Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka složená ze čtyř mužů a jedné ženy se v raketě vydá na cestu na Mars. Po přistání nejsou příliš překvapeni, když zde naleznou vyspělou civilizaci bytostí, které vypadají stejně jako lidé a dokonce mluví anglicky (naučili se to díky poslechu radiového vysílání ze Země). Marťané se tváří velmi přátelsky a mírumilovně, brzy ale vyjdou najevo jejich postranní úmysly... (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tahle povrchní zbytečnost se snaží o neotřelé kulisy pro až moc otřelé masturbační fantazie 50. let. Tím nemyslím jen sexuální vzrušení, o které se postarají ďábelsky krátké minisukně. Hlavní je honění si chlapáckého ega. Let na Mars ukazuje, jak chtějí chlapi vidět ženy (jako odbytiště svých mužných plků, za které by jim každá soudná vybušila zuby z huby), jak chtějí chlapi vidět sebe a hlavně jak chtějí chlapi, aby je viděly ženy. A jelikož nedávno zabodoval mj. let na Měsíc, snaží se to trumfnout fraškovitým dějem o letu ještě dál a divné dystopii onde. Hodně zbytečný film. Kdyby neprudily účesy začátku padesátých let, které mladým ženám přidávají tak 20 let, možná bych přistoupil aspoň na ty minisukně... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Až do přistání na Marsu nic moc zábava, spíš jen takové popisné sci-fi o přípravách a realizaci výpravy na rudou planetu, která mi jen připomněla, proč "novodobější" sájns fikšn nemám moc v oblibě (kosmická loď u mě nezaboduje, já chtěl být jako malý chlapec popelář a římskej císař, ne kosmonaut, pardon). Na Marsu konečně začíná zábava - ať už ta neúmyslná (nádherně naivní dialogy, které tu někteří citují, děravý scénář atd.), nebo úmyslná: ty kraťoučké kostýmy Marťanek! Hned se mi padesátá léta zamlouvají daleko víc. Škoda jen toho konce, klidně bych to natáhl o deset minut a nechal závěrečné motivy pořádně rozehrát a vyznít. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako guilty pleasure Let na Mars nefunguje tak kúzelne, ako niektoré iné príspevky tejto doby. V čom je problém, keď sa prechádzame po podzemným mestách Marsu a nazeráme pod sukne miestnych dievčat, ani neviem. Tvorcovia ale veľmi promtne reagujú na špiónske aféry začínajúcej studenej vojny a scenár je na rôznych podrazoch a špionážach založený. Žena vedkyňa je predsa len iba žena a ak sa jej objekt záujmu zaľúbi do sexy marťanky, tak hodinu a pol plače :) Skutočný feministický pohľad na vec prinášajú až niektoré neskoršie SF diela v 50. rokoch. Ale áno, film je to zábavný, dizajn je fajn a má to spád. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

V první polovině nepříliš zábavný film, hlavně se mluví a příliš akce zde není. Ale jakmile se ve filmu objevily Marťanky, opravdu jsem si tohle naivní sci-fi užíval. Mají oblečené na dobu vzniku filmu nebezpečně krátké minisukně, prakticky mají odhalené celé nohy, a v jednom záběru dokonce uvidíme i pod sukni jedné z marťanek. Když se pozemšťanka zeptá marťanky, kde je zde kuchyně, dozvídá se, že ženy na Marsu nejen nevaří, ale dokonce i na mytí nádobí zde mají automatické myčky. A pozemšťanka to okomentuje slovy: „Mars, I love You!“ A, samozřejmě, jak mají obyvatelé vzdálených planet ve zvyku (The Strange World of Planet X),i Marťané se naučili anglicky tak, že poslouchají rádiová vysílání. Sci-fi 'B' Movies, I love You! ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

S Flight to Mars chtěli firma Monogram a režisér Lesley Selander co nejrychleji reagovat na úspěch Rocketship X-M a Destination Moon (oba 1950). Byl to první sci-fi film natočený v barvě. Nízký rozpočet se podepsal na kulisách i tricích. Sci-fi příběh podle mne trochu kazí laškování mezi dvěma členy posádky (různého pohlaví). Chvilku romantika, chvilku napětí, chvilku dialogy o nekonečnosti vesmíru, ani jedno z toho však na mne příliš nezabíralo. Naopak velmi vydařené jsou kostýmy marťanů, především ty dámské s velmi krátkými minisukněmi. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama