Reklama

Reklama

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi staré horory studia Universal, se snímkem „The Mummy's Hand“ rozhodně nesáhnete vedle. Jedná se o velmi povedenou variaci na mumií téma, především pak v tom smyslu, že to není odfláknuté jen jako dobrodružný film, ale opravdu jsou zde hororové prvky, s nimiž dovedou tvůrci zapůsobit i na současné, více odolné publiku. Nebudete vyděšení, ale přesto je příjemně mrazivé snímek sledovat. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zejména v druhé půli velmi příjemný dobrodružný příběh s mumií v hodně vedlejší roli. Že se v první půlce dost vysvětlovalo, to by mi principiálně nevadilo; jenže se u toho strašně žvanilo a i snaha archeologů sehnat peníze byla spíš jen otravná a nudná. Jakmile ale na scénu přišla mumie, začala zábava se všemi atributy, co k ní patří: napětí, akce, trocha strachu (jasně, v rámci možností), hrdina vs. padouch s mumií při ruce... Jen ale kdyby té mumie bylo víc. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Naivní, teatrální, pitomé. S rádoby "egyptskými" kulisami a studiovou výpravou. Ostatně, nic jiného čekat ani nešlo... Úvod slouží coby stručné shrnuti prvního dílu, následuje obeznámení s novými postavami a v posledních dvaceti minutách dojde i na tu slibovanou Mumii - ta v rámci možností (a doby) působí vcelku děsivě (hlavně ty oči), což je nejspíš také důvod, proč je ve filmu hnedle několik odlehčených scén (jde spíše o takové "taškařice," romantická linie mezi Stevem a Martou kupodivu dostává jen minimum prostoru). Jinak klasický "Universal Monsters" horor - tedy vcelku nuda, avšak s bombastickým závěrem a samozřejmě bezvládnou, později ječící kráskou v náruči "zvířete." Ale pořád zábavnější než ta debilita s Cruisem, tak proč ty čtyři nedat :D ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mummy´s hand mě poměrně bavil, ještě mě čekají další 3 díly a jestli se budou pohybovat ve stejném duchu budu spokojen. Film je to krátký, a dost dobře natočený že divák se nemůže ani nudit. Ford je charizmatickej a hraje výborně ale ani jeho kolegové se nemusí za nic stydět. Ve filmu se mi líbily komické pasáže nebyly nijak křečové a byly dobře dany do dané scény. 75%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny filmu sú o rekapitulácii kliatby z predošlého filmu do nového hávu a o tom, ako výskumníci zháňajú peniaze na výpravu u vtipkárskeho kúzelníka. Kameňom úrazu filmu je to, že je viac dobrodružným filmom v egyptských kulisách ako hororom. Samotná múmia sa objaví až v poslednej tretine filmu a veľa priestoru nedostane. Poteší, že už nerozpráva, pribudli obväzy na tele (bohužiaľ okrem tváre, ktorá má sfušovanú masku) a gestikulácia sa blíži mátohe á la Frankensteinovo monštrum. Bohužiaľ od filmu o múmii čakám, že múmia z plátna nezlezie a nie že sa tam ledva dodriape pred koncom filmu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo koncem května 1940 s rozpočtem 80 000 amerických dolarů – skončilo v červnu téhož roku a rozpočet byl překročen o 4 000 dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama