Reklama

Reklama

The Atomic Submarine

  • USA The Atomic Sub
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: NEPŘÍTEL, KTERÝ PŘINÁŠÍ ZKÁZU NAŠEMU NÁRODU, LEŽÍ SKRYTÝ POD SEVERNÍM PÓLEM!! JIŽ ZÍTRA, VE VAŠEM KINĚ, BUDETE U TOHO!!! ___ Nesdílím úplné nadšení mých zdejších oblíbených kolegů. Důvod, proč se „obojživelný“ létající talíř v pravidelných intervalech vynořuje na Severním pólu, stejně tak „napíchnutí“ Kyklopa ponorkou, mi přišly dost připitomělé a to i na poměry béčkové tvorby té doby. Stejně tak neskrývaná agitace za zbrojení v závěrečných sekundách (při pohledu na hvězdné nebe jednou z postav – „Hvězdy, krásné a chladné. Co myslíš, které z nich se máme bát?“ – „Pokud budeme mít takové ponorky, jaké máme, s takovými lidmi, jaké máme, nemusíme se bát ničeho.“) je trošku přes čáru, ale jinak ….. jinak je to docela fajn. Trošku nemotorné modýlky ponorky a létajícího talíře neřeším (znám z té doby celou řadu nešikovnějších triků), reálné záběry jsou vkusně zakomponovány, jednooký ufoun, sedící v obří kouli, je vysloveně k zulíbání, stejně jako jeho plynulou angličtinou přednesné důvody, proč chce kolonizovat planetu Zemi, zkáza dvou postav v radiačním záření vypadá trikově pěkně. A herci? Až na Toma Conwaye, který mě tradičně sral ve svém přemoudřelé póze, si ostatní spolehlivě odvedli své. Jinými slovy – hrát moc neumíme, ale tady se to ztratí. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu nadprůměrně vtipné i na padesátky, s typickými low costovými triky nízkorozpočťáků a překvapivě slušně zvládnutými maskami. Některé kulisové interiéry (cestička k hlavnímu mimozemšťanovi, zavírací dveře) mě rozesmály, většina bohužel odpovídá stantardu doby (levitující makety). Bonus bod za anglicky mluvícího francouze a voiceover. Z historicky agitačně hysterického hlediska zajímavé. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, válečné, poměrně napínavé a se zajímavou modifikací kontaktu s mimozemšťany. Přece jen, aby ponorka pod mořskou hladinou torpédovala létající talíř, to není příliš obvyklé. Příběh je sice zbytečně jednoduchý, ale vyvažují to slušné trikové záběry (UFO prodírající se skrz vrstvu arktického ledu), a i když je podoba samotného létajícího talíře celkem naivní - tak jako celý konec -, pořád to patří k tomu lepšímu, co v 50. letech vzniklo. Podoba mimozemšťana, který mimochodem docela pěkně rozpouští lidi svým "paprskometem" (nečekejte ale vesmírné variace pistolí, jsou to pouze kužely světla ze stropu), je taky hodně povedená - žádnej sympaťák, ale chobotnicovitá oslizlá jednooká příšera (něco jako Kang a Kodos ze Simpsonových). Povedené, nečekaně povedené. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tohle béčko z let padesátých vyčnívá z jednotvárné řady rychlokvašek. Modýlek ponorky štve jen na začátku (druhý den už na něj vzpomínám pozitivně), efekty obstojné, maska ufona velice dobrá, interiéry takové... kubistické (vím, co píšu). Je tu hned několik velkých pozitiv, jednak poměrně vtipná agitace proti primitivnímu pacifismu, pak solidní herci a tempo podporující napětí, a asi nejvíc originalita. Postupně se ukáže, že za námořními nehodami je ničivé UFO, a dává to smysl -- "Tak proto máme hlášení o spoustě létajících talířů, ale žádné hlášení o přistáních: Přistává v moři!" Také důvody, proč se odehrává děj kolem pólu, mají něco do sebe. Za málo peněz hodně muziky. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Ne-béčkové:) sci-fi s průměrnými herci. Boj s mimozemskými vetřelci, tentokrát hluboko pod hladinou oceánu. Motivace vetřelců zcela odpovídá žánrovým klišé. U všech trikových scén je vidět, že ponorka je pouze model, ale od filmu z roku 1959 bych opak ani neočekával. Spíše pomalejší tempo, ani v závěru žádná výraznější akce nepřijde. Možná právě proto mne to bavilo. 3,5 * zaokrouhluji nahoru. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama