Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ehm. Dost ujetý muzikál s hodně dobrou hudbou. Chvílema je to fakt super a chvílema dost debilní, ale celkově se mi líbila taková ta naivita a bavilo mě to. Už jen kvůli Johnny Deppovi co zpívá písničky podobné Elvisovi a celkově má i takovej elvisovskej image. Dostával mě jeho gang složenej z megabachyně, Iggyho Popa, harleyařský důchodkyně, ženský se zmutovanym ksichtem a Traci Lords. Deppova holka je taky good. Jako bonus Willem Dafoe v roli bachaře plácajícího Deppa přes prdel. ()

Whovian 

všechny recenze uživatele

Co že to mělo být? To nemám nejmenší ponětí, ale bylo to naprosto dokonalé, a to nejen kvůli perfektnímu vzezření Deppovu. Hudba alá Elvis, neuvěřitelně (svou absurditou) vtipné dialogy (She couldn't even spell, for Christ's sake, but they fried her anyway!), podivné postavičky a ještě k tomu všemu Iggy Pop!! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, jak dobrý snímek to je, protože když jsem viděl nízké hodnocení, říkal jsem si, že to bude asi slátanina. Ovšem Johnny Depp málokdy hraje ve špatných filmech. Především po hudební stránce snímek hodně překvapí. Hudba je velmi kvalitní a trufám si říct, že na tehdejší dobu by některé songy mohli být i hity. Muzikál dost dobře paroduje asi především Pomádu, ale nejspíš i jiné podobné filmy. Já se mockrát zasmál a parodie se vcelku povedla. Klasické muzikálové styly byly napadeny, ale pravdou zůstává, že film stačí vidět jednou. Myslím, že nic zajímavého se vícero sledováním v parodické Pomádě nejspíš nenajde. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dost ujetá muzikálová parodie na muzikál Pomáda (zejména teda na tu). Příběh jednoduchý - jak už to o muzikálů bývá - ale je ujetý tak nádherně, že nižší hodnocení prostě dát nemůžu. Johnny je skvělej, Amy Locane taky a navíc je i nádherná, jsou tam krásně ujeté a fakt dobře napsané postavy, herci si to užívají, písně jsou fajn, je tam docela dost hlášek a památných humorných situací a kratičká stopáž je skutečně velmi příjemná. Fakt jsem se bavil. 70 %. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za šílenost? :D:D Tohle mi přišlo moc šílený i na Johnnyho, ale vcelku slušně to utíkalo a některý scény se mi fakt líbili (př. "won't you let my man go free?"). Takovej, no zvláštní film :D btw. Xichtylda je snad nejošklivější člověk, kterýho jsem kdy viděla. A neskutečně mě rozčilovali, že to přeložili jako Uřvánek, proč to nemohli nechat i ve filmu nepřeloženo nechápu. Jo a ten "porod" v tom autě byla už jen třešnička na dortu. 3* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama