Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pecker je teenager žijící v americkém městečku Hampden. Pracuje v ospalém bistru a společně se svým šéfem nabízí hamburgery nevalného vzhledu a chuti. Jeho největším koníčkem je jeho fotoaparát a touha stát se fotografem. Fotí vše, co kde vidí připálené hamburgery, kamaráda, jak krade v obchodě, tajnou striptérskou show, obscénní akce v gay klubu a také mnoho dalších více či méně bizardních situací. Jeho fotky jsou skvělé a osud tomu chce, že se Pecker setká s člověkem pracujícím pro slavnou agenturu. Věci mají rychlý spád a on se přes noc stává hvězdou (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (16)

Radko 

všechny recenze uživatele

Turbulentné komédie Johna Watersa od prvého zoznámenia s ním tvorili objekt môjho prvoradého záujmu. Ide o filmárčinu ktorá mi učarovala ako dejom, hercami, tak myšlienkovým nábojom a záujmom o nepríliš preferované oblasti života bežných obyvateľov strednej triedy, ktoré by najradšej zamietli pod hrubý koberec (rôzne úchylky, obsesie, konzumné správanie a pod. ), tak prvotriednym mne osobne veľmi blízkym humorom a vyznením. Tentoraz pojednáva o chlapcovi z mesta, ktorý svojím originálnym videním sveta cez hľadáčik fotoaparátu zaujme znudenú umeleckú elitu New Yorku, presýtenú post post modernou. Príjima preto akýkoľvek nový podnet vo svete umenia nech by bol akokoľvek bizarný - o tom svedčí najmä nový "bombastický umelecký objav" manažérky vyhľadávajúcej nové talenty v závere (slepý fotograf !!!) a o vyrovnaní sa človeka s náhlou slávou). Stále však ide o vynikajúcu zábavu. Kto chce spoznať americkú spoločnosť, nech zabudne na sračky typu Ken Park a pozrie si akúkoľvek komédiu - iný štýl filmu Waters nikdy nenatočil - od tohoto pápeža dobrého zlého vkusu. Poznámka k oficiálnemu textu distribútora - dej sa neodohráva v mestečku s názvom Hampden ale v štvrti Baltimoru s týmto názvom (ide o podobnú chybu ako by niekto napísal, že žije v stredočeskom mestečku Kobylisy). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pecker je zvláštní film. Mladík s obsesí vše fotografovat není zrovna námět, který by sloužil na celovečerní film. Hrozí totiž nuda. A ono to opravdu i místy nudně plyne. John Waters je celkem kontroverzní režisér, který se s oblibou věnuje nejrůznějším lidským obsesím, ale nemít po ruce Furlonga, kdo ví jestli by to dopadlo na snesitelný průměr. Průměrné to je, navíc se tady režisér dost krotil oproti jiným svým filmům, ale stejně nevím co přesně chtěl svým filmem sdělit. Nic mě nenapadá. Jak jsem psal v úvodu dost zvláštní film. 60% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

New York is never like this! Vítejte opět v Baltimoru. Od Waterse jsem viděl vše od Mnohočetných maniaků po Peckera a tahle satirická komedie je naprosto geniální. Po prvním shlédnutí jsem si film musel pustit znovu a zařadil jsem ho mezi mé TOP filmy ever. Rozhodně to pro mě je nejlepší film, který zatím Waters natočil. Způsobem, jakým to umí jen Waters, si bere na paškál maloměšťáky i pokrytecký svět velkého umění, slávy a hromad zelených papírků, který vám a všem ve vašem okolí dokáže velmi rychle zničit život. Scénář je mnohovrstvá lahůdka pro znalce, plná divokých dějových zvratů. Neskutečný výkon tu podává Peckerova přítelkyně Shelley (slavná Christina Ricci) a naprosto neznámá Lauren Hulsey jako sestřička Little Chrissy, rozmazlená hysterická holčička závislá na sladkostech, později papající Ritalin. Nechápu, proč jednou za 10 let hraje v neznámých věcech, když tady předvedla výkon hodný bohů. Don't become an asshole, Pecker. I beg of you, do not become an asshole. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Waters je prostě génius-Na první pohled se to tváří jako bláznivá trešoidní komedie(a taky jí je) ale hned na ten druhý vyskakuje na povrch navíc až překvapivé množství myšlenkových linek, drobných poučení a jiých chytrých srandiček. Takhle to umí (nebo uměl?)namixovat fakt asi jen on. Je to střízlivější než HCčka s Divine, ale ujetých charakterů a divného chování si užijete i tak dost...Dávám 5 převlečených za 4 :D ()

Davered 

všechny recenze uživatele

PECKER zabavnym zpusobem ironizuje mytus americkeho snu a zaroven si bere na paskal jak pokrytectvi sveta moderniho umeni, tak tridni rozdily hluboce zakorenene v americke spolecnosti. V nekterych jednotlivostech ale pusobi trochu nepresvedcive (napriklad zasazeni deje do Baltimoru misto treba stredozapadu nebo jihu USA) a celkove mene nadcasove a ponekud okrajove ve srovani s Watersovymi vrcholnymi filmy. Slabsi 4* ()

aluna 

všechny recenze uživatele

No to teda byla zvolovost! Od Waterse jsem viděla akorát Cry baby, což je řachlost pořádnýho kalibru a zároveň docela slušná ulítlá zábava. Tohle je, ač se film nese v o trochu víc melancholičtějším rytmu, místy praštěný podobně (holčička na ritalinu šnupající kuličky hrášku) a je to úplně stejně schválně naivní. Dá docela práci se moc nepozastavovat nad dějem, ale když se přeprogramujete do módu "NAČ (neřeš a čum)", pak je to šílenej, leč milej film s pradlenkou Ricci, byznyswoman Lili Taylor a terminátorkem, co se dívá na svět výhradně skrz umělou čočku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Roztomile trhlá komedie o baltimorských lidičkách. 1) V Baltimore jsem nebyl a netuším, zdali jsou tam všichni takoví, jak je zobrazuje film, ale přes jejich výstřednosti jsou to především lidé se srdcem. Z filmu sálá pohoda a dobrá nálada a to se počítá. 2) 21letý Edward Furlong, hlavní důvod, proč jsem se na film díval, už ztratil svůj divošský půvab, který měl v Americkém srdci, ale na kvalitě snímku to nijak neubralo. 3) Ze spousty milých crazy nápadů mě zvlášť zaujal slepý fotograf, místní gay bar a samozřejmě zobavý pecker (viz slovník). Asi jenom ve filmech Johna Waterse vám prodavačka v obchodě řekne: Now give me the camera and unzip your pants and show me your hardware. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Kto videl jeden film J. Watersa, videl vsetky. Netreba sa rozpisovat, Pecker nieje tak prepraovany ako Hairspray ci Cry baby. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film bravúrne skresľuje pretvárky newyorského umeleckého sveta, kultúry a pri tomto procese využíva skutočných ľudí z tohto sveta. 6/10 ()

Kmyn 

všechny recenze uživatele

Hrdinovi to fotí jako po másle, jenže se nedokáže vyrovnat s lehce nabytou publicitou. To Ch.Ricci si buduje postavení v prádelně zkušeně. Soundtrack je super. ()

Vandislav 

všechny recenze uživatele

Epicky pribeh o slave a horkosti, kterou s sebou prinasi. Prvnich patnact minut je to docela sranda, to kdyz Pecker fotografuje ruzne blbosti, pak uz to jde jen s kopce. ()

Reklama

Reklama