Reklama

Reklama

Crack: Kokain, korupce a konspirace

  • USA Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během hospodářské krize se objeví levná a silná droga, a to ve společnosti vyvolá paniku a rozhořčení umocněné rasismem. Detailní pohled na historii cracku v 80. letech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Vikta odpad!

všechny recenze uživatele

Tvl, to byl zase jednou SJW hnůj... Měl jsem toho na jazyku spoustu, ale omezím se na suché srovnání uspořádání ostrova Hispaniola. Dominikánská republika získala nezávislost na Haiti v roce 1844. Žije zde 15,8% Afro-Dominikánců a HDP na hlavu je 17 748 USD (81. na světě). Haiti získalo nezávislost na Francii v roce 1804. Žije zde 95% Afro-Haiťanů a HDP na hlavu je 1 866 USD (170. na světě). Toš tak... ()

Gigulina 

všechny recenze uživatele

Skvely dokument o drogové crack éře v USA. Jen ke konci nechapu jak nekteri byvali fetaci zde ze sebe delaji chudaky, ze potrebovali pomoct lecbou, kterou jim nikdo nenabidl, misto toho je zatkli.. nektere i 6x. No ono se to lehko rekne, z osobni zkusenosti vim, ze i kdyz lecbu nabidnete, vetsina o to nestoji a bohuzel nejcasteji lide prestanou fakt az v kriminale (tam se sice take da neco sehnat, ale ne v takove mire), prz odtud se tezko zdrha, kdezto z lecby podepisou reverz a jdou.. Takze proste timto zaverem chteli zrejme vyvolat soucit a emoce, ale u me se jim to moc nepovedlo. Jinak ale zajimave celkove z ruznych uhlu pohledu. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Místo objektivního dokumentu o historii jedné z nejpopulárnějších drog ve Spojených státech dostaneme jen další agitku o mizerných podmínkách v černošské komunitě, jak jsou všichni jen obětí systému, rasistické policie a neustálého tlaku okolí. Nepopírám, že se z dokumentu člověk nedozví zajímavosti ohledně této hojně používané droze, nicméně vše je tak nějak podřízeno neustálým zdůrazňováním rasismu a obviňováním všech a všeho. Což samozřejmě celý dokument neuvěřitelně sráží a dělá z něj bohužel jen další produkt doby a zcela jednostrannou a těžce zaujatou záležitost, u které je nad slunce jasné, pro jakou cílovou skupinu je určena. 1/10. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

dozvedeli sme sa vela o tom ako v 80. a v polke 90. rokov nici drogova mizeria americku prevazne afroamericku spolocnost. Meno pre drogu je vymysleli Crack a vsetko sa toci okolo historie Cracku. Chyba mi tu pohlad na dalsi vyvoj, historia bielych a hispancov v drogovom biznise. Co nahradilo Crack, ako sa vyvija dalej boj s drogami v USA? skoda premarnenej prilezitosti na sirsiu osvetu a nacrt riesenia. Kritizovat dokaze kazdy, ale hladat cestu von, to uz nie je take jednoduche. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký dokument o té pověstné epidemii drog ve Státech. A to si myslí , že by tam přeci chtěl žít každý i když večer nemůžete vycházet ven. Dokument je vizuálně atraktivní , klipovitě sestříhaný, oživen animacemi a poměrně povrchní. Užívání drog má 4 fáze a v poslední již jen drogu bere k dosažení normálu, jinak máte třesy, bolesti a deprese. Případně dojde k předávkování. Dokument Nelsona se snaží vyvracet rasové stereotypy a ukazuje, že řešení , které americké vlády (např. Clinton - navýšení počtu policistů a jejich lepší vyzbrojení) ) používali neúčinná řešení. Dokument je hodně kontroverzní a emoční. Někdy na úkor racionálních faktů. Je také dost povrchní a nemá čas se ponořovat do hloubky popisovaných témat. Pro americké politiky problém spočívat v problému černošských komunit. Přitom už za prezidenta Reagana vzrostla chudoba a nezaměstnanost a počet velmi bohatých. A za jeho vlády se objevila levná varianta drahého Kokainu "crack", který je zároveň návykovější. V dokumentu je řečeno, že boj proti drogám stál zatím bilion dolarů a dva miliony uvězněných občanů. Zmiňuje se o známé kauze , kdy CIA dovážela zbraně Nikaragujským povstalcům a zpět drogy. vyráběné dokumenty typické, formální oživení se omezují na jednoduchou animaci, zde názorně vysvětlující chemické složení kokainu, nebo stylové situování jednoho z hovořících novinářů do velké prázdné haly. Jinak autor jen chronologicky vrší krátké záběry mluvících hlav a dobové zpravodajství. Rychlému spádu napomáhají střihové sekvence, podkreslené popovými písněmi ze sledované éry. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama