Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (217)

Ripley 

všechny recenze uživatele

40% zde je trapnost a pravděpodobně jde o "bojkot" rasistů a jiných ubožáků.Za mě je to fajn.Nenadchne,ale ani neurazí.Vizuál je moc pěkný a ano je zde mnoho digitálních triků(zvláštní,když jde o pohádku,kde je polovina děje pod vodou,že?).Bohužel co film malinko sráží je prkenný představitel prince,připomínající staršího Nevilla Longbottoma.Šplouchnu tomu silné tři hvězdy. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ariel je morská víla, ktorá ignoruje rady svojho otca kráľa a vďaka tomu sa stále aj so svojimi priateľmi dostane do šlamastiky. Najväčšou je záchrana ľudského princa pred utopením. Ten na ňu ale nedokáže zabudnúť a tak sa ich osudy musia znova prepliesť. Herecké obsadenie: Disney si s Halle Bailey odškrtol kolónku rasová diverzita čo je v rámci dnešnej doby v poriadku ale preboha, to nemáme ozaj krajšie herečky tmavej pleti? Veď Ariel bola nádherná a jediný pohľad na ňu stačil aby sa princ zamiloval. No nič pome k pozitívam čo je určite obsadenie Javiera Bardema, ten si to užíval. Aj keď po vynorení z vody vypadal ako bezďák tak jeho výkon bol mega. Prevedenie: Tak v prvom rade musím povedať, že sa mi nepáčila ani kreslená predloha ale deti ma donútili si pustiť túto filmovú. Celý príbeh je nuda a klišé. Pozitívom je krásny podmorský svet a extrémne vtipný Sebastian, ak by bol príbeh iba z jeho pohľadu dám plné hodnotenie. Mínusmi sú obsadenie (čierna kráľovná ktorá by v tom čase maximálne zbierala bavlnu), hudba (absolútne nechytľavá čo sa na disney vôbec nepodobá), zápletka (finálne prepichnutie chobotnice loďou bolo trápne). Pocity: Zostal som sklamaný, znudený a jediný kto sa mi staral o zábavu počas celého príbehu bol Sebastian s jeho kamošmi. Ak by tam oni neboli asi by som išiel do odpadu! Pridaná hodnota: Nechytľavá zhudobnená diseyovka bez príbehu a so zlým obsadením hlavnej hrdinky. 27% ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Ideologicky pojatá adaptace stejnojmenného příběhu dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena, ve které dochází k popírání všech myslitelných evolučních mechanismů a zákonitostí. Pigment melanin, který zabarvuje kůži, se evolučně vyvinul jako obrana proti ultrafialové složce slunečního záření. Kde k němu přišla mořská víla, jež se celý život skrývá pod vodní hladinou? Už samotné obsazení afroamerické herečky do role Ariel by tak postačovalo k udělení odpadu, jelikož tvůrci očividně upřednostnili šíření woke agendy před snahou o vystavení uvěřitelného fikčního světa. Jakožto znalec literární předlohy jsem si však povšiml i značně svévolného zacházení se zdrojovým materiálem, kdy Disney originální melancholicky laděnou a existenciálními motivy protkanou pohádku neskonale zinfantilnil a transformoval do obskurní obludnosti v čele s rapujícími racky. Andersen se musí obracet v hrobě. Odpad! ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dcera to chtěla vidět moc. Já rozhodně nejsem fanda muzikálů auž vůbec ne těchto cgi přepíčených disneyovek. Ale to nebyl hlavní důvod k mým naplněným obavám. Tím byl především Rob Marshall, kterej neumí natočit opravdu jedinej film, který by nějak, něčím, někým, alespoň trošku dýchal. Nuda k posrání. Děti mi prominou. Dvě hvězdy pouze za fakt, že asi existují větší sračky. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jinak velmi krásná herečka Halle Bailey představuje Ariel s přesvědčivou autentičností, zatímco Jonah Hauer-King jako Erik představuje něco jiného než typického macho prince. Odchod od tradičních představ o postavách vyzývá k zamyšlení nad stereotypy​​. Zkrácení o několik minut by tempu filmu určitě neuškodilo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Tento film obsahuje venovanie zosnulému Howardovi Ashmanovi, ktorý koprodukoval a je spoluautorom piesní z pôvodného animovaného filmu. Do scenára filmu prispel aj niektorými kľúčovými scénami, vrátane Sebastianovho rozhodnutia pomôcť Ariel získať princovo srdce. Toto je po Kráske a zviera (1991) druhý film od Disneyho, ktorý je venovaný Ashmanovi. (Arsenal83)
  • V auguste 2018 bola údajne hlavná rola ponúknutá Zendayi, ale nakoniec ona sama povedala, že to boli len také "fámy". (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama