Reklama

Reklama

Patnáctiletý kapitán Pilgrimu

  • Sovětský svaz Kapitan 'Piligrima' (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Malá velrybářská loď jménem Pilgrim je poslána z Nového Zélandu do Ameriky. Na palubě je kapitán a několik cestujících. Chvíli před odjezdem kapitán zjistí, že nemá žádného kuchaře, a tak je nucen narychlo přijmout kohokoliv. Novým lodním kuchařem se stává muž středního věku jménem Negoro. Během plavby naloží Pilgrim několik černochů, kteří se měli stát otroky, ale stačili uprchnout. A později si vydají za stádem velryb, ale když se přiblíží, ukáže se, že se nejedná o velryby. Po bližším prozkoumání je zřejmé, že se jedná o převrácený trup lodi. Kapitán jde s několika lidmi vrak prohlédnout. Pilgrim zůstává bez dozoru a především bez zkušeného námořníka. A tak začíná jeho opravdové dobrodružství. (Snorlax)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepřesný obsah, černoši se na loď dostanou až z vraku otrokářské lodi. Právě jsem přemýšlel, jak moc se sovětští tvůrci odchýlili od předlohy, tuhle verneovku jsem totiž nečetl. Slušný barrandovský dabing. Nelíbila se mi část filmu mezi otrokáři, mořské dobrodružství docela ušlo. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Věrné předloze, jak to uměli snad jen ti Rusové. Není to zajímavé vizuálně, herecky, ani jinak. Je to prostě jen film s neopakovatelnou (trochu televizní) atmosférou dětských dobrodružství osmdesátých let. A to je velká pochvala. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Nostalgická spomienka na v tej dobe fakt vydarený dobrodružný film podľa mojej obľúbenej knihy Julesa Verna dokonca dosť verné predlohe čo viac si priať ani po rokoch to nestratilo to čaro pekná spomienka. ()

Reklama

Reklama