Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hugo (Ben Lewis) sa spolu so svojou najlepšou priateľkou Madelyn (Ellen Wong) vracia na Vianoce domov do Milwaukee, kde stretáva Patricka (Blake Lee), obľúbenca zo strednej školy. Hugo v priebehu pár dní bude musieť urobiť niekoľko kariérnych a vzťahových rozhodnutí. (stow)

Recenze (8)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Christmas Setup je místy až nakažlivě pozitivní vánoční jednohubka v rámci queer filmů, u níž člověk v podstatě už od začátku tuší, jak to celé dopadne, nicméně i tak se nechá na hodinu a půl unášet na mile odvyprávěné romantické vlně s vůní jmelí a za doprovodu nezaměnitelných vokálů Fran "Fine" Drescher. Místy je to celé nesmírně cukrkandlové, až z toho téměř pálí žáha, a osobně mi přišla předzávěrečná konfrontace mezi Hugem a Patrickem maličko přehnaná - ve výsledku však ale film zahřeje nenásilně u srdíčka, a to se počítá. V neposlední řadě nesmím opomenout zmínit poutavou dějovou linii o zakladateli vánoční tradice v Milwaukee. P.S. "You look so skinnyyy!" ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Když filmu odpustím pohádkovost a přeslazenost, která k vánočním romancím patří, a přenesu se přes nesympatie k Lewisovi a úplně jalovému Connellovi, celkový dojem byl fajn. Lewisův (i životní) partner (Lee) byl sympatickej a táhla to Drescherová. Už jen proto, že působila životně v roli, ze které by jiné herečky dostaly křeč lícních svalů. // 53% ()

Reklama

stow 

všechny recenze uživatele

Spomedzi vianočných béčkových filmov ide o to lepšie, čo Hallmark, Lifetime, Netflix a pod. dokážu vyprodukovať. Na vianočný film ide až o prekvapivú kvalitu. Úprimne, nikto z nás si tento film nezapne s tým, že očakáva Arronofskeho. Ak ste sa k tomuto filmu dostali, je veľká pravdepodobnosť, že máte radi vianočné romantické klišé. The Christmas Setup túto podmienku spĺňa a popri ostatných z tejto kategórie vyčnieva svojou "príjemnosťou". ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vánoční film, na kterém se podílelo několik gayů (v komentáři to zmiňuje i Jiřik) jak v řadách tvůrců, tak i herců. Dokonce tak, že gay hraje i heretáka. Díky monvimu za cz titulky a khaktusovi za obsáhlou, smysluplnou a vystihující recenzi. Celkové vyznění je u mě lepší, jako u Dashing in December. Zřejmě v mém případě je to i zásluhou herců, především Chada a kouzelného úsměvu Blake-a. Jinak samozřejmě zase trošku více té americké spousty lásky, porozumění, afektovaně-přejícné matky a věrné kamarádky Madelyn. Je příjemné se zamyslet s úsměvem, jak by asi tento příběh natočili např. tvůrci ze severní Evropy ... 5775 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Istým spôsobom je "The Christmas Setup" celkom slušný risk pre Lifetime. Tohto roku som síce počas vianočnej výzvy videl nejaké homosexuálne páry v ich filmoch, no boli to vedľajšie postavy, ktoré neboli centrom pozornosti filmu. Tento film však do tejto role posadil svojich hlavných hrdinov. Takže v tomto smere je podľa mňa film celkom unikátny. Lifetime dráma, ktorá sa sústredí na dvoch mužov. Film by možno u mňa ale získal o niečo viac bodov, keby nejakým spôsobom spracoval túto drámu lepšie. V prvom rade sa ich vzťah nijako nelíši od ostatných dvojích z týchto TV filmov. Fungujú spolu veľmi dobre, majú funkčnú chémiu, no nepôsobia na mňa nijako inak oproti ostatným párom, ktoré som tohto roku videl. Plus Hugova mama je strašne otravná. Jej hlas mi od prvého momentu liezol na nervy a skoro počas celého filmu rozpráva rovnakým štýlom. A to bolo úprimne príliš moc pre moje uši. Film ako taký je podľa mňa výsledne dobrý a ako som povedal, celkom slušný risk pre Lifetime, ale ničím iným nie je zaujímavejší oproti iným filmom. Stojí za pozornosť? Podľa mňa áno. Ak vám teda nebude vadiť fakt, že sa sústredí na dvoch mužov. V takom prípade to nie je film pre vás. Ale ak čakáte len klasický vianočný TV film, tak toho sa tu pohodlne dočkáte. Najlepším elementom je tu osobne pre mňa vedľajšia romantická linka. Tam bolo niekoľko príjemných momentiek a prekvapení. V hlavnej je to klasika. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama