Reklama

Reklama

The Minimalists: Méně je teď a tady

  • USA The Minimalists: Less Is Now
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlouholetí přátelé Joshua Fields Millburn a Ryan Nicodemus udělali z minimalismu celosvětové hnutí a ukážou vám, jak se i s málem dá žít mnohem líp. (Netflix)

Recenze (23)

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Nič moc, podľa názvu som očakával viac. Pre materialistických Američanov možno šokujúce, pre mňa ako človeka, ktorý oblečenie nakupuje raz ročne, keď ho frajerka prinúti, nič moc. Oproti osobám v dokumente žijem o dosť minimalistickejšie a dokument o mne nespravili. Čakal som, že tam budú nejaké konkrétnejšie návody, "lifehacky", ale žiaľ... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Jadna hviezda za názov a myšlienkový smer. Inak celý dokument neobsahuje jedinú úprimnú vetu: je to ako zo zlej produktovej konferencie podľa korporátneho scenára. Doprajte si moment kvalitného minimalizmu, a prečítajte si tematickú knižku, a tomuto kusu sa vyhnite oblukom. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto určite nie je minimalizmus, inak by títo chlapíci nechodili do miliónovej telky rozprávať o svojich zbohatlíckych stratách. Keď chcete minimalistov, choďte točiť do rovníkovej Afriky. Tam sú takí minimalisti, že niektorí si to chudáci ani neuvedomujú v bolestiach od hladu či túžbe po vode. No a také rady, že nepotrebujem hodinky ani auto už viem, ale hlavne nepotrebuješ Netflix kamarát, tak čo sa tam otŕčaš a ešte si necháš zaplatiť? ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Tohle je znama vec.. Je usmevne jak mluvi o reklamach a korporacich co je vyuzivaji,a ve finale koukame na netflix,kterej mi poslal mail,info na IG i na FB ze je tento porad k dispozici..asi by Netflix nebyl nadseny kdyz byjedna z veci co clovek nepotrebuje k zivotu bylo zruseni predplatneho😂 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Rád bych tomu dal těch hvězdiček víc, ale musím se nutit i do té třetí. Ta myšlenka se mi líbí, ale nelíbilo se mi pojetí- že o prostém způsobu života mluví borci z auta, který navíc působilo zánovně, takže planetu zaneřádili další věcí, kterých jsou k mání milióny, že opravdu mluvili, jak píše TeeAge, jako typičtí korporátní motivátoři, že se jejich vědomě zařízené domovy v ničem nelišily od těch, které považuji za běžné, že se v krabicích s nepotřebnými věcmi objevily i zařizovací předměty, bez kterých já osobně nedám ani ránu (reprák například), že se schůzky minimalistů odehrávají v Subwayi… Nejvíc mě ale hnětly ty jímavý osobní příběhy o maminkách alkoholičkách a násilnických tatíncích- nepochopil jsem souvislost..? Nestačilo by říct, že vyrůstali v nedostatku, a proto měli tendenci hromadit? Líbilo by se mi, kdyby se tahle filozofie ujala a rozšířila, tenhle iniciační film ovšem mohl a měl vypadat jinak. P.S.: Už asi vím, co mi na tom nesedělo. V tom filmu snad ani jednou nezaznělo slovo ekologie. Ti kluci se zaměřili na boj s bezhlavým konzumem, ty jejich aktivity jsou jednorozměrný. Jinak bych si tipnul, že jejich další film bude o fitness, jenom na neustálým třídění krámů jejich vyrovnaná psychika nestojí a bylo to znát. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si na Wikipedii charakteristiku minimalismu v několika řádcích a dozvíte se toho béhem dvou mindut zhruba stejně, jako tady během jedné hodiny psychického týrání plného nadšených ksichtů a sebestředných příběhů dvou “mnichů”, jež prodali svá Ferrari a potřebují to sdělit celému světu. Jejich přednes plný tělesné gestikulace působí jak konkurz na pracovní pozici u Apple. Raději tu hodinku věnujte protřízení svého šatníku! ()

Kuzmik odpad!

všechny recenze uživatele

Jen snůška arogantních a povrchních žvástů, o kterých si je snad každý přičetný člověk vědom. Jejich katastrofický minulý život je sice k politování hodný, ale na bázi dokumentu o minimalismu o necelé hodinové délce je 20ti minutová pasáž přeci jen trochu moc. ()

Andrew94 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, zda by tento přefilozofovaný pseudodokument měli vidět ti, kteří o minimalismu doteď neslyšeli nebo neviděli jiný, zdařilejší, dokument. Sám tento typ dokumentu, plný jen motivačních frází, filozofování a dojemných osobních příběhů nemám moc rád, protože vesměs nepřinese žádné praktické rady, které nám pomohou něco opravdu změnit. Za o něco lepší se dá (rovněž na Netflixu) považovat praktický pořad Tidiyng Up with Marie Kondo, nebo z roku 2016 Minimalism: A Documentary About the Important Things, kde ostatně vystupovali i dva hlavní aktéři tohoto veledíla, kterým očividně bylo líto, že se jim před 5 lety nevěnoval celý dokument a letos tak měli možnost (pro mě tedy již po druhé) až hrozivě přehrávaně, přemotivovaně a mesiášsky odvyprávět své příběhy, doplňené o jejich zinscenování ve vytvořených kulisách domu, pár motivačních nadpisů a spoustu neverbálních gest. Celkem těm dvoum “hercům“ věřím, že si dřív vydělávali jako prodejci, protože z jejich nepřirozeného stylu vyprávění to jde opravdu poznat. ()

LindaVa 

všechny recenze uživatele

Bohužel, jako mininalistce se mi to moc nelíbilo. Čekala jsem na to asi moc horlivě, protože zklamání je to celkem velké. Je to spíš dokument o docela obyčejném životě těch dvou divnoštramáků než nějaký pohled do světa minimalismu jako takového. Doufala jsem, že konečně vznikne inspirativní dokument, abych já už nemusela lidem kolem vysvětlovat, co to ten minimalismus je. Po shlédnutí tohoto "dokumentu" bych ale sama nevěděla, která bije... Tři hvězdy dávám jednoduše za otevření tématu a za pokus o jeho popularizaci. ()

Veber 

všechny recenze uživatele

Nic moc nového, příliš americké. Nicméně možná pořad, který měli vidět mí rodiče před letošními Vánoci. Pak bychom třeba nedostali tolik věcí, které nepotřebujeme...:-) ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Myšlenka minimalismu není vůbec špatná sám mám doma tisíce krámu, které nemají svůj užitek. A rád bych se jich všech zbavil jelikož je to skutečně zbytečné skladovat si krámy. A tenhle dokument mi připomněl, že se toho vlastně chci všeho zbavit, ale to je asi tak jediné. Upřímně mě to nepřišlo ani jako dokument spíš jen jako reklama na společnost hlavních dvou protagonistů. Převážně se tam řeší jejich příběhy a způsoby a také to jak je dokáží vyřešit i vám. Samozřejmě jsou tam i krátké příběhy ostatních lidí, ale jsou silně zastíněné. Zkrátka nepřišlo mi to jako dobrý seriál, spíš takový úvod do přednášek, jenž ti dva mají po celé usa. ()

Rock4ever odpad!

všechny recenze uživatele

Snůška otřepaných frází a floskulí prezentovaná v typicky americkém "hluboce" psychoanalytickém stylu. Dva týpci nám prázdnými pohledy upřenými na čtecí zařízení srdceryvně a s náležitým patosem sdělují, že auto, hodinky a oblek pořízené kreditkou vám štěstí nepřinesou. Thank you, Mr. Obvious! Doprovázeno podobně patetickými svědectvími dalších prohlédnuvších Američanů. Minimálně od dob Marie Kondo a Fab Five už všichni víme, že nemalá část národa, jenž kdysi dopravil člověka na Měsíc, jsou patologičtí hoardeři, kteří ztratili kontrolu nad svým životem. Padesát minut ztraceného času mi nikdo nevrátí (poslední tři minuty obsahují pár užitečných tipů, kvůli nimž ovšem nestojí za to protrpět tu šílenou křeč). O absolutním pozerství svědčí např. "minimalistická" knihovna ve 42:50, ve které jsou všechny knihy v bílém přebalu. Pokud není kulisou, která pouze zabírá místo beze smyslu (sic!) a "dobře" vypadá, pak by mě zajímalo, jak v ní The Minimalists hledají knihy. ()

Reklama

Reklama