Reklama

Reklama

Tiger

(TV film)
  • USA Tiger
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA, 2021, 86+97 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tiger je dvoudílný dokumentární film, který podrobně zkoumá vzestup, pád a neuvěřitelný návrat světové ikony Tigera Woodse. Seriál vykresluje intimní portrét génia, jehož oddanost golfu a posedlost tímto sportem mu přinesly nejen slávu a neuvěřitelný úspěch, ale také jej přivedly na temnou a trnitou cestu, která nakonec vedla k jeho legendárnímu návratu a vyvrcholila vítězstvím na Masters 2019. Tato dokumentární série obsahuje dosud nevídané záběry a exkluzivní rozhovory s lidmi, kteří Tigera Woodse znají nejlépe, včetně jeho bývalého asistenta a blízkého přítele Steva Williamse, golfové legendy sira Nicka Falda, Tigerovy první opravdové lásky Diny Parrové a v neposlední řadě také Rachel Uchitelové, ženy, jež se ocitla ve víru sexuálního skandálu, který navždy změnil Tigerův svět. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh Tigera Woodsa je presne tým zo žánru „raz si hore, raz si dole“. Hráč, ktorý dokázal historicky toho najviac, ktorý prekonával aj bolesť a zlomeniny, aby mohol hrať, no reputáciu si paradoxne poškodil osobným životom. A pritom keď vidíte tie výpovede, tie jeho milenky boli na jedno kopyto a všetky majú plastiky, nafúknuté pery, samá umelina, no proste štýl konkubína Borisa Kollára. Všetko šerednejšie než žena, čo mal doma. Každopádne hnusnejšie ako jeho nevery je tá mediálna publicita a posmešky, médiá sú na grc. Inak ide o bezchybný dokument. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sportovní kariéru Tigera jsem sledoval od jeho vstupu mezi profesionály na každém turnaji. I když jsem nikdy nebyl jeho skalní fanoušek, musel jsem vždycky obdivovat dlouholetou stabilitu jeho špičkové hry. Tenhle dokument mi otevřel pohled na jeho kariéru z méně známé strany, a dokud nebude ochoten na nějakém dokumentu spolupracovat sám Tiger, jeho manželka a maminka, nepůjde to asi udělat lépe. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tři hodiny utečou jako voda a ani na moment to nenudí. Ostatně těch vzestupů, pádů a komplikovaných rodinných vztahů je v kariéře i osobním životě Woodse pěkná řádka. Dokonce i obrácený koncept, kdy to je o Tigerovi člověku a až v druhé řadě jen tak mimochodem i o Tigerovi golfistovi, nevadí. Problém je, že se to plně soustřeďuje na Tigerovy pohnutky, emoce a jejich (ne)prožívání, přičemž o tom nevypráví Tiger či jeho nejbližší (jediná výjimka je ex-caddie, který byl po jeho boku většinu kariéry), ale lidé jako "první vážná známost, kámoš taťky z práce, rodinný přítel, kamarádka Tigera", což samo o sobě je příliš z druhé ruky. To že se navíc vůbec nespecifikuje, jak blízká kamarádka to byla/je a zda to je "nějaká +1 někoho na kalbě, kde se Tiger také ocitnul" či jeho nejbližší přítelkyně se kterou řeší vše, je nemalý problém také. Musíte vzít jako bernou minci, že údajný rodinný přítel tu má vhled do rodiny Woodsových, o kterém by si mohl nechat zdát leckterý stálý člen té domácnosti. V tomto to hraničí až s bulvárem. Vypulírovaným, strhujícím, informativním a zajímavým zdaleka nejen pro fanoušky golfu, ale přeci jen bulvárem. V neposlední řadě je to na rekapitulující dokument příliš brzo, jak ostatně dokazuje poslední havárie z počátku roku 2021. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedený dokument,který sice Tigera - sportovce a jeho kariéru a úspěchy jen lehce lízne,ale za to velmi slušně ukáže Tigera - člověka.V tomhle případě člověka,který udělal nejednu chybu,stejně jako každý jiný,jen s tím rozdílem,že v případě obyčejného člověka ty chyby nebudou pod drobnohledem a moralizováním poloviny světa.Oceňuji,že dokument nesvádí k tomu Woodse litovat,nebo naopak zatracovat a přináší i na relativně malém prostoru celkem komplexní pohled a jediné závěry ke kterým jsem dospěl jsou,že bulvár je zlo,pokrytectví vládne světu a Woodsovi chyby jsou čistě jeho o omlouvat se může tak maximálně svojí nyní už bývalé ženě a dětem.Nikomu jinému.Vlastně jediné čím mi trochu naštval bylo to,že se vůči některým svým přátelům (např.bývalý caddy) zachoval trochu jako zmrd - ale je také možné,že tu nebylo řečeno úplně vše...80% ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Golf mě nebaví, nesleduji jej, nic mi to neříká a nikdy ani nebude, neznám vlastně ani pořádně pravidla a všechny ty pojmy, stejně tak jako neznám vůbec Tigera Woodse. Jen zběžně z doslechu, že je to snad nejlepší hráč v historii tohoto sportu, kterého jsem možná třikrát viděl někde v TV. O to víc jsem překvapen, jakým způsobem na mě celé zpracování udělalo dojem. Od velmi útlého věku k velkému profesionálovi, špičce ve svém oboru, až po samotný pád a opětovný comeback. Tím vším nás tento dokument provede. Zjistíme, jak moc velký vliv měl na Tigera jeho otec nebo vyslechneme zpověď jeho první lásky a blízkých přátel. Snímek bude věnovat i pozornost rasismu v odvětví tohoto sportu a jak se s ním Woods musel jako mladý amatér vypořádat. No a nakonec dostane prostor i to nejpeprnější téma kdy nahlédneme na golfistovu nejtemnější stránku jeho osobnosti. Naprosto skvělé zpracování a poutavé svědectví, které dokáže člověka zaujmout i když je tímto sportem nepolíbený. ()

yxaj 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal něco jiného, víc o sportu, víc o jeho úspěších, záběry z těch nejlepších úderů, že kterých leze mráz po zádech. Ale ano, i takhle je to super. Pohled na sportovce, ale především na člověka. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělaný dokument a to říkám především jako člověk milující golf celým svým srdcem i myslí. Jeho poslední automobilová havárie je rovněž s mnoha otazníky a nikdo neví jestli se po ní vůbec dá dohromady a jestli si vůbec ještě někdy zahraje alespoň rekreačně s vlastními dětmi... ()

Reklama

Reklama