Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér John Waters přináší zvrat do každodenní průměrnosti života na předměstí. Ve veselé satiře Šest vražd stačí, maminko! uvidíte Kathleen Turner v roli zdánlivě dokonalé hospodyně Beverly Sutphin, která se nezastaví před ničím, aby zbavila okolí každého, kdo nedodržuje její morální kodex. Šest vražd stačí, maminko! je provokativní, ostrá komedie, u které se nepřestanete smát! (Magic Box)

(více)

Recenze (64)

JFL 

všechny recenze uživatele

Papež nevkusu a velmistr campu si tentokrát bere na paškál středostavovskou idylu, respektive její tymolínově zářivý televizní obraz hallmarkovského střihu. "Serial Mom" spadá v rámci filmografie Johna Waterse do linie nenápadně campových titulů, které je snadné stejnou mírou odsoudit jako plytkou slátaninu i přijmout coby ucházející mainstream, a právě v tom spočívá jejich sofistikovanost a podvratnost. V tomto ohledu nic nepřekoná Watersův crossover success s muzikálem "Lak na vlasy". Ale také "Serial Mom" může nadchnout tím, jak si podmaňuje mainstreamový styl a formát. Právě zdejší napětí mezi pečlivou stylizací a vychýlenou premisou dělá ze "Serial Mom" jeden z nejdelikátnějších a současně nejpodvratnějších projektů Johna Waterse. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zkuste si představit Doris Day v roli sériové vražedkyně, ale v obvyklém kontextu jejích filmů, a získáte docela přesnou představu o kreaci Kathleen Turner v této komedii. Její Beverly Suthpinová je přesně taková "správná mamka" z paralelní reality rodinných filmů z amerického předměstí. V tomto světě nenajdete neposekaný trávník, neroztříděný odpad, neuklizený byt. Snad tam ani neprší. Jeho obyvatelé chodí i doma vždy perfektně upraveni, ke dveřím sousedů se neodváží jinak než s čerstvě upečeným koláčem a thymolinovým úsměvem na rtech. Možná vás to překvapí, ale tohle všechno není samo sebou. I za neposkvrněnými bílými ploty žijí tací odpadlíci, kteří nerecyklují papír, občas jim ujede nějaká ta kletba a dokonce mlaskají při jídle. Ne, takoví se do světa, vonícího leštěnkou na nábytek nehodí a obětavá Beverly ví, co musí udělat... Narozdíl od filmů Cry-baby a Dirty Shame, kde mi připadalo, že John Waters skvěle napodobil povrch, ale nevěděl si rady s podvratným obsahem, má Serial Mom výrazně lepší scénář. Z evropského pohledu je to Watersovo "tepání maloměšťáků" možná až moc zdůrazňované, ale film pěkně odsýpá a i když se dělí na dvě poloviny, předtím a potom, co je Beverly odhalena jako sériový vrah, obě jsou stejně zábavné. Osobně se mi Serial Mom líbí o něco víc než tematicky podobné Stepfordské paničky. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná černá komedie, kde Kathleen Turner začne zabijet sousedy za to, že netřídí odpad, nepřetáčejí půjčené videokazety a další prohřešky. Ve filmu se pak vyskytuje hodně narážek na různý béčkový horory, který jsou zde i parodovaný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola solídna sračka :D No a ak je tento film o sériovej vražedkyni naozaj podľa skutočnosti (myslím obsahovo - nie formou podania, lebo toto je jedna obrovská, sarkastická absurdita, totálne pritiahnutá za vlasy), tak to ma poser. P.S.: Herecký výkon Kathleen Turner je fakt výborný! Objektívne na tri, ale Ja pre tento krát veľmi rád prihodím .. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Něco takového jsem ještě neviděl! Tohle je tak specifický film, že ho snad ani nelze nijak zařadit. Celkově bych to označil jako rodinný film skloubený s komedií a doplněný trochou hororu. Čistý horor to není, protože u tohohle se prostě ani bát nedá. Nejvíce se to asi blíží označení hororová komedie, i když se u toho asi nelze bát a nemyslím, že by se někdo u vraždících scén mohl bát. Film je navíc natočený podle skutečné události, což mu dodává ještě více na zajímavosti. Ale přestanu rokovat o žánru a pustím se do hodnocení filmu samotného. Tohle je prostě úlet. Mnohokrát jsem se během filmu zasmál a vraždy byly provedené tak přirozeně, že jsem se ani chvilku nebál. Příjemně mne zde překvapil Matthew Lillard (zahrál si syna hlavní hrdinky), kterého znám spíše z jeho novějších filmů, hlavně tedy jako parťáka Freddieho Prinze Jr. z filmů Taková normální holka, Letní vzplanutí, Scooby-Doo, atd. Tohle je jedna z Lillardových prvních rolí a do své role se naprosto hodil. Potěšila i Suzanne Somers, která si zde zahrála samu sebe. Prostě u mě vládne spokojenost, protože něco takového jsem opravdu ještě neviděl a je to dost povedené dílko. Takže celkově je to za čtyři hvězdičky a určitě doporučuji, protože jiný takový film asi těžko najdete. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Basil Poledouris; Potencial velký, skvělá Kathleen Turner, která již tak excelovala v podobně laděném (avšak mnohem mnohem lepším filmu Válka Roseových) a zajímavý námět (který překvapivě vznikl dle pravdivého příběhu), avšak emocionální nevyváženost scén a celého vyprávění nechávají v divákovi pocit promarněné šance. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Mamča od dvou dětí se zbláznila a začala vraždit každého, kdo se jí sebemenší ptákovinou znelíbil. A kupodivu jí to prošlo. Solidní černá komedie, na které však zahlodal zub času. Závěrečný soud a některá gesta Turnerové ale stojí za to. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál protože Waterse znám spíše jako nechutnýho herce, ale dost kultovního, než jako režiséra. Navíc jak ho znám tak jsem se bál že tohle bude nechutná ulítlost, nicméně je to ulítlost ale zábavná a kupodivu se drží poměrně u země, takže žádné oplzlosti. Jistě jsou tu sprostá slova a všechno, ale působí to zábavně a rozhodně ne nevkusně. Turnerová zahrála duševně narušenou mámu parádně a to její bláznovství bylo fakt parádní. Možná bych film lehce zkrátil ale to je asi jediné co bych filmu vytkl, protože jinak jsem se bavil poměrně dost. Dokonce i vraždy byly slušné a lepší než ve slasherech co jsem poslední dobou viděl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád nejrůznější černé komedie nebo parodie na horory, i když je pravdou, že valná většina z nich moc kvalit vskutku nepobrala. Tenhle film mezi nimi zaujal místo někde uprostřed. Hororového žánru se to dotýká opravdu jen velmi okrajově (minimálně), za to se u toho člověk i docela pobaví. Zvláště pak poté, co se z Kathleen Turner stane bláznivá sériová vražedkyně, která své oběti rozhodně nešetří a zabíjí je nejrůznějšími způsoby – čím se tak dost odlišuje od většiny jiných „sériových vrahů – kteří mají rádi svůj osobitý styl“. Byla jasnou tahounkou této černé komedie.   Na rozdíl od většiny ostatních herců, kteří se zrovna dvakrát nepřetrhli. Samozřejmě potěšila i přítomnost Suzanne Somers, která si tu zahrála samu sebe, byť jen na velmi krátkou dobu. Ale abych se ještě vrátil k hlavní hrdince: mít doma takovou rodinku, tak z toho jebne asi i mně. Milovníky vulgarit jistě potěší sprosté telefonáty se sousedkou, nebo šmírák na záchodcích (který to nejvíc rozjede v soudní síni). On celkově byl ten soudní proces takovou třešničkou na celém filmu.   Šest vražd stačí, maminko! je vcelku snesitelná černá komedie, která mi rozhodně lehce zvedla náladu, tahle časně v nedělní ráno.  Byli tu samozřejmě i slabší místa, ale celkově v tom vidím průměrnou záležitost, kterou jsem rozhodně neviděl naposledy. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco svět pomalu doceňoval Volný pád jenž táhla dvojice Schumacher-Douglas, spojila se paní Roseová-Turnerová s Johnem Watersem, aby bejvalýmu ukázala, že je nejen dobrá herečka, ale aby si z toho jeho aktuálního fláku i tak trochu vystřelila. To první se jí povedlo beze zbytku, v tom druhém byly rezervy nejspíš proto, že Waters vlastně pořádně nevěděl, co chce točit, takže vznikl slepenec satiry, parodie i klasické rodinné a černé komedie. Pan režisér si toho halt vzal moc a nepodařilo se mu všechny komediální žánry sladit, což je někdy až zoufale vidět. Nicméně převládají pozitiva a soudní proces je prostě boží. 60% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, ne? Pokud se vám líbila, vřele doporučuji stejně zábavné ZÁTIŠÍ SUMMIT BLUFF s Kirstie Alley. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Strašne nevyužitý potenciál. Ako zo strany námetu, tak hercov. Škoda, že je Waters úchylný fušér. Ten film mal naviac. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavé. Ze začátku film vypadá jako Stepfordské paničky. Všechno ideální, krásně barevné. A pak to teprve nabere obrat. Jen je trochu neuvěřitelné, že ji neodsoudili. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi-komedie se "sériovou mámou", která si bere osobně a až doslova věty typu "to je na zabití, já ji zabiju a chci, aby umřel/a". Ano, mohlo to být ještě zajímavější, ale mě to sedlo, protože takováhle blbost, kde vulgarity a drobné vnitřnosti jsou používány s humorem a vtipem a ne k laciné bezúčelnosti (jak už je, bohužel, zvykem), se zase tak moc nevidí. ~~~ Rozhodně si odteď dávejte bacha, abych vás nenačapal, jak urážíte zubaře, žerete živé bytosti, nepoutáte se v autě, porušujete nepsaná módní pravidla nebo, nedejbože, NETŘÍDÍTE ODPAD! Protože to, to je fakt na zabití. ~~~ "Vůbec netřídí odpad. Nesnáším jí." "A jak já ji nesnáším, někdo by ji měl zabít." "Pro dobro planety by měla umřít..." ()

Reklama

Reklama