Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Recenze (114)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ehm. Dost ujetý muzikál s hodně dobrou hudbou. Chvílema je to fakt super a chvílema dost debilní, ale celkově se mi líbila taková ta naivita a bavilo mě to. Už jen kvůli Johnny Deppovi co zpívá písničky podobné Elvisovi a celkově má i takovej elvisovskej image. Dostával mě jeho gang složenej z megabachyně, Iggyho Popa, harleyařský důchodkyně, ženský se zmutovanym ksichtem a Traci Lords. Deppova holka je taky good. Jako bonus Willem Dafoe v roli bachaře plácajícího Deppa přes prdel. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pomáda pro rebely bez příčesku. Chci na to jednou až dvakrát do roka jezdit do autokina v našem přiměřeně omlácenym Cadillacu. Neodolatelný kýč v originálu i s dabingem, neodolatelný Depp v kalhotách i bez. (4,5*) ... "Kdyžtak pro tebe Pan Fňukna!" ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nenápadná pecka doprostřed čela. Vidíte po ní ještě dlouho dvojmo, ne-li trojmo. Žít v Cry-Babyho světě, jsem nejšťastnější člověk na planetě. "Podívejte se na něj, s tou ďábelskou ženou... Naše jediné dítě, a teď jezdí v rychlých autech, zadržuje nelegální zbraně a očividně nosí oblečení navržené homosexuály..." ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak mate radi muzikaly a ktomu aj Johnyho Deppa, mate azda jedinu sancu uzit si obidve veci naraz.A to naviac vo velmi zabavnej forme. Laska medzi frajerskym rebelom a kraskou so slusnej rodiny so zlym zaciatkom a stasnym koncom. Johnymu to ako frajerovi v kozenej bunde samozrejme slusi a takisto jeho spevacky talent ma milo prekvapil. Suma sumarum blaznive, mile, vtipne a zabavne. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ono je to pomerne jednoduché, John Waters ukazuje život, hoci sú jeho filmy zároveň uletene bláznivé. Ale šak v skutočnosti je súbor každodenných činností a kontaktov groteskne zábavný, tragikomický a absurdný. Užívateľ dezorz kdesi skonštatoval, že stačí vidieť jedného Watersa a videl si všetkých. V podstate má pravdu, no zopakovanie si toho, čo tvorí podstatu našich často pokrivených životov je potrebné a výživné. Navyše muzikálové stvárnenie citov a pocitov teenagerskej generácie je napriek zámerne vyhrotenému prehrávaniu - tradičnému to znaku režisérových filmov - presné. No a poznámka na záver: Waters vo všeobecnosti ukazuje spoločnosť zmätenú pochybnou slávou umelo vynesených modiel od televíznej kultúry, politiky až po vedu. Následky tejto zmätenosti je badať od 50. rokov 20. storočia podnes. Zároveň vždy ukáže policajtov, reprezentujúcich smiešnu snahu štátnej moci všetko riešiť násilným dohľadom a bezmyšlienkovým šikanovaním tých, čo akýmkoľvek spôsobom prekračujú naordinovanú líniu robota, tešiaceho sa z pracovných úspechov, kariérneho rastu, pop kultúry. A rozkresľovania sna o budúcnosti plánovaním stále odvážnejších nákupov. Od tovaru bežnej spotreby po adrenalínové dovolenkové destinácie. Od prostitútky luxusného strihu po účasť na premyslenej lúpeži. Americký psychológ Timothy Leary kedysi na začiatku 80. rokov vyhlásil o ´švajčiarskom výtvarníkovi HansRuedi Gigerovi : "Giger, Ty vidíš viac ako my, domestikovaní primáti." Ja si to isté myslím o Johnovi Watersovi. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Parodické odkazy na Pomádu boli fajn, ale čoskoro ma tie bláznivé "taškařice" začali unavovať a výsledný dojem bol viac než vlažný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku šílené, pak si člověk zvykne na to jaké podivné kreatury ve filmu účinkují. Johnny Depp v době kdy jestě nebyl prakticky známej. Volba písní ujde, ale muzikálovej fanda se tímto filmem určitě nestanu. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Chceš vidět mý cisterny?- Vtipný muzikál ocení především ti, co mají rádi rock and roll. Jinak je to tak trochu Pytlákova schovanka, parodie na romantické (sentimentální) příběhy či muzikály s Travoltou. Při vší té švandě si ale občas člověk uvědomí, že Waters, jak bylo jeho dobrým zvykem, tepe i společnost. Chudí, bohatí, převýchovný ústav, sirotčinec, korupce. A některé scény jsou k popukání, mě asi nejvíce dostaly francouzáky včetně dětí s lízátky. Jinak na Waterse docela přes to všechno krotké, ale chápu, že se vybouřil hlavně v 70. letech, i když i Lan na vlasy ještě má něco do sebe. A nesmí chybět výrazní herci, z nichž se ještě většina šklebí víc, než by musela. Tentokrát jsem si dal dabing a musím ocenit překlad do češtiny, kdy se sahalo do všech možných jazykových rovin. Písně zůstaly samozřejmě s titulky. 3,5* ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Uletené, ako sa dalo od Watersa čakať. Celé to má pachuť akejsi Pomády:) Je to zmes gýču, songov, groteskných postáv a stupidity, ktorá vyznieva hyperujeto. Aj keď si Johny zahviezdil v roli feši - bohéma, v grobále to nebolo ono. Mňa tá uchylárna nejako nebrala. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za šílenost? :D:D Tohle mi přišlo moc šílený i na Johnnyho, ale vcelku slušně to utíkalo a některý scény se mi fakt líbili (př. "won't you let my man go free?"). Takovej, no zvláštní film :D btw. Xichtylda je snad nejošklivější člověk, kterýho jsem kdy viděla. A neskutečně mě rozčilovali, že to přeložili jako Uřvánek, proč to nemohli nechat i ve filmu nepřeloženo nechápu. Jo a ten "porod" v tom autě byla už jen třešnička na dortu. 3* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bop verzus rocknroll, Pomáda verzus Vlasy, satira a zároveň pocta, pozérska a preštylizovaná, no v svojej bizarnosti neuveriteľne sympatická sociálna revolta, dotiahnutá ad absurdum. Waters je magor. 65% Tak divný muzikál, som nevidel od Rockyho Horrora. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Johnovi Watersovi začalo poriadne šľapať LSD asi tak až do nástupu sekvencie na súde, ale našťastie celkom slušne a potom je to už jazda až do konca. Ono to vyzerá presne tak, ako keď autor Ružových plameniakov natočí svoju verziu Pomády, ani niet viac k tomu čo dodať. Pesničky a tanečky zábavné, so slušnou choreografiou a s entuziazmom protagonistov. Pôjde ale najmä o to, či je pre vás rockový muzikálový žáner a zároveň paródia naňho to pravé. Pre mňa príliš nie, ale dostal som asi viac ako som očakával. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Originálitu svérázné variaci na Pomádu upřít nelze, občas probleskl skvělý fór, jindy pobavila některá z hereckých kreací, ale celé to bylo ujeté způsobem, který mi nepřipadal nijak zvlášť zábavný. Spíš balancující mezi trapností a tripem. Všichni se pitvořili a přehrávali co jim fyzické dispozice dovolily (a některým dovolily opravdu hodně), líčení připomínalo pomstu totálně zhulených maskérů a příběh si dělal co chtěl. Takže nakonec to v mých očích před totálním krachem zachránily hlavně hudební čísla. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Proč vubec ztrácet čas nad přemýšlením za co dát aspon jednu hvězdu když je to taková smysl nedávající sračka. Muzikáli je žánr fakt jen pro ženský. Nenašel sem v tom žádnej smysl. Výběr hudby ok, miluju rocknroll, ale tohle fakt ne. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Watersov štýl a postavy sú nezameniteľné (blonďatá príšera Kim McGuire napr. :))), hoci sa vôbec nejedná o hardcore úchylnosť ako napr. Pink Flamingos. Kvázi muzikál Cry-Baby obsahuje pár dobrých songov, pár zaujímavých charakterov, mladík Johnny je štandartne skvelý..ale inak to nie je žiadna sláva a Waters by mal ostať pri tom, čo mu ide najlepšie a nepúšťať sa do muzikálových experimentov a paródií:) ()

Reklama

Reklama