Reklama

Reklama

Vánoční koleda

Obsahy(1)

Tato filmová klasika je považována za vůbec nejlepší adaptaci Dickensovy Vánoční koledy. Sir Seymour Hicks exceluje v roli Ebenezera Scrooge, zatrpklého muže, který ze všeho nejvíc nesnáší Vánoce. Ale o tomto Štědrém večeru navštíví Ebenezera duch jeho bývalého přítele Jacoba Marleyho s upozorněním, že jeho čas se již pomalu chýlí ke konci. A během této dlouhé a chladné noci se zjevují duchové minulých, současných i budoucích Vánoc, aby Scroogovi ukázali jejich pravé kouzlo a ducha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vianočných duchov nám prakticky ani neukážu ( až na toho, ktorý nepotreboval trikové zábery ), nemá to tú pravú sviatočnú atmosféru a aj napriek celovečernej dĺžke, postráda dôležité dejové línie, ktoré sa objavili dokonca aj v animovaných kraťasoch. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Snímek je prastarý jako chrám a je k tomu také nutno přihlížet, ovšem to není důvod k tomu, aby byl Dickensův příběh podaný jako laciná hračka ve vánoční slevě. Všechny dějově důležité momenty jsou zde velmi uspěchané a to včetně samotné proměny pana Scrooge, která tak nepůsobí vůbec věrohodně. Tento legendární příběh ale skálopevně stojí pouze a jen na ní. Může se odehrávat v 19. století v zasněženém Londýně, stejně tak jako třeba v zasedačce doktora House, ale vždy divák pozná, že se jedná o Dickensův rukopis. Pokud pak tento skvost osekáte do jiného tvaru, nefunguje to. Navíc ztvárnit většinu duchů Vánoc jako rozmazané stíny na zdi, je poněkud laciné i na 30. léta. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama