Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Parta náctiletých se na čarodějné internátní škole Alfea odhodlaně učí ovládat svoje kouzelné schopnosti, držet krok se soupeři a neztrácet hlavu kvůli lásce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že v době, kdy mi bylo asi 8 let jsem animovaný seriál Winx milovala. Jenže od té doby uplynulo už hodně vody ale i přesto si myslím, že bych snad i ten animovaný seriál (i když si ho už téměř nepamatuju) měla ráda asi víc. Klady: Tvůrci stáli před trochu obtížným úkolem, a to dostat z animované pohádky pro děti tak do 10 let seriál, který by nalákal zejména náctileté +. No dejme tomu, když to vezmu kolem a kolem, jakž takž se to i možná povedlo. Tenhle seriál je rozhodně o dost temnější, drsnější a krvavější. Postavy se více méně nechovají jako parta panenek Barbie a naštěstí ani tak úplně nevypadají ale to je tak celé. Z čeho jsem byla nadšená, a to si hvězdu zaslouží jsou lokace. Ať už samotná akademie víl, její okolí apod. všechno vypadá naprosto perfektně. No ale teď jako obvykle přichází na řadu ta mnohem horší část. a to jsou… Zápory: Začnu asi tím, co mě štvalo ze všeho nejvíc, a to je naprosto nesympatická hlavní postava Bloom. Kdybych sem měla napsat vše, co mi na ní vadilo, byla bych tu hodně dlouho. Jednoduše je to prostě hysterická blbka, která naprosto postrádá logické uvažování a každou chvíli máte nutkání ji jednu fláknout. Stejně tak jako prakticky celému zbylému osazenstvu seriálu. Z tolika postav mě dokázala zaujmout snad jen jedna. Já vím bohužel už jsem o malinko starší, než je cílová skupinka tvůrců, ale proboha to je tak těžké najít alespoň pár sympatických postav? Jednotlivé postavy nejenže se chovají jako malí frackové, z nichž jsem měla celý seriál nervy, ale vzhledem k různým situacím v jednotlivých dílech se většinu času chovají naprosto iracionálně a prostě jako banda kreténů. Škola jako taková mě dost nadchla ale to, co se v ní děje? Naprostá katastrofa. Párkrát za sérii nahlédneme do nějaké té "výuky", kterou vedou všeho všudy tři učitelé. Myslela jsem, že bude využit potenciál školy víl a ne, že jediná kouzelná věc, co se celý seriál bude dít je čarování nad hrncem. Ostatní obstarají magické telefony a počítače. Jako proč?! Jinak jsem měla celou dobu pocit, že se koukám na nějaký vílí tábor nebo co… Chlast, drogy, kouření, úchylný videa – to vše je potřeba aby se seriál "postaršil"? Já tedy nevím ale mě z toho bylo fakt smutno. Hlavní postava neustále lítá po škole, opilá ječí na učitelku a vůbec jak jsem říkala celá parta se tu chová jako banda namyšlených smradů, co si beztrestně můžou ječet na koho chtějí a v klidu si na škole dělat co chtějí. No smutná představa vílí školy fakt.  Místo aby tvůrci sázeli na to, že točí fantasy seriál o vílách vsadili na nějakou tragickou teen verzi ani nevím čeho… Upřímně byla jsem na seriál docela zvědavá ale ouha. No buď už jsem asi moc stará anebo nevím.   Hodnocení: (slabší 2*) za skvěle vypadající akademii a efekty ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Nie je úplne jasné, prečo sledovať tento seriál a radšej si nepustiť animovaný originál. Viac-menej schematické, nenápadne plniace klauzuly, s podlízaním o teenagerskej erotike, ktorá vôbec nebola potrebná. Jediné pozitíva sú: prekvapivý fatalistický záver, ktorý pôsobí v podobných žánrovkách ako svieži závan (aj keď, ktovie, aký dopad bude mať v pokračovaní) a moje (znovu)objavenie hudobnej skupiny London Grammar skrz použitie ich pesničky.⚪ ()

Reklama

babuška 

všechny recenze uživatele

mladý maj dneska výběr z obrovského množství fantasy i jiných žánrů, seriálů nebo filmů, neřikám, že to za nás bylo špatný, ale jenom magoři, koukali na bevhils, pobřeblitku a jiný sračky, jooo byl startrek a pár dalších dobrejch kousků, jediný co mi vadí je ta malá míra fantazie tvůrců, tenhhle séroš je toho důkazem, tady se čerpalo z HP a to silně, za každou cenu neprozradit jinej svět, spálený vypadaj jak mozkomoři, hodní i zlí, tady teda víly, jo trochu modernější přístup k mladejm tady je, dialogy jsou někdy vo hovně a to se špagetkám vymklo až moc, jako celek to ale zlý není, těch 6 dílů je akorát a to je plus, protože to má spád, no uvidím co druhá řada ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebralo, přeci jen už pro takovéto seriály nebudu ve svém věku asi cílovka. Navíc mi spousta důležitých postav (Tera, Stella, Sky...) přišla často dost otravná, skoro až nesnesitelná. Prvních pár dílů pro mě byl strašný cringe festival - zkrátka tyhle teen romance už ve svém věku moc nedávám. Také mi přišla spousta věcí divná, třeba škola plná mladistvých a pořád vidím jenom 3 učitele ?!? Naštěstí mě u seriálu udrželo to tajemno - nějak se autorům podařilo u mě vybudovat zájem o to, kdo jsou sežehnutí, co je zač Bloom atp. Dokonce mě začaly poslední dva díly i bavit a tak teď nemám pocit, že bych nějak ztrácel svůj čas a dokonce bych si klidně dal i druhou sérii, i když bych z ní mohl mít pocit, že si stejně jako ta první půjčí pár zápletek od Harryho Pottera... Není to špatný seriál, dá se na to dívat a nakonec i příběh vzbudil můj zájem. Sice je asi špatně, že jsou pro mě zatím nejzajímavější postavy z celého seriálu zrovna Beatrix a Riven, ale je otázkou, jestli je to špatným vykreslením většiny ostatních postav v popředí (nechci psát o postavách kladných či záporných, protože tady není vyloženě kladný a bezúhonný nikdo), nebo mým mizerným vkusem a divnými sympatiemi... 5,5/10 ()

Ozzinka 

všechny recenze uživatele

Od toho dle seriálu jsem měla velké očekávání a možná to byl u mě kámen úrazu. Seriál nebo s předchozím seriálem téměř nic společného, krom částečné využití světa a postav (jen jmény), ale to je tak vše. Postavy mě velmi Zklamali, vůbec jsem si k nim nenašla cestu a přišli mi že ani kolikrát neví co dělají anebo co chtějí. Je pravda, že zde je jistý vývoj postav, ale ten je udělaný tak rychle, a tak na sílu, že mi to aspoň hodně vadilo. Nelíbí se mi ani jak upravili charaktery postav. Herecké výkony jsou průměrné, místy až nadprůměrné, ale bohužel herecký výkon vám nezachrání špatně napsaný scénář. Scénář je prostě za mě špatný. Líbí se mi jejich prvotní myšlenka se spálenýma, ale to, jak ji zpracovali je děsné. Ty dialogy mezi postavami…jsou tak ploché a k ničemu, že vás to nutí si trhat vlasy, jak to sledujete. Kamera a efekty jsou krásné. Záběry na krajinu nebo okolí postav jsou uchvacující až dechberoucí. Efekty magie jsou nádherné, a tak přirozené že tomu člověk by i věřil, ale je tu i velké ALE…ty křídla…ta proměna...to je děs. To tak bolí to vidět. Mrzí mě, co se stalo se značkou Winx, ani když vycházeli původní animované díly byla jsem dítě, ale i po letech ty postavy a chemie mezi nimi fungovala, ale tady nefunguje snad nic. Dvě hvězdičky dávám jen za kameru, nápad a herce, to je vše. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama