Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

(seriál)
  • USA The Warrior's Way

Obsahy(1)

1. Vikingské vyhnanství: Sérii načíná jeden z nejdivočejších válečných národů všech dob. Naším hrdinou – či spíše antihrdinou – je Sigurd Björnsen. Dokonce i mezi vikingy měl tento drsný válečník špatnou pověst.
2. Od rytířů k templářům / Geoffroy, maršálek Champagne: Před rytíři v lesklé zbroji zde byli křižáci v kroužkovém brnění. Tím nejlegendárnějším se stal válečný mnich z řádu templářských rytířů Geoffroy z Villehardouinu, oddaný obránce víry, kterého budeme sledovat z Francie do Svaté země.
3. Tristan / Kelt, který chtěl být vůdcem: Keltové: divocí domorodci s těly modře pomalovanými, občas bojovali nazí a máchali krásně vytvořenými zbraněmi. Za jakých podmínek se mohl někdo stát vůdcem těchto lidí? To zjistíme díky Keltovi Tristanovi.
4. Julius / První občan válečník: Římské legie byly jedinečným bojovým strojem. Ale tenhle stroj tvořili lidé, naverbovaní po celé říši.
5. Fraser / Člen skotského klanu: Žádní bojovníci se nedočkali tak romantizujícího pohledu jako skotský klan rebelů. Ale na skotských vysočinách a nížinách před pouhými 700 lety žil skutečnost Fraser Donnachaidh. Jaká bude jeho cesta bojovníka?
6. Timur / Mongolský posel: V této epizodě rekonstruujeme život mongolského jezdce, který je samozřejmě válečníkem, ale také osamělým vlkem. Tamerlán se stane poslem na Hedvábné stezce a předá zprávu, která změní běh dějin. (History Channel)

(více)

Reklama

Reklama