Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anime film je alternativním příběhem Little Busters Refrain, kde hlavní hrdinkou je Noumi Kudryavka, drobná ruská slečna, pocházející z fiktivního rovníkového ostrova Tevua. Během letních prázdnin nechá u sebe ubytovat Rikiho, který nemá kde nocovat. Sblíží se a stanou se párem. Avšak... není to jen Nouminin jeden velký sen? (Honza135)

(více)

Recenze (1)

Honza135 

všechny recenze uživatele

„RIKI SPÍ PO MÉM BOKU. TOHLE JE ÚŽASNÝ SEN…“ Jaké by to asi bylo, kdyby byla Rikiho partnerkou nikoliv Rin, nýbrž Kudryavka? Jak by se odvíjel příběh? Přesně o tom je stejnojmenná adaptace vizuální novely. » Co se mi líbilo: 1) Kudryavka. Stejně tak jako v seriálu, i tady jsem se přistihl, že jí fandím. Používá již známou frázi „Wafú“, která jí dává onu Keyáckou příznačnou osobitost od původních tvůrců videohry. Jak jsem psal už před lety, lolitky jdou obvykle mimo mě, avšak právě ona patří mezi výjimky. Jak by taky ne, když Riki je milý a mrňavý kluk, už od pohledu mezi nimi není žádný velký rozdíl, tak proč by nemohli být spolu? A ano, je ve filmu vidět, že se spolu muchlujou, je snad na tom něco špatně? Dnešní společnost je vůči těmto tématům liberální, tak proč bych měl do toho mluvit? Jen ať, mě to neuráží. 2) Kresba. Projekt měl na starost J.C.Staff, díky čemuž je zaručena animační kontinuita z předchozích seriálů. Na film je radost se dívat, nemám sebemenší kritiky v jeho vizuálním zpracování. 3) Hudba. Byla použity podkresové melodie už notoricky známé, avšak zmíním tu emočně výraznou píseň, Hošimoriuta, ze středu filmu; ta se povedla, spolu s vizuálem pěkně vystihla univerzum, na které se divák dívá. » Co jsem nemusel: 1) Dlouhou odluku. Na tento film jsem čekal dva a půl roku. Za ten čas mi už vyvanuly z mysli některé souvislosti a vzhledem k tomu, že si chci zahrát předlohu, tedy jak základní hru, tak i její alternativní verzi, na kterou odkazuji výše, tak si nechci všechno zcela připomínat. Navíc, přičteme-li fakt, že se jedná o adaptaci dvacetihodinové videohry, jde o značně sestříhaný titul. » Shrnutí: Když jsem si během zjišťování informací dozvěděl i spoiler ze hry, jelikož jsem hledal podklady pro své názory, byl jsem v šoku, nicméně pevně věřím, že než se ke hře dostanu, ještě nějaký ten měsíc či rok uteče a já snad zapomenu. Extravagance Kudryavky mě motivovala ke změně vnímání módy a vydal jsem se vlastním stylem oblékání. I právě proto mám její obrázek ve svém profilu. Werich měl pravdu, šaty dělaj člověka a neměl bych je podceňovat! Nicméně, film je za mě líbivý a kouká se na něj stejně dobře, jako na EX speciály. ()

Zajímavosti (1)

  • Anime film byl zafinancován předem formou crowdfundingu, který byl zastřešený přímo pod společností Visual Art's, která vlastní práva k původním videohrám. Původní finanční cíl, 30 mil. jenů, byl vybrán za šest dní od spuštění kampaně. Jako maximální strop byla určena částka 60 mil. jenů (zhruba 12,2 mil. Kč), která se vybrala za další dva měsíce. To umožnilo vzniknout plnohodnotnému kreslenému filmu s běžnou stopáží. Jména přispěvatelů jsou uvedena v závěrečných titulcích. Díky této formě financování byl film uveden, navzdory trendu odkládání premiér, v listopadu 2020, neboť globální pandemie nepostihla rozpočet určený pro jeho vznik. (Honza135)

Reklama

Reklama