všech ročních období (i filmu) zjistíme, jakou máme bilanci. Marta Ferencová pokračuje ve svém nastaveném trendu vecpat do filmu co nejvíce postav, u kterých bude trvat, než si divák zapamatuje jejich jména, úlohu i důležitost ve filmu a také jejich charakterizaci. Parta představených přátel je mezinárodně pestrá, tedy hlavně pokud jde o jejich herecké představitele. Z Česka dorazí Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol, Jaroslav Plesl a Simona Babčáková, své zastoupení v herečkách Dana Rogoz a Andreea Vasile má Rumunsko a slovenské barvy hájí Marián Miezga, Dominika Morávková-Zeleníková, Ján Koleník, Petra Vajdová a mnozí další. A se zahraniční hereckou účastí se také pojí postsynchrony, které mě nijak neiritovaly. Mnohem horší to bylo s přehledností a kompaktností děje. Některé dramatičtější scény, které čítaly žádost o rozvod, odhalenou nevěru i nově rozvíjející se milostné vztahy a určení otcovství po letech, dost často prošuměly, kdežto události málo podstatné, jako třeba náhlé zablokování zad, dostaly zvýšený prostor. Ano, i tak bylo hezké koukat na vyšpulený rumunský zadek a obdivovat napěchované české poprsí. Každá z popředních postav potřebovala svůj mini příběh. A někdy se jejich trable seběhly tak rychle, až se vytrácel plánovaný dramatický záměr. Produkčně se alespoň nešetřilo na kamerové technice, takže film má kvalitní obraz, záběry z různých ročních období jsou dobře sladěné a vyladěné. Přetlak herců a nižší dramatické i komediální vyznění a za tím vším je režijní rukopis Marty Ferencové, který už je pro ni typický. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Marta Ferencová pre mňa ako režisérka nikdy nevynikala, no jej predošlé filmy, ktoré robila s Evitou aspoň trošku mali nejaký režijný a kvalitatívny štandard. "V Lete Ti Poviem Ako Sa Mám" je však schopné tento štandard ešte podliezť a tak tu máme komédiu, ktorá sa kvalitou radí skôr medzi snímky ako "Věčně Tvá Nevěrnáalebo "Chlap Na Střídačku". Niečo, čomu by som chcel dať moje najnižšie hodnotenie, no má to aspoň nejaké kvality. Vďaka tomu to nie je absolútna strata času ako bolo "Zoufalé Ženy Dělají Zoufalé Věci", no ak mám byť fér, ďaleko od toho tento film nemá. Mám taký pocit, že vo svete Evity Twardzik každý chce s druhým len chrápať, alebo byť neverný, alebo byť tak neskutočne sprostý a žijúci vo svojej bubline, že prehliadne úplne všetko čo sa deje. Nikto tu nič nechápe, film má veľmi málo scénok, ktoré pôsobia skutočne a úprimne (najlepší moment je podľa mňa scénka, kde Danu Rogoz sekne v krížoch, nevie sa ani len postaviť a Martin Hofmann jej musí pomôcť posadiť sa na záchod aby sa vyčúrala. Ostatné momentky sú divné, často trápne, nechápete na čo sa dívate a miestami sa dokonca aj v tom scenári celkom strácate. Okrem toho tu máme dve rumunské herečky, ktoré boli dosť okato predabované a neviem čo som si z toho filmu mal odniesť. Je to pre mňa absolútny výstrel, kde Evita si môže robiť čo chce, a svoje publikum si nájde. Je jedno jak zlé to bude. Popravde však poviem, že čiste len z fascinácie by som si asi radšej pozrel znovu Luciu Vondráčkovú v "The Perfect Kiss". Toto je totiž neskonalá nuda a trapas. S pár dobrými momentkami, ktoré by ste spočítali na prstoch jednej ruky. Hodnotenie: D- ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kasicka šablonka respektive puzzle životních příběhů několika kamarádů v průběhu Vánoc a Silvestra. Ničím zvlášť nevybočuje, snad jen že Sokol a Plesl jsou předabování do slovenštiny. Hoffman potěšil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takéto chujoviny môžu napadnúť len pizdu Urbánikovú, ktorá si tu strihla aj svojich pár sekúnd, aby sa ďalej opíjala svojou pofidernou slávou. Ale keďže celý mainstream jej ide po ruke a všetci sú vlastne rovnakého charakteru, tak sa točia takéto príbehy o tom, kde každý šuká s každým, žiadne manželstvo nie je funkčné, každý je minimálne raz rozvedený a ak nie tak podvádza. Miezga navyše ako kokot povie žene, že sa chce rozviesť dokonca rovno na Vianoce. A mimochodom ten chlap nevie hrať, všade sa tvári ako v Partičke. Vrcholom je katastrofálny dabing, ktorý je už len pomyselným hovnom na torte z Evitinych filciek. Nie je to však úplný odpad, nakoľko Všetko alebo nič bola väčšia magorina a tu sú dobré aspoň pesničky od IMT Smile. Každopádne ďalšia nevtipná vec, ktorá oslavuje rozvody takým spôsobom, že sú vlastne happy endom. Proste štýl chudera Evita. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že být český herec může být celkem fajn. Nemusíte se nijak snažit, natáčení máte jen jako dovolenou, dostanete se na hory nebo k moři, chlastate a žerete a výsledek nikoho nezajímá, jen aby se to zaplatilo. A to se bohužel většinou stane. Další z nic neříkajícich českých produkt placementů, které jsou pro Ferencovou standardem. ()

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není ani pro nejtupější blbky s IQ umelá mihalnička! Ferencová v TOP formě. Kdo dal odpad Žižkovi, povinně tento diletantský, mizerně napsaný, zahraný, zrežírovaný, stupidní výblitek 3x za sebou. Ne. Stačí 2x. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V létě ti řeknu, jak se mám mi hodně připomínalo oba Šťastné nové roky - děj se taktéž točí okolo rodiny a mezilidských vztahů a rovněž disponuje mezinárodním hereckým obsazením. Podobně jako u ŠNR byl i zde viditelný (a slyšitelný) problém s postsynchrony. Příběhově nejde o nic neviděného, a i když se film věnuje několika problematikám najednou, ani jedna z nich člověka vyloženě nechytne. Nejvíce mě bavily Babčáková a Rogoz. Lepší dvě hvězdičky! ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak špatného jsem neviděl, ani nepamatuju. Vlastně jo, pamatuju. Srovnatelně špatný byl i minulý film, na kterém se režisérka a scenáristka podílely. Postavy jsou šablony, děj hloupý a nezajímavý. Humor tu není. Kamera působí televizně. Hudba jak z výtahu. Jaký je smysl existence celé té věci? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To, že se točí spousta česko- slovenských filmů, považuji za úplně normální, jen bych ocenil, kdyby to z valné většiny nebyly tupé kraviny. Nerozumím ale tomu, proč jsou do těchto snímků angažování ještě polští nebo chorvatští herci. Tentokrát přijela dokonce Nico v čele celé rumunské delegace a já začínám mít pocit, že tu dochází k oživení Varšavské smlouvy. Jinak jsem se dočkal očekávaného výsledku v podobě katastrofálního scénáře, příšerných dialogů a směsky fakt divných individuí. Byla to bída a hrůza, která se z mé strany vyhnula odpadu jen díky skvělému Martinu Hofmannovi. / Poučení: Pozor na překlepy, mohlo by se ti stát, že si nezaťukáš. 1*- ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Škoda, mám rád Hofmanna a Kostkovou, ale tenhle film je úplně špatně počínaje otřesným ozvučením a odfláknutýma postsynchronama. Zaujal mě akorát soundtrack včetně použití Gottovy písně V máji v anglické verzi. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film má dost špatný amatérský zvuk! Trapný, nudný, občas hysterický, slabý scénář, dávám * za interiéry, vánoční dekorace a hudbu. Potěšil mě Plesl jako premiér. A to je z pozitiv vše! Ve filmu je spousta nováčků a je to sakra znát na kvalitě. Od půlky se malinko zlepšil a přidávám další *. ()

Reklama

Reklama