Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyatt (Peter Porte) se po letech vrací na farmu své matky Deb (Andie MacDowell), aby s ní strávil vánoční svátky a zároveň si s ní promluvil o prodeji prodělečné farmy. Navrátivší se syn zde potkává Heatha (Juan Pablo Di Pace), jenž pomáhá Deb s chodem hospodářství, a oba muži si na první pohled nepadnou zrovna do oka, přesto mezi nimi začne pozvolna růst vzájemná náklonnost. Wyatt je tak postaven před rozhodnutí: Dá přednost kariéře nebo svému srdci? (Stanislaus)

(více)

Recenze (10)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dashing in December by si mohl dát "high five" s The Christmas Setup, poněvadž si jsou oba tyto vánoční queer snímky v mnohém podobné. Ať už jde o dva na první pohled rozdílné chlápky, mezi kterými to začíná pozvolna jiskřit, či o natěšenou matku (zde po Fran Drescher převzala štafetu Andie MacDowell), nebo celkově o všudypřítomnou vánoční a místy solidně cukrkandlovou atmosféru. I když se v podstatě jedná o šablonovitý a předvídatelný film se spoustou klišé momentů, tak se mi na něj dobře dívalo a občas jsem se při sledování dokonce přistihnul s potutelným úsměvem. Milé, sladké a vánoční! P.S. "I don't think we ever get over the loss of someone we loved. I just think we have to learn to lean a little harder on the ones that are still here." ()

Sinner. 

všechny recenze uživatele

Letošní prosinec je ve znamení prvních gay vánočních romancí, v rámci kterých o vaši přízeň soupeří The Christmas Setup s Dashing in December. Příšerný The Christmas House záměrně neuvádím, protože na ten bych nejraději zapomněl. U mě se jednoznačným vítězem stává právě Dashing in December. Možná je to tím, že zatím není moc s čím srovnávat, ale v rámci žánru vánoční televizní gay pohádky pro mě špička. Merry Christmas! ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu a respektuji to, že zolo nepočkal do konce filmu a hodnotí jako "odpad", i když ten konec je asi ze všeho nejhezčí tak, jako asi každá skoropohádka, navíc vánoční ... V tom konci je částečná hloubka a krásno. Jinak ale mi množina zpracování, příběhu a scénáře k srdci moc nepřirostla. Takové od začátku prvoplánové, až nudně vedoucí tam, kam to každý očekává, v první části kecání skoro o ničem, fráze. Podivná láska mezi všemi prostupuje celým filmem (tím nemyslím duo Wyatt-Heath), spousta falešné americké přejícnosti a Andie McDowell jsem nevěřil ani nos mezi očima ... 5775 ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s The Christmas Setup jsem se jim chystal fandit. Hlavní hrdina (Porte) byl mužnější. Kdyby taky hrál právníka, byl by i věrohodnější. Fag hag nebyla taková pipka. MacDowellová má specifický projev a smutek a únava k její postavě seděly. Dokonce jsem se chtěl výjimečně přenést přes slabou chemii, protože jsem si říkal - To se stává, člověk občas musí dělat kompromisy... jenže výsledek byl prostě nepovedenej, závěr vycucanej ze scénáristova prstu a ty "tvrdý" zatmívačky mi fakt rvaly oči. // 35% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Každý si zaslúži sladkú vianočnú romancu, s ktorou sa môže stotožniť. Zvlášť tak podarenú, ako je tato. Odškrtáva si všetky klasické Hallmark klišé, no ma aj čosi naviac. Soundtrack je fakt skvelý. A nech uz sa o kostýmy staral ktokoľvek, zaslúži si vianočný bonus. Lebo sú on point. V každom jednom momente. Strih je miestami trochu abrupt, ale som ochotná nad týmto nedostatkom privrieť oko. Dost dobre sa im podarilo zakryť, že sa natáčalo počas COVID-u a teda so značne obmedzeným počtom ľudí. Už menej uhrateľný je fakt, že to natáčali v lete a po snehu tam nikde nie je ani vidu ani slychu. Treba sa na začiatku rozhodnúť tento fakt ignorovať. No a obsadenie, to je naozaj skvele. Andie McDowell je rozkošná a hlavnej dvojici chémia funguje na jednotku s hviezdičkou. Človek vôbec nemá problem im držať palce. Páčilo sa mi, že ich sexualita v príbehu nehrá takmer žiadnu rolu. Sú to len dvaja ľudia, ktorí majú šancu na lásku, ak dokážu prekonať strach a chopiť sa jej. Jediné, čo mi trochu prekážalo, bolo, že na konci vzal Wyatt všetku vinu za vzniknutú drámu na seba. Prišlo mi, že on ušiel celú cestu, zatiaľ co Heath len prešľapoval na mieste. Ale oceňujem, že Wyatt sa nemusel rozhodovať medzi prácou a vzťahom, že na konci mal Heatha, ranč aj povýšenie. That's the way to go. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama