Reklama

Reklama

Lockdown

  • Velká Británie Locked Down (více)
všechny plakáty
Trailer

Linda (Anne Hathawayová) a Paxton (Chiwetel Ejiofor), kteří se právě rozešli, se ocitli v nepříjemné situaci. Povinná karanténa v době londýnské epidemie koronaviru je nutí i nadále žít pod jednou střechou. Linda, úspěšná marketingová ředitelka, je kvůli novým pracovním povinnostem rozčarovaná z korporátního světa, a kreativec Paxton, který má za sebou kriminální minulost, zůstává bez práce. Zatímco se oba spolubydlící snaží o poklidné soužití, díky poezii a hektolitrům vína v sobě znovu probudí dávno vyhaslou touhu po životě. Nechají se zlákat jedinečnou nabídkou podílet se na riskantní loupeži šperků. Uhrančivá romantická komedie Lockdown sleduje Lindu a Paxtona, kteří se rozhodli vsadit vše na lukrativní příležitost, jež jim může navždy změnit život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Během karantény toho nejde moc dělat. Není to ani moc zajímavé, ono to vlastně není vůbec zajímavé. Koho proboha napadlo pak z této situace natočit film? Liman nemá talent, ani scénář, aby byla první polovina, odehrávající se v jednom domě, vůbec koukatelná. Anne Hathaway je sice stále krásná, ale uznejte, že to je opravdu málo. Film o vztahu a ponorce během karantény musí mít scénář, aby zabavil a přinesl něco zajímavého, tady ale není vůbec nic. K tomu to má ještě skoro 2 hodiny, a i když druhá hodina, když se vyleze z domu, je o trochu (ale fakt jen o kapánek) lepší, většinou jsem se jen nudil a moc nechápal co tihle dva vlastně řeší... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem nic a po bídném začátku sem si říkal jestli má vůbec cenu koukat dál,ale pak se Locked Down rozjede do zábavné (většinou) konverzačky,která ani zdaleka neodpovídá tak nízkým hodnocením.Chiwetel Ejiofor s Anne Hathaway mají mezi sebou slušnou chemii a neměl sem problém jim to všechno věřit a ani sem neměl problém s tím že by snad film měl nabádat k využití epidemie ve svůj prospěch.Tvůrci se tu evidentně snaží i o nějakou sociologickou/korporátní/konzumní kritiku,ale to jim nefunguje prakticky vůbec.Co mě ve finále opravdu mrzí je divně zbastlený konec,který mi prostě nedával smysl vzhledem k tomu co hlavní hrdinové plánovali a na čem se domluvili.Nebo mi snad někdo dokáže vysvětlit proč - spoiler - kradli diamant tak divně a nakonec spolu odjeli na motorce,ačkoliv Paxton do obchoďáku přijel dodávkou,kterou měl dělat převoz.To to nikomu nebylo divné a nepídil se po tom proč k převozu falešného diamantu nedošlo?Nebo mi jen něco uteklo?Za tohle bohužel musím hvězdu ubrat a je to škoda,protože jinak sem se bavil víc než na tři...60% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Místy to zvoní celkem blízko domova a pár humorných scén to naservíruje. Jen hlavní dvojice, která hledá ztracenou jiskru během lockdownu, tu luxusní stopáž nedokáže utáhnout. Na "dobový kousek" odehrávající se v průběhu pandemie, je to zatraceně promarněná šance. Nemohl jsem se ubránit pocitu, že by Steven Soderbergh tuhle kombinaci vztahovky a heistu zvládl o dvě třídy lépe. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vystihnuti deprimujici nalady koronaviroveho izolacniho bezcasi je v detailech velmi vystizne,takze dalsi generace divaku se mohou poucit.Potesi epizodni role Bena Stillera a Bena Kingsleyho. Krimi linka mi nebavila.Humor ujde,napr. falesny prukaz na jmeno Edgar Alan Poe,v nemz nikdo nezna tohoto basnika.S myslenkou tvurcu ,ze nas lockdow osvobodil a muzeme zacit znovu se jako Wuchanskou chripkou dosti postizeny nemohu ztotoznit.Zaver je romcomove predvidatelny. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dva renomovaní filmaři (přičemž ten jeden už bohužel ve stádiu senility) se spojí přes zoom a dohodnou se, že narychlo splácají film postavený na tom, proč spolu vůbec musí komunikovat online. Lockdown je opravdu podívaná, která jakoby vznikala rychle na koleni - chce být dobově výstižná a satirická, ale je divně afektovaná a nudná, chce být romantická a apelující, ale je studená jak psí čumák a místo povzbuzení do nelehké doby vlastně propaguje myšlenku, jak lze tuto dobu zneužít ve svůj prospěch. Pár slušných vtipů tam je (i když chudák Edgar Allan Poe) a Hathaway je čím dál hezčí, ale většinou jde o utahanou přehlídku zbytečných dialogů, které by z pusy nikdy žádný normální člověk nevypustil - a obávám se, že tohle o normálních lidech být mělo. Vůbec nechápu, proč do toho Liman šel - Knight píše blbosti už delší dobu a tuhle nejnovější by nemohl zachránit ani sebelepší režisér. Je to holt o koronaviru a to prostě letí.. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Kompletní natáčení probíhalo během pandemie COVID-19 pouze v rozmezí 18 dnů v Londýně a okolí. (Kuzmik)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama