Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

kajas 

všechny recenze uživatele

Děj nastíněný v synopsi zní docela originálně, je doplněn chytlavou úvodní písničkou (představením celé rodiny), všechno ve filmu je přesně tak krásně barevné jako plakáty, ale co je to platné, když si druhý den nepamatujete jedinou zajímavou scénu. Encanto je rozhodně příjemná podívaná na jedno podívání, ale je možné, že děti se u ní budou trochu nudit (téměř dvouhodinová stopáž nemá žádné opodstatnění). Disney studio loni představilo také film Raya a drak, který mě pobavil (a dojal) mnohem víc. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se povede přenést tak úžasný animovaný příběh na plátno. Tím chci říct, že sice existují stovky, tisíce animovaných filmů, ale dost možná jen Encanto se mnou emočně silně pohnul na tolik, že mě samotný závěr příběhu doslova dohnal k slzám. Smutný, dramatický, ale přesto nádherně zpracovaný příběh o kolumbijské rodince v níž každý ovládá jednu vzácnou schopnost, kromě Mirabel, která každý den bojuje jako černá ovce s ostatními o své místo v rodině. Jaké překvapení, že se nakonec vše obrátí k dobrému. Za mě Disney opět dokázal vyčarovat kouzelný, emocemi nabitý, rodinný film, na který se rádi podívají rodiče se svými špunty. A nejen rodiče a děti. „Gift or no Gift, I'm just as special as the rest of my family.“ ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Encanto není nic jiného než další animovaný film z dílny Walta Disneyho, který není ničím výjimečný. Na krásnou animaci jsem si už zvyknul a příběh toho ani tak moc nenabízí. Celková zápletka mi nepřišla nikterak originální, ale najdeme tady pár silných momentů. Například minulost babičky mě dostala ze všeho nejvíce. Chápu, že je už hrozně těžké přijít s něčím originálním, hlubokým a jedinečným, jako tomu bylo třeba u Rayi a Drak. Takže moje hodnocení je velmi shovívavé. Je to zábavné, rychle to ubíhá a člověk se párkrát i zasměje. Ale Encanto by strčilo spoustu filmů od Pixaru v pohodě do kapsy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Originálne, nápadité, principiálne, vkusné a vtipné. Po dlhej dobe animák, ktorý dokázal prekvapiť svojim námetom a kompozíciou. Už len samotné prostredie kolumbijského vidieku, v ktorej žije čarovná rodinka, je výborným základom. Príbeh mal kvalitnú zápletku aj tempo, postavy boli zaujímavé, a dej mal v sebe okrem drámy aj množstvo vtipných okamihov. Veľkým plusom boli aj vcelku chytľavé pesničky v latino rytmoch (najmä We dont talk about Bruno stálo za to). Jedinou slabinou celého Encanta bol záver, ktorý mi prišiel taký v štýle "no čo už, musíme to nejako rýchlo ukončiť". Škoda toho, ale inak veľmi dobré. 4* ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jihoamerická přesněji kolumbijská Disneyovka, která je živá, pestrá, barevná a navíc rodinná. Děj je na počátku 20. století po občanské Dvou tisíc denní válce. Český dabing je výborný a sympatický. Rodina Madrigalových je sympatická také, včetně hlavní hrdinky Mirabel. Vcelku příjemná rodinná návštěva. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu Encanto pochází ze španělštiny a znamená kouzlo, čáry, okouzlení, ale i půvab. (Stanislaus)
  • V závěrečné písni filmu „All of You“ Bruno zpívá: „Let it in, let it out, let it rain, let it snow, let it go,“ což je narážka na píseň „Let It Go“ z filmu Ledové království (2013), ze které je pod veršem slyšet i melodická linka hraná na klavír. (Antrey)
  • Během toho, co zpívá Dolores písničku „We don't talk about Bruno“, si můžeme všimnout, jak v pozadí Bruno prochází na balkoně. (KCM)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama