Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

golfista 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tenhle film pořídil na DVD a musím hvězdičku přidat. Ono to fakt skoro nemá chybu :) Peter Weir dokáže být vynikající asi v každém žánru.... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Až na ten "zádrhel" na imigračním (který "legální" manžel zná název manželčina krému?) to nemá chybu. Mám pocit, že Gerárd Depardieu hraje sám sebe a opravdu mě nenapadá příhodnější obsazení. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Moje asi nejoblíbenější romantická komedie. Další z řady nenápadných, avšak geniálních snímků Petera Weira. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Andie McDowell sice je k sežrání a antipatií k velkému Francouzovi taky netrpím, ale pro mě je Zelená Karta jen další z řady romantických komedií. I když ten skleník (nebo zahrada?) by se mi líbil...kdybych se o něj nemusel starat:) Ale zas na druhou stranu vím o někom, komu by se líbil taky a kdo by se o něj staral, a s kým bych v jednom bytě klidně i bydlel;) Jednou to přijde a bude to ještě větší komedie než Zelená Karta:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem říkal, říkám a říkat budu, že v žánru romantické komedie jde o to, čím je tento ozvláštněný a netradiční. Aby byl zajímavý a nápaditý. Tady jde tohle všechno ruku v ruce - netpická ústřední dvojice, originální nápad, univerzální (skvělý) režisér a naprosto dokonalý (nepatetický a hlavně nedoslovný) konec. VY MÁTE VÍC RÁDA KYTKY NEŽ LIDI. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie. A to říkám jako člověk, který daný žánr nemusí, nevyhledává - ba naopak se mu spíše vyhýbá (chystám se nakoukat celou Weirovu filmografii, jinak bych se na Zelenou kartu asi nikdy nepodíval). Komedie k popukání to rozhodně není, dlouhodobý úsměv na tváři však vyvolá spolehlivě. 8/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Z mnoha přemnoha romantických komedií je tahle jedna z mála, kterou opravdu můžu. On má Peter Weir asi talent na všechny žánry. Andie MacDowell je v Zelené kartě úplně k sežrání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně chápu, proč se Gérard Depardieu dostal se svým herectvím až do Hollywoodu. V devadesátých letech totiž byla radost sledovat jeho role. Byl z něj totiž takovej správnej, dobrosrdečnej, obří i když trošku cholerickej Francouz, kterého si nešlo neoblíbit. Zelená karta je jeho vstupenkou do světa Ameriky a on ji zvládl s naprostou grácií, která mu nejde v tomto filmu upřít. Popravdě jsem si tímto filmem krásně připomněl, proč ho vlastně mám tak rád. Hezký, příjemný, lidský film s evropskou nonšalancí v americkém světě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12,5miliónov║Tržby USA $29,888,235║Tržby Celosvetovo $38,700,000║ Prvá tretina filmu dosť rozpačitá, dej nedokáže nijak zvlášť upútať, potom to začne naberať grády a dej sa začne rysovať do celkom príjemnej ľahkej drámy aj vďaka rozdielnym charakterom ústrednej dvojice, svoje čaro tu spraví aj sprievodná hudba od Hansa Zimmera. /60%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z mych oblibenych komedialnich filmu. Stret vegetarianky - americanky a zivota si uzivajiciho francouze je mnohdy doveden do extremne zabavnych vyhroceni. A k tomu sarmantni Andie MacDowell ....skoda mluvit (psat) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující romantika, na které se ani příliš nepodepsal zub času a která má i po těch letech své osobité romantické kouzlo (oproti příšerným limonádám typu Pretty Woman, z nichž bublinky stoupají protivně až někam do nosu...). Vynikající herci (zvláště neobyčejné charisma Gérarda Depardieu dodnes nevyprchalo), naprosto geniální casting (chemie mezi křehkou kráskou a neotesaným zvířetem robustní postavy překvapivě dobře funguje a jejich spojení byl velmi rafinovaný tah), řemeslně dokonalá Weirova režie, účelové a účelné propojení romance a komedie... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chvíli jedna hláška za druhou, chvíli čistá romantika a srdcovka s dlouhým myšlenkovým dozvukem. Sice s pomalejším rozjezdem, ale s něžně chemickou přitažlivostí a atmosférou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na nadpriemerných 80% túto podarenú romantickú komédiu Austrálčana Petra Weira, ktorý ňou "emigroval" do USA, povyšuje krásna hudba (Hans Zimmer, Enya), netradičná, ale o to pôvabnejšia a sympatickejšia dvojka MacDowell/Dépardieu, hra na klavír, realistická koniec a Bronteina strešná (a strašne krásna) záhrada. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Peter Weir natocil uz spoustu lepsich filmu, to je bez debat, ale ja mam tenhle film celkem rad. Pro me to je nadprumerna romanticka komedie s nekomplikovanym dejem, ktery ale dava prostor pro spoustu romantickejch i komedialnich prvku. Herci jsou prijemni Gérard Depardieu i Andie MacDowell hrajou pekne a dobre se na ne diva. Hlavne ze zacatku, kdyz se jeste spis nesnasi, je to hodne dobry, pak kdyz uz je to spis jen romantika film trosku ztraci, ale presto nadprumer. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z nemnoha filmů, v němž byla Andie MacDowellová využita jako herečka, ne jen jako půvabné křoví hlavní hvězdy. Velice civilní Gérard Dépardieu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemné, i když, co se emocí týče, mě to minulo. Každopádně Weirův nejslabší film. Je to moc "milé" a jádro tentokrát není tak intenzivní. Jeho objevování s sebou nenese obvyklý pocit zadostiučinění, ale jen otázku "to je vážně vše?". ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mi to moc nepřišlo, protože tam vážně nebyla chvíle, kdy jsem se smála, nebo která mi připadala opravdu vtipná. Přesto to nebyl film, u kterého bych se musela nudit. Nechala jsem se provázet Depardieuem a MacDowellovou za získáním Zelené karty. A za to, jak to dopadlo, dávám o hvězdičku navíc, jinak bych dala "jen" lepší tři :-) protože to mělo opravdu inteligentní scénář. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá story s love nakonec :-) A krásná Andie... Ach jo, jak tohle zhodnotit... Tři a půl... A kvůli těm jejím očím zaokrouhlím nahoru... ()

Reklama

Reklama