Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér John Waters přináší zvrat do každodenní průměrnosti života na předměstí. Ve veselé satiře Šest vražd stačí, maminko! uvidíte Kathleen Turner v roli zdánlivě dokonalé hospodyně Beverly Sutphin, která se nezastaví před ničím, aby zbavila okolí každého, kdo nedodržuje její morální kodex. Šest vražd stačí, maminko! je provokativní, ostrá komedie, u které se nepřestanete smát! (Magic Box)

(více)

Recenze (64)

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Basil Poledouris; Potencial velký, skvělá Kathleen Turner, která již tak excelovala v podobně laděném (avšak mnohem mnohem lepším filmu Válka Roseových) a zajímavý námět (který překvapivě vznikl dle pravdivého příběhu), avšak emocionální nevyváženost scén a celého vyprávění nechávají v divákovi pocit promarněné šance. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi-komedie se "sériovou mámou", která si bere osobně a až doslova věty typu "to je na zabití, já ji zabiju a chci, aby umřel/a". Ano, mohlo to být ještě zajímavější, ale mě to sedlo, protože takováhle blbost, kde vulgarity a drobné vnitřnosti jsou používány s humorem a vtipem a ne k laciné bezúčelnosti (jak už je, bohužel, zvykem), se zase tak moc nevidí. ~~~ Rozhodně si odteď dávejte bacha, abych vás nenačapal, jak urážíte zubaře, žerete živé bytosti, nepoutáte se v autě, porušujete nepsaná módní pravidla nebo, nedejbože, NETŘÍDÍTE ODPAD! Protože to, to je fakt na zabití. ~~~ "Vůbec netřídí odpad. Nesnáším jí." "A jak já ji nesnáším, někdo by ji měl zabít." "Pro dobro planety by měla umřít..." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco svět pomalu doceňoval Volný pád jenž táhla dvojice Schumacher-Douglas, spojila se paní Roseová-Turnerová s Johnem Watersem, aby bejvalýmu ukázala, že je nejen dobrá herečka, ale aby si z toho jeho aktuálního fláku i tak trochu vystřelila. To první se jí povedlo beze zbytku, v tom druhém byly rezervy nejspíš proto, že Waters vlastně pořádně nevěděl, co chce točit, takže vznikl slepenec satiry, parodie i klasické rodinné a černé komedie. Pan režisér si toho halt vzal moc a nepodařilo se mu všechny komediální žánry sladit, což je někdy až zoufale vidět. Nicméně převládají pozitiva a soudní proces je prostě boží. 60% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Námět na mě nepůsobil nijak zvlášť originálně, ale slušná černá komedie by se na jeho základě určitě natočit dala. Jenomže by to chtělo humor a nějakou atmosféru. Tenhle snímek působí jako kombinace špatného rodinného sitkomu s céčkovou hororovou komedií pro teenagery. Tvůrci se prakticky vůbec nezabývají vývojem motivace vražedkyně, což by podle mě mohlo přinést pár vtipných okamžiků. Taky mi dost vadilo extrémně nesmyslné chování většiny lidí, obzvlášť policistů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film, který Chip (Matthew Lillard) sleduje na kazetě, je Blood Feast (1963). (JasonIX)

Reklama

Reklama