Reklama

Reklama

Policistka Youngová se ocitá sama v budově policejní stanice ve společnosti několika nebezpečných zločinců. Jedním z nich je nelítostný zabiják, který se do vězení schoval záměrně, a druhým podvodník, který si bude muset vybrat, na čí stranu se přidá... Zatímco policistka Valerie Youngová provádí rutinní kontroly se seržantem Duanem Mitchellem, podvodník Teddy Murretto prchá před nájemným vrahem, který ho pronásleduje a podaří se mu uniknout. Když je hlášeno ozbrojené přepadení, Youngová s Mitchellem tam jedou a Murretto schválně napadne policistku, aby byl zadržen a dopraven do vězení, kde bude, jak myslí, v bezpečí. Když je nalezeno jeho rozstřílené auto, policisté ho kontrolují a téměř do nich najede další vůz, řízený mužem předstírajícím opilost, který si říká John Doe. Je zavřený do cely naproti Murrettovi. Vyhrožuje mu a nakonec pomocí plynu, který má v tašce umístěné v oddělení zabavených věcí, způsobí požár a rozezní se alarm. Přepadne Mitchella, vezme mu zbraň, zmasakruje svého spoluvězně a chce zastřelit Murretta … Důstojník policie Huber tajně stahuje data z počítače a někomu je předává. Policistka Youngová zkoumá, proč chce Doe – ve skutečnosti Bob Viddick – Murretta zabít. Ukáže se, že za vším jsou podivné čachry v jeho poradenské službě zejména v oblasti herního průmyslu a je zapleten i do událostí kolem vraždy prokurátora Fentona. Kromě toho ukradl velkou částku peněz. Spolupráci mu nabídla i FBI, pak ale málem zemřel v autě, které vyletělo do vzduchu. Musel zmizet. Křiví poldové ho vylákali do pouště, kde došlo k přestřelce s FBI. Murretto vyvázl. Detektiv Shierová oznamuje Youngové, že je třeba Murretta přemístit. Jeho bývalá žena a syn byli zavražděni … Na policejní stanici vnikne muž jménem Anthony Lamb a postřílí dva policisty a dva záchranáře, kteří přijeli pro zraněného spoluvězně Murretta. Pak přijde na řadu Mitchell a zraněný spoluvězeň Murretta. Valerie Youngová se vrahovi pokouší postavit, je zraněná a schová se v Murrettově cele. Střela byla odražená, postřelila se sama. Psychopat Lamb přes neprůstřelné sklo vyhrožuje Viddickovi i Murrettovi. Odchází a na Valeriino volání se konečně ozve Huber. Policistka ale pozná, že lže a přešel k nepříteli. Kód k zámku do cel mu nedá. Nakonec ho hodí Teddovi a dá mu i svou zbraň... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů přiblížit se starším tarantinovkám, který skončil někde na pů cesty a to ve všech ohledech. Dialogy, na kterých to z dobré poloviny stálo, sice měly několik dobrých sekvencí a sem tam se povedla i nějaká ta hláška jako třeba rýpnutí do Cruise, ale na povedené momenty připadlo stejné množství nudných, byť nikdy ne trapných. Akce ušla, ale co do brutality mi připadalo, že se Carnahan bojí překročit nějakou, pro mě nepochopitelnou, mez, takže pořádné krvavé řežby se divák nedočká. Navíc těch rvaček a přestřelek bylo málo. Alespoň herecky to vyšlo. Grillo baví i s tou hroznou parukou, Butlerovi drsňáci jdou a i ta třicetikilová holčina nakonec ušla. Nakonec tedy fajn jednohubka, ale režisér už má na kontě mnohem lepší kousky. 60% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Akčné béčko, ktoré je príkladom prečo sledujem akčné béčka. Na Copshope sa mi páčilo vlastne skoro všetko. Dialógy, postavy, dej ktorý približne v polovici príjemne pripomenie Carpeterove prepadnutie 13. okrsku, akcia (jej kvantita, krvavosť aj štýl akým ju Carnahan natočil- vidno že režisér vie čo robí a kam pri bitkách či prestrelkách postaviť kameru), neskrývaný jemne béčkový nádych-občasné hlášky a komediálne vsuvky na spestrenie, oldshoolová štylizácia patrná už od úvodných tituliek, či herci. Sprvu je film skôr konverzačkou (Grillo s Butlerom v celách), postupne nám dávkuje čiastkové info o tom čo sa stalo, čo sú zač postavy a čo môžme približne od každého čakať a tempo je pomalšie. Po prepade stanice sa už ale naplno prepne do akčného módu a v ňom nepoľaví až do konca. Butler je posledné roky v podobných "drahších" akčných béčkach stávkou na istotu a aj tu ukázal svoju charizmu i že do podobných úloh a filmov sa proste hodí. Béčkar Frank Grillo ktorý pravidelne strieda lepšie filmy s horšími je vo svojej úlohe tiež okej a Copshop je nepochybne svetlejšou stránkou jeho filmografie. Pochvalu však zaslúži i černošská bad ass policajtka, ktorá na moje osobné veľké prekvapenie nepôsobila ani na sekundu trápne a príbeh príjemne ozvláštnila a na koniec nesmiem zabudnúť ani na psychopata Anthonyho Lamba( Toby Huss) s balónikmi, ktorý je naozaj výborný. Jediné čo by som vytkol je nevýrazný záver a spomínané slabšie tempo v úvode, ale to sú len malé chybičky krásy. Joe Carnahan ma nesklamal a po minuloročnom Boss Level či dávnejšom Šoférovi a Medzi vlkmi ma aj ďalej jeho tvorba neprestáva baviť a teším sa čo natočí nabudúce. 80% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Oldschool béčková pecka typu Made Men aké sa dnes už netočia. Banda prehnilých a rôzne skorumpovaných zloduchov sa stretne v jednom báráku (tentoraz na policajnej stanici) a jeden druhého sa snaží odrbať. Veriť nemôžete absolútne nikomu. S výnimkou správňáckej čiernej policajtky kombinovanej s MacGyverom a westernovým Clintom Eastwoodom. Škoda, že ju neobsadili nejakou podstatne charizmatickejšou herečkou, keďže má vo filme najväčší priestor. Film má pomalší rozbeh. Prvú polovicu sa iba kecá a Carnahan nikdy nebude tak dobrý ako Tarantino alebo Ritchie, aby film utiahol dialógmi. Ale akonáhle sa na scéne objaví psychopatický zabiják s uzinou, tak sa rozpúta jak akčné tak zábavné inferno. Škoda, že tam nebolo viac takýchto infantilných postáv. Hviezdna dvojka Grillo a hlavne Butler sa pridlho držia v pozadí a zapoja sa do akcie až v závere. Čo je tiež škoda. Je to dosť nevyvážený film, ale je tam kopa scén, ktoré ma bavili. Finále je meganaťahované a ponúka asi tak 10 twistov, čo by mi bežne vadilo, ale k tomuto filmu to sedí. Naviac už pri štvrtom twiste som vedel jaký bude ten desiaty. Takže film len naplnil žánrové klišé. Je to film, ktorý má pomalší rozbeh, ale neustále graduje a finále je parádne. Zase raz po dlhej dobe USA béčko s akciou, ktorá mi dokonale sedí. Za mňa spokojnosť a Carnahan ma začína baviť. 7/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne nejhorší akční  film z Butllerovi kariéry v , kterém kdy hrál. Chlápek dá pěstí policajtce a skončí na policejní stanici mezitím policajti ohledávají rozstřílené auto a další chlápek na ně najede tak, že i on skončí na policejní stanici. Zjistí se, že jeden okradl jakési mafiány o prachy a  druhý je nasazený,  aby ho zabil  pokud jsem to dobře pochopil a samozřejmě si pro ně dojdou ti mafiáni (2 zabijáci na více nebyl rozpočet)  . Butler zde hraje třetí housle a jestli dostal 30 minut tak je to moc hlavní hrdinkou je černoška s růžově nalakovanými nehty co si zde hraje na Ramba vytahuje si kulku z těla (proč to neudělala už tehdy a ležela tam jak kus hovna nevím)  a na konci, když už vypadá na umření dokonce svede automobilovou honičku.  40 procent ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tahle nevadská policejní stanice je přesně ta, že když se její členové dozví, že mají jet na měsíční školení, tak se dívají na noční oblohu, jak je to asi daleko. Teda až s výjimkou jedné policistky, co si nakoukala filmy s Dirty Harrym.. Nepříliš záživné rétorické cvičení se snahou přepadnout si zase okrsek a stvořit někoho s aurou pana Chigurha. Explozí násilí už jen zůstalo klišovité béčko, ve kterém Carnahanův atraktivní styl bojuje se scénářem a v patetických zpomalených záběrech s rychlostí digitálních plamenů. Co se týká castingu, prohodil bych Grilla s Hussem a pustil k nebi balónky.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Frank Grillo uviedol, že v pôvodnom zostrihu režiséra mal oveľa viac scén. Tento bol však zamietnutý štúdiom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama