Reklama

Reklama

Hledám Dunaj

(TV film)
  • Slovensko Hľadám Dunaj

Obsahy(1)

Poetický dokument slovenského filmaře B. Molnára představuje nejzajímavější úseky největší slovenské řeky a přilehlé Podunajské nížiny. S pokorou a trpělivostí k zachycení přírody klade i základní enviromentální otázky o její budoucnosti... Citlivý filmař a ochránce přírody Braňo Molnár navazuje na předchozí snímek Žijem Dunajom. Opět se neslyšně prochází po štěrkové pláži a naslouchá zvukům vody, která si pohrává s drobnými kamínky. Objevuje čarovná zákoutí ramen řeky a okolních lesů. Snaží se intenzivně pochopit zdejší přírodu se svými specifikami a tam, kde doznala újmy od lidí, věří v její schopnosti znovuzrození. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Luzni lesy a neregulovane reky miluju a zde jsem mel pocit, ze jsem nasel spriznenou dusi. "V prirode mam najednou smysly ostrejsi, lepe slysim, vidim, citim" rika autor. Lide se cito oblasti snazili ekononicky vyuzit,ale vzdy je vyhnala povoden. Ale budovana dalnice je brutalita. ()

Reklama

petisek 

všechny recenze uživatele

Z filmu cítiť úprimnú lásku jeho autora, k rieke Dunaj. Krásne zábery a silné posolstvo o potrebe si tento prírodný skvost viac chrániť. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama