Reklama

Reklama

Lockdown

  • Velká Británie Locked Down (více)
všechny plakáty
Trailer

Linda (Anne Hathawayová) a Paxton (Chiwetel Ejiofor), kteří se právě rozešli, se ocitli v nepříjemné situaci. Povinná karanténa v době londýnské epidemie koronaviru je nutí i nadále žít pod jednou střechou. Linda, úspěšná marketingová ředitelka, je kvůli novým pracovním povinnostem rozčarovaná z korporátního světa, a kreativec Paxton, který má za sebou kriminální minulost, zůstává bez práce. Zatímco se oba spolubydlící snaží o poklidné soužití, díky poezii a hektolitrům vína v sobě znovu probudí dávno vyhaslou touhu po životě. Nechají se zlákat jedinečnou nabídkou podílet se na riskantní loupeži šperků. Uhrančivá romantická komedie Lockdown sleduje Lindu a Paxtona, kteří se rozhodli vsadit vše na lukrativní příležitost, jež jim může navždy změnit život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

lamps 

všechny recenze uživatele

Dva renomovaní filmaři (přičemž ten jeden už bohužel ve stádiu senility) se spojí přes zoom a dohodnou se, že narychlo splácají film postavený na tom, proč spolu vůbec musí komunikovat online. Lockdown je opravdu podívaná, která jakoby vznikala rychle na koleni - chce být dobově výstižná a satirická, ale je divně afektovaná a nudná, chce být romantická a apelující, ale je studená jak psí čumák a místo povzbuzení do nelehké doby vlastně propaguje myšlenku, jak lze tuto dobu zneužít ve svůj prospěch. Pár slušných vtipů tam je (i když chudák Edgar Allan Poe) a Hathaway je čím dál hezčí, ale většinou jde o utahanou přehlídku zbytečných dialogů, které by z pusy nikdy žádný normální člověk nevypustil - a obávám se, že tohle o normálních lidech být mělo. Vůbec nechápu, proč do toho Liman šel - Knight píše blbosti už delší dobu a tuhle nejnovější by nemohl zachránit ani sebelepší režisér. Je to holt o koronaviru a to prostě letí.. 40% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne taká píčovina, jak celý lockdown. To je presne ten film, ktorý ti ukáže skutočnosť, ktorú žiješ, len je okolo neho hype, lebo bol natačaný v ťažkých podmienkach. Takéto film tú už ale sú a volajú sa drámy. Výpovedná hodnota rovnaká, ostriháš pri nich ovcu a nič ti nedajú, o nič neprídeš, len tu, pod kamery v najpopulárnejšom obchodnom dome, skúsiš čorknuť diamant a dúfať, že to bude v pohodičke. Ach zlatá prvá vlna. 1 z 5 ()

Reklama

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Nevěřil sem, že to může být tak špatný. A ono opravdu je. Vtipný je to dohromady asi minutu a půl, a to při dvouhodinové stopáži není moc. Nejvíc tomu ale podráží nohy ta loupež. Něco tak hloupého sem dlouho neviděl. Už jen způsob užití roušek - jednou si ji nasadí protože na chodbě je jeden člověk, ale pak když je tam lidí asi 20, už je to jedno. Při příchodu ochranka nemá nic a hlavní hrdinka nasazuje zběsile roušku, ale když za pár minut odchází, ochranka sice najednou roušky má, ale Hathaway se už neobtěžuje. No, strašnej blábol... Se divím že ani těm hercům to nebylo divný... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Reakce na současnou covidovou situaci je v pořádku a odloučený pár, který karanténní nařízení uvěznilo v jednom domě, je také dobrým základem. Nic nenamítám ani proti loupežnickému motivu. Jenže Liman to jednoduše zvoral. Párkrát jsem se sice zasmál, ale to je na dvě hodiny zatraceně málo. Ve zbylém čase všechny postavy jen jalově plkají a samotná krádež patří k těm nejzoufalejším, co jsem kdy viděl. Jediné, co se povedlo na jedničku, je obsazení. Anne Hathaway zraje jak víno a s přibývajícími lety je krásnější a krásnější a Ejiiofor je tady za velkého sympaťáka. Navíc jim to společně neskutečně klape, takže i když vesměs blábolí nesmysly, má z nich člověk fajn pocit. O to větší škoda je, jak to nakonec celé dopadlo. Těch 40 % je výhradně za ústřední dvojici. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja som sa bavil. Možno mi to evokuje realitu, s ktorou momentálne žijem tiež (v určitých aspektoch) a viem oboch hlavných hrdinov veľmi dobre pochopiť, alebo možno len preto, že tie konverzačky medzi Lindou a Paxtonom mali proste dobrú charizmu a vedeli ich predať. Herecky to aj Anne Hathaway aj Chiwetel Ejiofor zvládajú veľmi dobre. Myslím si, že film som vnímal viac okey dokým neprišiel ten moment, kde sa to všetko začalo zaujímavejšie vyvíjať. A pre mňa je to moment, keď Paxton uvidí Lindu fajčiť a začne mu vysvetľovať ako k tomu došlo. A hoci je k tomu potom niekoľkominútový monológ, tak to nejako zvláštne fungovalo. Anne do toho dala proste absolútne všetko. A keď má hrať túto postavu tak to berie vysoko seriózne. Je v tom skvelá. A je mi jasné, že lockdown vie veľmi rýchlo človeku liezť na mozog. Ako ľudia potrebujeme sociálny kontakt a potrebujeme, aby veci zase mohli fungovať tak ako sme boli zvyknutí. Lebo nás to môže vnútorne uväzniť a to už je len otázka, kedy z toho niekomu prepne. A čo sa týka toho finálneho plánu ukradnúť diamant, no úprimne poviem, že som bol po celú dobu na ich strane a chcel som, aby sa im to podarilo. Možno to mohlo byť menej dialógové a možno to nemuselo pôsobiť až tak lacno, ale na druhú stranu je to asi prvý film, ktorý ukazuje autentický rok 2020 tak, ako si ho budeme všetci veľmi dobre pamätať. A vedel ma svojimi dialógmi pobaviť. Takže mne to stačí na to, aby som povedal, som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Popri záverečných titukoch beží ešte scéna ako Paxton (Chiwetel Ejiofor) pečie chlieb, čo viackrát počas filmu spomínal. (a_hofferson)
  • Kompletní natáčení probíhalo během pandemie COVID-19 pouze v rozmezí 18 dnů v Londýně a okolí. (Kuzmik)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama